18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit lehet tenni, ha hatalmas rezsiszámlát kaptam, és nem tudom kifizetni egy összegben? - Hogyan lehet kikecmeregni a HITELCSAPDÁBÓL?

Megosztás
Pay

A fizetésem legalább ötszöröse a a számla összege! Ha fel is vennék hitelt, akkor nem tudnám kifizetni a hiteltörlesztést és a havi rezsiszámlákat!


A lakást nem tudom eladni, mert nem
lesz hol laknom.Akkor még az albérletet is fizetni kellene!

Sajnos nem vagyunk egyedül a problémánkkal, ha ezt a cikket olvassuk!
Mert bizony a rezsi elszámoló számlák rengeteg ember életét és terveit, akár létbiztonságát húzták keresztbe!


 

De minden helyzetből van kiút!
Szedd össze magad a sokk után, és kezdj el cselekedni! 

Hogyan lehet ebből az anyagi katasztrófából kikecmeregni?


Ez egy nehéz helyzet lehet. Először is, beszélj a rezsiszámlád kiállítójával, és próbálj meg megállapodni részletfizetésről vagy fizetési haladék lehetőségéről. 

Emellett érdemes lehet pénzügyi tanácsadót is felkeresni, hogy áttekintsétek a helyzetet és találjatok kiutat. Lehet, hogy kialakíthattok egy költségcsökkentő tervet vagy átmeneti megoldást. 
Ne felejtsd el áttekinteni a kiadásaidat is, hogy láthasd, hol tudsz megtakarítani.


Ez volt az általános javaslat, de ez tudjuk, hogy nem azonnali segítség...
Teszik fel sokan a következő kérdést, teljesen jogosan!
Hogyan fizessek ki még egy pénzügyi tanácsadót is?
A baj már megtörtént! Azonnali segítség kell!

Ebben a helyzetben először is fontos megnyugodni. 

Amennyiben azonnali segítségre van szükséged, itt van néhány lépés, amit megtehetsz:


1. **Hívni a szolgáltatót:** Érdemes először felhívni a rezsiszámlád kiállítóját, és megbeszélni vele a helyzetet. Lehet, hogy meg tudtok állapodni egy részletfizetési tervben vagy más módon.

2. **Pénzügyi tanácsadó:** Tekintettel arra, hogy azonnali segítségre van szükséged, nézd meg, hogy létezik-e olyan helyi vagy online pénzügyi tanácsadó, aki ingyenes vagy alacsony költségű segítséget nyújthat a helyzet kezelésében. Keresd meg az ilyen szervezeteket vagy szakértőket!

3. **Barátok és család:** Beszélj azokkal, akikben megbízol, és megoszthatod velük a helyzetedet. Lehet, hogy tudnak segíteni rövid távon.

4. **Hiteltárgyalás:** Ha már valamilyen hiteled / hiteltörténeted van, akkor próbálj meg kapcsolatba lépni a hitelezővel, és elmagyarázni a helyzetet. Néhány bank vagy hitelező hajlandó lehet átmeneti könnyítéseket tenni a törlesztésben.

5. **Költségcsökkentés:** Nézd végig a kiadásaidat részletesen, és próbálj meg olyan területeket találni, ahol lehet kisebb kiadásokat csökkenteni vagy elkerülni. Például, először is felfüggesztheted vagy minimalizálhatod a nem létszükségleti kiadásokat. Látens kiadásokból hatalmas összegek jöhetnek össze, melyekre nem is gondolnál! Ok, az első lesz, hogy nem mész többet fodrászhoz, műkörmöshöz, edzeni - mindezekre meg kell találnod az olcsóbb alternatívát!

6. **Alternatív bevételi források:** Gondolkodj el azon, van-e mód kiegészítő bevétel szerzésére rövid távon. Ez lehet például ideiglenes munka, online freelancing vagy bármi más, akár, ami a lakóhelyedhez közel van. Rengeteg üzlet teszi ki a portáljára, hogy munkatársat keres. Be kell menned!

7. **Szociális támogatás:** Ha a helyzeted ezt indokolja, nézz utána, jogosult lehetsz-e bármilyen szociális támogatásra vagy segélyre.

Emlékezz, hogy minden helyzet egyedi, és egy pénzügyi tanácsadó a legjobban segíthet abban, hogy az adott helyzethez leginkább passzoló megoldásokat találjátok meg.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat