18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért egyél NAGYON sok SZŐLŐT! - Fehér vagy vörös szőlő? - Melyik a jobb?

Megosztás
Szépség

Az ősz kedvelt vitamindús idénygyümölcse a szőlő. Meglepő lehet viszont az a tény, hogy a benne megtalálható jótékony polifenolok semlegesítik a fogszuvasodásért felelős streptococcus mutans baktériumot és jelentősen csökkentik a fogakon megtapadó plakkok mennyiségét is.


Főként a vörös szőlő fogyasztása ajánlott, mivel ennek a héja és magja, frissen préselt leve, illetve maga a vörösbor, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmazza ezt a vegyületet.
Természetesen a szőlő fogyasztása nem helyettesíti a fogmosást és a már kialakulóban lévő szuvasodásokat, gyulladásokat sem szünteti meg.

Mindent a SZŐLŐRŐL! - Mert nem csak a fogak egészségének megőrzésében segíthet!


  • Miért egészséges a szőlő?
  • Segíthet a fogak épségének a megőrzésében?
  • Milyen vegyületek találhatók meg a szőlőben?
  • Mi a különbség a fehér és vörös szőlő között?A szőlő egészséges gyümölcs, mivel számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.
Segíthet a fogak épségének megőrzésében, mivel tartalmazhat fluoridot, amely erősítheti a fogzománcot.

Ezenkívül a szőlő gazdag antioxidánsokban, például resveratrolban és flavonoidokban, amelyek védelmet nyújthatnak a szív- és érrendszeri betegségek ellen, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhetnek.

A szőlőben megtalálható néhány fontos vegyület:

1. Resveratrol:

Egy erős antioxidáns, amelynek számos egészségügyi előnye van, például a szív- és érrendszeri egészség támogatása.

2. Quercetin:

Egy másik antioxidáns, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és segíthet az allergiás tünetek enyhítésében.

3. C-vitamin:

A szőlő jó C-vitaminforrás, amely az immunrendszer erősítésében és az egészséges bőr fenntartásában játszik szerepet.


Mi a különbség a FEHÉR és VÖRÖS szőlő között?
A fehér és vörös szőlő közötti különbség a szőlő színében és a benne található antioxidánsok típusában rejlik.


A vörös szőlő tartalmazza a resveratrolt, melynek egészségügyi előnyei közismertek, míg a fehér szőlő kevesebb resveratrolt tartalmaz, de továbbra is jótékony hatású antioxidánsokkal rendelkezik.Az íz és aroma is eltérő lehet a két fajta között, de mindkettő egészséges választás lehet.

Okozhat bélproblémát a szőlő magja?

A szőlő magjaiban lévő kis mennyiségű természetes toxin, például cianidin nevű vegyület, ritkán okozhat bélproblémákat, ha nagy mennyiségben fogyasztják őket.

Az emberi emésztőrendszer általában képes kezelni és lebontani ezeket a toxinokat kis mennyiségben.

Azonban nagyon nagy mennyiségben történő szőlőmag fogyasztás, különösen egyszerre, például ha valaki nagy adagot eszik vagy több kézi-lasztit fogyaszt, néha okozhat hasi fájdalmat, puffadást vagy hasmenést.

Annak érdekében, hogy elkerüljük ezeket a lehetséges problémákat, célszerű mérsékelt mennyiségben fogyasztani a szőlőmagokat, és figyelni az adagolásra.

A szőlő húsát, azaz a gyümölcsöt magok nélkül is lehet élvezni, és így csökkenthető a potenciális mellékhatások kockázata.

Mindig fontos az egyensúly az étrendben, és ha bármilyen emésztési probléma merül fel a szőlőmagok fogyasztása után, érdemes kisebb mennyiségekkel kezdeni vagy konzultálni egy orvossal.
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat