18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Valóban fertőtleníti a só az édesvízi akvárium vízét? És elpusztítja a halakon lévő parazitákat is?

Megosztás
Nőikedvenc

Számtalan mítosz kering róla, hogy szabad-e sót tenni az édes vízi akváriumba vagy sem! Holott ma már létezik egyértelmű válasz a kérdésre! Hogyan reagálnak az akváriumi növények a sóra a vízben? Jobban fejlődnek tőle? Mennyi sót kell tenni literenként az akvárium vízébe?


Igen, a só használható akváriumokban fertőtlenítésre és bizonyos betegségek kezelésére, de óvatosan kell vele bánni.

A só hatékonyan kezelheti a külső élősködőket és néhány baktériumot a halakon és az akváriumi növényeken, de nem minden problémára megfelelő gyógyír.


 

Azonban fontos megjegyezni, hogy a só használata nem mindig ajánlott, és függ az akvárium típusától és a benne tartott halaktól.

Az akváriumi növényekre nézve a só nem mindig előnyös. A túl sok só károsíthatja a növényeket, és visszafoghatja a növekedésüket.

Egyes növények tolerálják a sót, míg mások nem.

A só mennyiségét illetően az adagolás függ az akvárium méretétől és a halak fajtájától.


Általában:

Általában 1-3 teáskanál tengeri sót (nátrium-kloridot) lehet hozzáadni 10 liter vízhez a fertőtlenítés vagy a kezelés érdekében.

Mindig végezzünk alapos kutatást az adott halak és növények sótoleranciájáról, és konzultáljunk szakemberrel, mielőtt sót adnánk hozzá az akvárium vízéhez.

Tehető a só kerti tóba is?


Igen! Ugyan az a mechanizmusa, mint akváriumok esetében. Csak a mennyiség lesz jóval több egy kerti tó esetében.Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat