18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Indul a VIRÁGHAGYMA szezon – A nagy virághagyma LEXIKON és a FŐBB általános HIBÁK, melyeket NE KÖVESS el, ha szép kertet, de leginkább szép hagymás virágokat szeretnél!

Megosztás
Kert

Az alábbiakban találsz egy listát a leggyakoribb hibákról, amelyeket elkövethetünk virághagyma vásárláskor és kiültetésekor . Te vajon eddig melyiket követted már el eddig? A lexikon segíthet, hogy esetlegesen más hibáiból is tanulhass, illetve ne dobd ki a pénzedet a (kertbe), ha már az ablakon ezt most nem teheted meg.


Milyen hibákat ne kövess el virághagyma vásárlásakor és a virághagymák kiültetésekor?


Hely
Nem megfelelő hely kiválasztása: A virághagymáknak megfelelő helyre kell kerülniük, hogy jól fejlődjenek. A virághagymáknak általában napos helyre van szükségük, és a talajnak jó vízelvezetéssel kell rendelkeznie.Virághagyma
Nem megfelelő virághagyma kiválasztása: A virághagymák kiválasztásakor fontos, hogy olyan virághagymákat válasszunk, amelyek megfelelnek az adott körülményeknek. Például, ha árnyékos helyre ültetjük a virághagymákat, akkor olyan virághagymákat kell választanunk, amelyek jól érzik magukat árnyékos helyen.


Időpont
Nem megfelelő időpontban történő kiültetés: A virághagymákat megfelelő időpontban kell kiültetni, hogy jól fejlődjenek. Általában a virághagymákat ősszel kell kiültetni, hogy a tavasszal virágozzanak.

Mélység
Nem megfelelő mélységű kiültetés: A virághagymákat megfelelő mélységben kell kiültetni, hogy jól fejlődjenek. Általában a virághagymákat a magasságuk háromszoros mélységébe kell kiültetni.


Távolság
Nem megfelelő távolság tartása a virághagymák között: A virághagymákat megfelelő távolságra kell kiültetni egymástól, hogy jól fejlődjenek. Általában a virághagymákat a magasságuk kétszeres távolságra kell kiültetni egymástól .

Öntözés
Nem megfelelő öntözés: A virághagymáknak megfelelő mennyiségű vizet kell kapniuk, hogy jól fejlődjenek. Általában a virághagymákat mérsékelten kell öntözni, és el kell kerülni a túlzott öntözést .


Trágyázás
Nem megfelelő trágyázás: A virághagymáknak megfelelő mennyiségű trágyát kell kapniuk, hogy jól fejlődjenek. Általában a virághagymákat a kiültetés előtt és után is trágyázni kell .

Virágzási idő - Mikor ültessük ki?
A virághagymák virágzási ideje függ a virágfajtától és a kiültetés időpontjától. Általában a tavaszi virágzású hagymás növényeket ősszel kell kiültetni, hogy a következő tavasszal virágozzanak. A nyári virágzású hagymás növényeket általában tavasszal kell kiültetni, miután elmúlt a fagyveszély.


Két főbb csoportja a virághagymáknak
A virághagymás növényeket két csoportra lehet osztani: a szabadba ültethető és a lakásban tartható növényekre.
A szabadba ültethető virághagymás növények közé tartoznak a tulipánok, a nárciszok, a hagymás íriszek és a krokuszok.
Ezeknek a növényeknek általában napos helyre vannak szükségük, és a talajnak jó vízelvezetéssel kell rendelkeznie. A lakásban tartható virághagymás növények közé tartoznak a hóvirágok, a jácintok és a nárciszok.
Ezek a növények általában hűvös helyen a legboldogabbak, de fontos, hogy a talajnak jól kell szellőznie.Hogyan ismerhető fel a beteg virághagyma?
Az egészséges virághagyma általában kemény és súlyos, és nincsenek rajta látható jelek a betegségtől vagy a rothadástól.
Míg a beteg virághagyma általában lágy vagy “pépes” foltokat mutat a hagyma felületén, és rothadt szagot áraszt. De a virághagyma ha száraz és ráncos, akkor valószínűleg szintén nem egészséges.

Ezekre figyelj, mielőtt virághagymát vásárolnál!

Apropó! Neked melyik a kedvenc virághagymás növényed?

Tipp
Használj DUGVÁNYOZÓT, aminek a segítségével a kisebb virághagymákat is gyorsan és szakszerűen el tudod ültetni.
Illetve egy szép sormintát is meg tudsz vele formálni a kertben, hogy a virághagymák szép sorba rendezve fejlődhessenek. Még több érdekességet találsz a KERT rovatunkban! - Kattints ide!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat