18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Melyik egészségesebb? NAPOZÁS vs SZOLÁRIUMOZÁS?

Megosztás
Szépség

A szoláriumozás és a napozás is káros lehet a bőr egészségére, és mindkettő növeli a bőrrák kockázatát. Eddig nem hangzik túl jól! Ugye-? Mégis emberek milliói járnak szoláriumba világszerte… Mire érdemes odafigyelni?


A szoláriumozás még veszélyesebb is lehet, mint a napozás, mivel a szoláriumokban használt UV-A tartományú fény provokálja az anyajegyeket, és növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát .
Az Amerikai Egyesült Államokban már kötelező elhelyezni egy olyan matricát a szoláriumokon, melyen felhívják a szoláriumozók figyelmét a bőrrák kockázatára.
A szoláriumokban használt UV-A és UV-B sugarak károsíthatják a bőrt, és növelhetik a bőrrák kockázatát .
A szoláriumokban használt UV-A sugarak öregíthetik a bőrt, és elősegíthetik a pigment foltok, apró, később mélyebb ráncok, és bőrünk elvékonyodásának kialakulását . A szoláriumokban használt UV-B sugarak okozhatnak égést, viszketést, bőrszárazságot, és fototoxikus és fotoallergiás reakciókat.
Álló vagy fekvő szolárium?
Az álló és fekvő szoláriumok közötti különbség a barnulás mélységében és egyenletességében rejlik.
Álló
Az álló szoláriumok használata sokkal higiénikusabb, mivel a készülékkel csak talpunk érintkezik, és a karok, a hónalj és az oldalsó részeink könnyebben barnulnak le.
Továbbá az álló szoláriumok használata nem javasolt alacsony vérnyomás esetén, mert az álló szoláriumokban hosszú perceken keresztül kell egy helyben állni, és ez vérnyomás ingadozást okozhat.
Fekvő
A fekvő gépekben történő barnulás pihentető, nagyobb relaxációs élményt nyújt, ugyanakkor egyes testrészek nehezebben barnulnak a nyomáspontoknál.

Fertőzések
A szoláriumokban előforduló fertőzések közé tartoznak a bőr- és szembetegségek, például a herpesz, a szemölcsök, a gombás fertőzések, és a szemgyulladás. A szoláriumokban használt eszközök fertőtlenítése kulcsfontosságú a fertőzések megelőzése érdekében. Ezért csak olyan szoláriumba menjünk, amit már több ismerősünk kipróbált és szívesen ajánlja.

Nem ajánlott
A szoláriumok használata nem ajánlott terhes nőknek, mert a szoláriumokban használt UV-sugarak károsíthatják a magzatot. A szoláriumok használata nem ajánlott azoknak, akiknek a bőre érzékeny, vagy akiknek a bőre könnyen leég. A szoláriumok használata nem ajánlott azoknak sem, akiknek a bőre világos, sem azoknak, akiknek a bőre sötét, mert mindkét esetben növeli a bőrrák kockázatát.

Szoláriumi kence-ficék…
Nem véletlenül található a jobb szoláriumokban hatalmas választéka a szoláriumozáshoz, a szoláriumozás utáni használathoz ajánlott termékek választéka!Nem feltétlenül arról van szó, hogy a tulajdonos ebből is nyereséget szeretne, hanem sokkal inkább arról, hogy ezek a készítmények segítenek az egészséges szoláriumozásban, a kívánt szép eredmény elérésében, de legfőképpen segítenek a káros hatásoktól való megóvásban!Számoljuk ki, mennyibe merül egy szoláriumozáshoz ajánlott tasakos krém, és mennyiben fog kerülni a magán bőrgyógyászati vizsgálat, esetleg a kezelés, amennyiben leégünk a szoláriumban, ne adja Isten valamelyik anyajegyünk elváltozást mutat majd! Az az 1000-2000 Ft alkalmanként biztosan megtérül, hogy bőrünk egészséges maradjon!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat