18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen állat javasolt 8-10 év közötti gyerekek számára, hogy megtanulják a felelős állattartást?

Megosztás
Kicsi lélek

Sok szülő szembesül a kéréssel, miszerint gyeremeke kisállatot szeretne. Az első reakció nem feltétlenül a boldogság a legtöbbek esetében, de ha a következő szempontokat és ötleteket elolvassuk, akár könnyen meg is jöhet a kedvünk.


A legtöbb szülőben az merül fel elsőként, mi lesz az állattal, ha a gyerek megunja és nem akar többet foglalkozni vele. Kutya vagy cica esetében igen nehézkes lehet a folytatás...

De azért van más opció is, melyek kielégítik a tanulás és tanítás folyamatát!
Lássuk, mely állatok lehetnek javasoltak 8-10 év körüli gyerekek számára!

Az állattartás nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekek megtanulják a felelősségteljes viselkedést és az állatokkal való törődést. Azonban az állattartás hosszú távú kötelezettséget jelent, és fontos, hogy a szülők és a gyerekek is tisztában legyenek azzal, milyen áldozatokkal jár ez a kötelezettség.

Az alábbi állatok lehetnek javasoltak egy 8-10 éves gyerek számára, ha a felelős állattartást szeretnék megtanítani neki, de benne van a lehetőség, hogy a gyerek megunja, és tovább kell ajándékozni az állatot:

Halak:
A halak könnyen kezelhetők, és nem igényelnek sok helyet. Az akváriumok szépek és szórakoztatóak, és a gyerekek élvezhetik az állatok etetését és gondozását. Azonban fontos, hogy a szülők felügyeljék a halak etetését, és rendszeresen tisztítsák az akváriumot.Tengerimalacok:
A tengerimalacok barátságosak és könnyen kezelhetők. Szeretik a társaságot, és élvezik az emberi figyelmet. Azonban fontos, hogy a szülők felügyeljék az állatok etetését, és rendszeresen tisztítsák a ketrecüket, első sorban a gyerekekkel együtt.Nyulak:
A nyulak cukik és barátságosak, és könnyen kezelhetők. Szeretik a társaságot, és élvezik az emberi figyelmet. Mégsem tartoznak a legkönnyebben lakásban tartható állatok közé, mert kiengedve őket például a lakásba, hamar megrághatják a vezetékeket, és kárt tehetnek a bútorokban. Illetve azt sem feltétlenül egyszerű megtanítani nekik, hogy csak a ketrecükben lévő helyre piszkítsanak. Itt is fontos fontos, hogy a szülők felügyeljék az állatok etetését, és rendszeresen tisztítsák a ketrecüket.


Édesvízi teknősök vagy szárazföldi teknősök : 
A teknősök érdekesek és könnyen kezelhetők. Azonban fontos, hogy a szülők felügyeljék az állatok etetését, és rendszeresen tisztítsák a terráriumot vagy akváriumot, melyet speciálisan teknősöknek rendeztek be.Csincsillák:
A csincsillák szintén cukik és barátságosak, és könnyen kezelhetők. Szeretik a társaságot, és élvezik az emberi figyelmet. Azonban fontos, hogy a szülők felügyeljék az állatok etetését, és rendszeresen tisztítsák a ketrecüket.Hörcsögök:
A hörcsögök barátságosak és könnyen kezelhetők. Szeretik a társaságot, és élvezik az emberi figyelmet. Viszont koránt sem taníthatók, mint például a nyulak, tengerimalacok..
Azonban itt fontos, hogy a szülők felügyeljék az állatok etetését, és rendszeresen tisztítsák a ketrecüket.Ezek az állatok kiváló lehetőséget jelentenek arra, hogy a gyerekek megtanulják a felelős állattartást. Azonban fontos, hogy a szülők és a gyerekek is tisztában legyenek azzal, hogy milyen állatokkal jár ez a kötelezettség, és hogy az állatokat megfelelően gondozzák.


Még több érdekesség a gyerekekről a Kicsi Lélek rovatunkban - Kattints ide!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat