18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tavaszi KUTYA LEXIKON! – Hogyan készítsd fel kutyádat a TAVASZRA!

Megosztás
Nőikedvenc

A tavasz közeledtével fontos, hogy a kis kedvenceink egészségesek és boldogok legyenek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyek segíthetnek a kutyák egészségének megőrzésében a tavaszi időszakban. Ezekre érdemes odafigyelni!


Oltások
Az oltások fontos szerepet játszanak a kutyák egészségének megőrzésében. Az oltások segítenek megvédeni a kutyákat a különböző betegségektől, például a veszettségtől, a parvovírus-fertőzéstől, a kennel köhögéstől és más fertőző betegségektől. 

Az oltásokat évente egyszer kell beadni, hogy a kutyák védettek legyenek a betegségekkel szemben.

Oltásnak ugyan nem számít, de a kullancs elleni védelemhez használhatunk cseppeket vagy kullancs elleni nyakörvet is, melyet már tavasszal érdemes kutyánkra helyezni, hiszen a kullancsok is életre kelnek téli álmukból tavasszal.

 

Szőrápolás
A szőrápolás fontos része a kutyák egészségének megőrzésében. A hosszú szőrű kutyáknak rendszeres fésülködésre van szükségük, hogy elkerüljék a csomók és a szőr összecsomósodások kialakulását. A rövid szőrű kutyáknak is szükségük van szőrápolásra, hogy eltávolítsák a szőrt, amely a bőrön maradt. A szőrápolás során ellenőrizni kell a kutyák bőrét és szőrét, hogy időben észrevegyük az esetleges problémákat, például a bőrkiütéseket, a szőrtüsző gyulladást és esetlegesen a kullancsokat.Szúnyogok és kullancsok
A szúnyogok és a kullancsok a tavaszi időszakban gyakran előfordulnak, és komoly egészségügyi problémákat okozhatnak a kutyáknak, akár csak az emberek esetében. A szúnyogok terjeszthetik a szívférgességet, míg a kullancsok terjeszthetik a Lyme-kórt és más betegségeket. A kutyák védelme érdekében fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük őket a kullancsok és a szúnyogok csípésével kapcsolatban, és használjunk megfelelő védelmi eszközöket, például kullancsriasztó nyakörvet és szúnyogriasztó spray-t.


Vitaminadagolás
A vitaminok is fontos szerepet játszanak a kutyák egészségének megőrzésében. A tavaszi időszakban különösen fontos, hogy a kutyák elegendő mennyiségű C-vitamint kapjanak, amely segít megvédeni őket a fertőzésektől és erősíti az immunrendszerüket. A C-vitamin mellett fontos, hogy a kutyák elegendő mennyiségű E-vitamint és B-vitamint is kapjanak.
Napsütés elleni védelem
A napsütés káros hatással lehet a kutyák bőrére és szőrére is. A hosszú szőrű kutyáknak különösen nehéz lehet a meleg időjárásban, mivel vastag szőrük megakadályozza a levegő áramlását a bőrükön. A rövid szőrű kutyáknak is szükségük van védelemre a napsütés ellen. A kutyáknak árnyékos helyen kell tartózkodniuk a forró napsütésben, és használhatunk napvédő krémet is, de csak és kizárólag illat és parfüm mentes termékeket! Semmi esetre se kenjünk kutyánkra emberek számára kifejlesztett kozmetikai terméket, mert azok könnyen allergiás reakciót válthatnak ki.

 

Alább egy hasznos táblázat, amiből megtudható, hogy kutyánk számára mennyire is meleg az a meleg!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat