18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Tényleg hatékony a zen vagy más néven „Shen men piercing”? - Piercing lexikon

Megosztás
Életmód

Hogyan kell használni a Shen men piercinget? Kinek ajánlott? És kinek nem ajánlott a zen piercing? Ki így hívja, ki úgy, de a kettő teljesen ugyan az! A nagy csodatevő piercing LEXIKON! Érvek mellette és ellene!


A Shen Men Piercing:
Csodafegyver a szorongás és migrén ellen?
A Shen Men Piercingről azt állítják, segít megszüntetni a szorongást, depressziót, fejfájást és akár migrént is. De valóban működhet ez?

Tisztázunk!
A Shen Men Piercingről azt mondják, hogy képes enyhítheti bizonyos egészségügyi panaszokat.
Akik mindennapi életük során belső nyugtalansággal, stresszel, aggodalommal vagy migrénrohamokkal küzdenek, jól tudják, milyen megterhelő ez.
Teljesítménykényszer, anyagi aggodalmak, párkapcsolati problémák, jövőbeli félelmek vagy más nehéz élethelyzetek sok emberből kiváltanak stressz tüneteket és pszichés panaszokat.

Az epidemiológiai tanulmányok szerint Európában évente körülbelül a felnőtt lakosság 28% -a szenved valamilyen lelki betegségben, és a Robert Koch Intézet adatai szerint körülbelül 14,8% nő és 6,0% férfi szenved migrénben.


A Shen Men Piercingről azt mondják, hogy enyhítheti ezeket a panaszokat és belső egyensúlyt teremthet. Hogyan néz ki egy ilyen piercing és mi áll mögötte?
Mi is az a Shen Men Piercing?

A Shen Men Piercing egy adott ponton kerül belövésre vagy beszúrásra a fülkagyló belső részén, a felső középső porcnál.
 
Pontosan úgy, mint a Daith Piercing, a Helix Piercing vagy a Tragus Piercing, ez is az ilyen csoportba sorolható fülpiercingek közé tartozik.


AZONBAN!
Azonban valamivel kevésbé elterjedt és nem túl gyakran látható. A következő kép bemutatja, hol található a Shen Men Piercing a fül porcán:

 


A Shen Men Piercing beültetésének költsége stúdiótól függően változik. Egy jó piercingesnél általában 40 és 70 euró közötti árra számíthatsz.

Így lehet hatékony a Shen Men Piercing a pont, ahol a piercinget elhelyezik, Shen Men pontnak nevezik. 


Ezt az energiapontot a hagyományos kínai orvoslásban (TCM) "Az ég kapuja" néven ismerik, és azt állítják, hogy a stimulációja segíthet oldani a szorongást és stresszoldó hatással bír.

Ez a pont mind az akupunktúrás, mind az akupresszúrás gyógykezelés során használatos.

Néhány alternatív orvos úgy véli, hogy a testen bizonyos nyomáspontok aktiválásával energetikai blokkok oldhatók, így a különböző panaszok is csökkenthetők.

Az akupunktúránál ezekre a pontokra tűket szúrnak a testbe, míg az akupresszúránál csak nyomást gyakorolnak az energiapontokra.

 
Egy piercing esetén ezeket a nyomáspontokat vagy akupunktúra pontokat állandóan stimulálják, mivel az ékszer a testben marad.

A Shen Men Piercing állítólag hosszú távon csökkentheti a migrént, fejfájást, szorongást és depressziót az ohrknorpel (fülkagyló porca) energia pontján keresztül.

A Shen Men Piercing a szorongás és depresszió ellen valóban segíthet-e?

Az interneten sok olyan tapasztalatot olvashatunk emberektől, akiknek van ilyen fülpiercingjük. Míg néhányan csökkentett szorongási állapotról számolnak be, mások nem tapasztalnak változást.
 
Az egyéni tapasztalatok különbözőek, és nincs általános érvényű következtetés. Az állítólagos pozitív hatásokat a Shen Men Piercing esetében szorongás és depresszió esetén tudományosan nem bizonyították.


A fejfájás és migrén ellen az orvoslásban nincsenek megbízható tanulmányok a Shen Men Piercing hatékonyságáról.
Az ohrknorpel (fülkagyló porca) piercingek mint kezelési módszer a Német Migrén- és Fejfájásegyesület (DMKG) szerint nem alapulnak "érthető pathofiziológiai alapokon".

Mindazonáltal vannak olyan emberek is, akik pozitív hatásokról számolnak be, miután egy piercinges belőtte vagy beszúrta nekik a Shen Men Piercinget.
Saját elmondásuk szerint a migrénjük ritkábban jelentkezik vagy szinte teljesen eltűnt.
Mindössze placebó hatás?
Valóban képesek a testen lévő energia pontok csökkenteni a migrénrohamokat és segíteni a pszichiátriai betegségeknél?

A pozitív tapasztalatok esetében a placebó hatásról lehet szó. Ha erősen hiszed, hogy egy kezelés hatásos, a test valóban elindulhat a gyógyulási folyamatban, annak ellenére, hogy a kezelés valójában nem rendelkezik orvosi hatással.

Lehetséges, hogy ez a helyzet a Shen Men Piercinggel az ohrknorpel (fülkagyló porca) területén is. Függetlenül attól, hogy placebóhatás vagy sem: az a tény, hogy sok ember pozitív tapasztalatokról számolt be az energiapont-piercinggel kapcsolatban, megfontolandóvá teszi azt.


FONTOS!
Egy piercing valóban nem helyettesítheti az orvosi kezelést vagy terápiát. Ajánlott az alternatív gyógyászati módszereket kiegészítésként tekinteni a hagyományos orvoslás mellett, és egészségügyi panaszok esetén orvoshoz fordulni.
Az alternatív orvosi megközelítések gyakran nem rendelkeznek kellő tudományos bizonyítékkal, így óvatosan kell eljárni.

Szintén igaz, hogy minden piercing, ideértve a Shen Men Piercinget is, magában hordoz kockázatokat.

Ezek közé tartoznak a fájdalom, a fülkagylógyulladás a nem megfelelő gondozás miatt, a fülkagylón fellépő fertőzések, melyek kezeletlenül szeptikus állapothoz vezethetnek, valamint az a lehetőség, hogy a szervezet idegen testként azonosítja a piercinget és elutasítja azt.

Ezek a kockázatok nem csak a Shen Men Piercingre vonatkoznak, hanem különböző testrészekre történő piercingekre is.
Mindenképpen ajánlott egy tapasztalt piercingest keresni, hogy a piercinget megfelelően helyezze el a fülkagylón.


Alapvetően nincs ellenérv amellett, hogy elkészíttesd a Shen Men Piercinget akupunktúra pontban, és esélyt adj neki. Ha valóban segít a szorongásod, depressziód vagy migréned ellen, annál jobb.

Ha nem, legalább egy szép új piercing díszíti a füledet.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat