18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Melyik a jó napszemüveg? Mi alapján válasszam ki?

Megosztás
Egészség

Azért, mert drága egy napszemüveg, az már garancia lehet a jó minőségre? Jók lehetnek az olcsóbb napszemüvegek is? Mit jelent a napszemüvegen az UV meghatározás? Mit jelent az, hogy egy napszemüveg polarizált? Jobb a polarizált napszemüveg, mint a normál?


Egy jó napszemüveget választva fontos szempont a védelmi képessége az UV sugárzás ellen.

A napszemüvegek ára nem mindig garancia a minőségre; az olcsóbbak is lehetnek jó minőségűek.

Az UV meghatározás azt mutatja, mennyire szűri ki az UV sugárzást.


Mit jelent az, hogy polarizált napszemüveg?
A polarizált napszemüveg speciális szűrőréteggel rendelkezik, ami csökkenti a fényvisszaverődést és segíti a jobb látást erős napfényben.

Attól függ, hogy mire használjuk: a polarizált lehet jobb a vízparton vagy vezetés közben, de normál napszemüveg is megfelelő lehet más helyzetekben.

Melyik UV tartomány jelzése jó vagy kiváló egy napszemüveg esetében?

Egy jó vagy kiváló napszemüveg esetében az UV-szűrők általában legalább 99%-os védelmet nyújtanak az UVA- és UVB-sugárzás ellen.

A legjobb védelmet az "UV 400" jelzéssel ellátott napszemüvegek nyújtják, mivel ez azt jelenti, hogy az UV-szűrők az 1 és 400 nanométer közötti hullámhosszakat is kiszűrik, beleértve az összes UVA-, UVB- és UVC-sugárzást is.

Milyen elven működik vagy hatásos a polarizáció napszemüveg esetén?


A polarizált napszemüveg speciális szűrőréteggel rendelkezik, amely képes kiszűrni a vízszintes irányú fényvibrációkat.

Amikor a fény visszaverődik egy sík felületről, például vízről vagy útról, a fény vibrációi egy irányba polarizálódnak.

Ezért a polarizált szűrőréteg csak a függőleges irányú fényvibrációkat engedi át, míg a vízszintes irányú vibrációkat megszűri.

Ez a polarizált szűrőréteg hatékonyan csökkenti a vakító fényt és a visszaverődést, ami kényelmesebbé teszi a látást erős napfényben, például vezetés vagy vízisportok közben.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy nem minden helyzetben szükséges a polarizált napszemüveg, és például a mobiltelefon vagy számítógép kijelzője mögötti képernyőt nehezebben lehet látni vele.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat