18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Különlegesek azok a gyerekek, akik balkezesek? Miét bélyegzik mégis meg őket?- Tippek például az ISKOLAKEZDÉSHEZ!

Megosztás
Kicsi lélek

Fordítsuk meg! Milyen előnye lehet, ha egy gyerek balkezes? Bal kézzel ír, azzal fog meg szívesebben dolgokat. Van esetleg sportág, ahol a balkezes gyerekek fantasztikus sikereket érhetnek el?


Valóban különlegesek azok a gyerekek, akik balkezesek, hiszen a társadalom túlnyomó többsége jobbkezes. Azok a bélyegek vagy előítéletek, amelyek a balkezesekre hárulhatnak, gyakran a hagyományos normákból fakadnak.
Azonban fontos felismerni, hogy a balkezesség természetes és sok pozitívummal járhat!


ELŐNYE a BALKEZESSÉGNEK!

Agyfélteke

A balkezeseknek számos előnye lehet, például az agyféltekék közötti hatékonyabb információáramlás, ami kreativitást és problémamegoldó képességet eredményezhet.

Sport

A sportban is előfordulnak olyan területek, ahol a balkezesek kiemelkedőek lehetnek, mint például a tenisz, az íjászat vagy a boksz, labdajátékok, mint például a kézilabda, kosárlabda.
A balkezes játékosok másfajta megközelítéssel rendelkeznek, ami meglepetéseket okozhat ellenfeleiknek.

Hogyan érdemes elmagyarázni egy gyereknek, hogy a balkezesség nem hátrány, hanem előny?

Iskolakezdéskor érdemes lehet tájékoztatni a pedagógusokat, ha gyermekünk balkezes?

Gyerekeknek érdemes egyszerű, pozitív szavakkal elmagyarázni, hogy a balkezesség nem hátrány, hanem éppen ellenkezőleg, egyedi és különleges tulajdonság!
Például elmondhatod nekik, hogy a balkezeseknek speciális képességeik vannak, ami segítenek nekik jobban gondolkodni és kreatívan megoldani a feladatokat!


Tippek és PÉLDÁK

Példákat adhatsz arra, hogy a balkezeseknek olykor könnyebben megy a rajzolás vagy a zenei tevékenységek, és említhetsz olyan híres embereket is, akik balkezesek és mennyire sikeresek voltak.

Pedagógus tájékoztatása

Iskolakezdéskor érdemes lehet tájékoztatni a pedagógusokat, hogy a gyermek balkezes. Ez segíthet a tanároknak megfelelő figyelmet fordítani a gyermek sajátosságaira, és lehetőséget teremthet a gyermek számára, hogy a saját tempójában és preferenciáival fejlődhessen.

Az iskolai környezetben is fontos, hogy a gyermek érezze, hogy elfogadják és támogatják őt olyan formában, ahogy ő a legkényelmesebben tud tanulni és fejlődni.Okozhat lelki problémát a gyereknek, ha balkezes?
Mennyire elfogadó manapság a társadalom a balkezes emberekkel kapcsolatban világszerte?
Van esetleg olyan kontinens, ahol kifejezetten sok ember balkezes?

Nincs olyan tudományos bizonyíték, ami alátámasztaná, hogy valaki balkezessége önmagában lelki problémát okozna.
Azonban, ha a környezet negatívan áll a balkezességhez vagy bármilyen egyéb különbséghez-mássághoz, az lehet, hogy befolyásolja a gyermek önértékelését és önbizalmát.

NAGYON FONTOS
Fontos, hogy a gyermeket támogassuk és biztosítsuk számára, hogy elfogadjuk és szeretjük őt olyannak, amilyen.


MANAPSÁG
Manapság a társadalom egyre elfogadóbb a balkezes emberekkel kapcsolatban. A tudatosság nőtt azzal kapcsolatban, hogy a balkezesség egy természetes változatosság, és sok országban és kultúrában pozitívan néznek rá.
Azonban még mindig lehetnek olyan területek vagy közösségek, ahol előítéletek vagy félreértések élnek a balkezesekkel kapcsolatban.

NINCSEN
Nincs olyan kontinens, ahol kifejezetten sok balkezes ember élne, mivel a balkezesség eloszlása általában világszerte hasonló.

STATISZTIKA a balkezességről
Az általános statisztikák szerint a balkezesek aránya a populációban kb. 10% körül mozog, függetlenül a földrajzi elhelyezkedéstől.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat