18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Lezárult a felújítás első etapja a Gyöngyösi Átmeneti Otthonokban: visszaköltözhetnek a családok

Megosztás
Életmód

A Gyöngyösi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona alapos megújuláson esett át az elmúlt hónapokban, köszönhetően a Procter & Gamble nagylelkű hozzájárulásának. A felújítási projekt első szakasza befejeződött, és a lakók újra birtokba vehették otthonaikat.


A Procter & Gamble, amely már három évtizede tevékenykedik Magyarországon, és Gyöngyösön működteti egyik legnagyobb szájápolási termékeket gyártó üzemét, 50 millió forintos beruházás keretében újítja fel az intézményt. 


A vállalat 30,5 millió forintos adományával különösen fontos szerepet játszik a projektben, mely az "Élhető otthon" társadalmi felelősségvállalási program részeként valósul meg. 

Ahogy a P&G év elején közölte, az utóbbi évek nemzetközi eseményei, mint a Covid19 utóhatásai, az orosz-ukrán háború, az energiaválság és a rekord mértékű infláció a szociálisan nehéz helyzetben lévőket rendkívül mélyen érinti, Gyöngyös városával és az átmeneti otthonokat működtető Kistérségi Humán Szolgáltató 

Központtal együttműködésben nagyszabású programot hívott életre, amelynek célja a rászoruló családok, gyermekek és az őket felkaroló intézmények, szervezetek támogatása.

A kora tavasszal induló felújítás első fázisa során a Procter & Gamble önkénteseinek aktív közreműködésével nem csak a lakószobák újultak meg, hanem új burkolatot, energiatakarékos szanitereket kaptak a közösségi terek és vizesblokkok is, valamint új konyhabútor került a konyhába. Emellett az intézményeket felkészítik a csecsemők fogadására is, válaszul a fokozódó igényekre. A projekt várhatóan július közepére ér véget, így az otthonok újra teljes kapacitással működhetnek majd.Robert Carrio, a P&G gyöngyösi gyárának igazgatója örömét fejezte ki, hogy az idén induló Élhető Otthon program első állomása Gyöngyös. „Folyamatosan bővülő üzemünk fontos munkaadója a térségnek, ám nemcsak emiatt vagyunk elkötelezettek a helyi közösségek támogatása iránt. Vállalatunk alapvető értékeinek egyike a szociálisan hátrányos helyzetben lévők megsegítése világszerte, így gyáraink közvetlen környezetében is kiemelten keressük azokat a lehetőségeket, ahol ilyen segítséget nyújthatunk” – állítja Carrio.„10 éves gyöngyösi jelenlétünk során igyekeztük megismerni a helyi emberek, közösségek nehézségeit és körülményeiket, és szerettünk volna valamivel hozzájárulni a közösség számára szükséges, de saját forrásból nem feltétlenül megoldható fejlesztéshez. A most felújításra kerülő átmeneti otthonok korábban szinte már élhetetlenek voltak, ezért nagyon örülünk, hogy ennek a beruházásnak köszönhetően a családok megújult, tiszta, barátságos és családias környezetben tölthetik ezt az átmeneti időszakot” – tette hozzá Krubl Yvette, a P&G magyarországi kommunikációs vezetője.

A Gyöngyösi Családok Átmeneti Otthona 1999-től működik a városban 25 férőhellyel, mely 2008-tól kibővült a 12 fős Gyermekek Átmeneti Otthonával. Fenntartását Gyöngyös és térségében elhelyezkedő 25 település önkormányzata társulásban biztosítja.A vállalat korábban már bizonyította elkötelezettségét a helyi közösség felé, amikor 135 millió forintot fordított a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítására. Mostani projektje nem csak Gyöngyös, hanem a környező települések, mint Eger, Hatvan, Jászberény, Vecsés és Kazincbarcika családjait is támogatja.

Videó a felújításról: Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat