18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért az orvoshoz fordulás az első fontos lépés - Mi az a vitiligo? - Fehér foltok a bőrön

Megosztás
Szépség

A vitiligo csupán kozmetikai problémának tűnhet. Valójában azonban egy autoimmun betegség áll mögötte. Miért fontos az első jelek megjelenésekor az orvoshoz menni, erről itt olvashatsz. Sokan szeretik kitalálni otthon az internetet böngészve, mik lehetnek ezek a fehér foltok.. A napallergia és vitiligo NEM UGYAN AZ! Nem szabad összekeverni!


Felfedeztél magadon vagy családtagodon fehér foltokat a bőrön? Ezért érdemes szakorvoshoz fordulni. Lehetséges, hogy ez a vitiligo, egy autoimmun betegség, mely gyakran fiatal években, de akár későbbi életkorban is megjelenhet.

A betegséget, melyet fehér foltok betegségének is neveznek, talán már ismered a médiából. A topmodell, Winnie Harlow is érintett, és nyíltan beszél róla - nemcsak maga miatt, hanem hogy több figyelmet irányítsanak a betegségre.
Sok érintett szégyelli magát - társadalmi előítéletek miatt

Gyakran a társadalom még mindig előítéletekkel néz azokra az emberekre, akik vitiligoban szenvednek. Néhányan például úgy hiszik, hogy a foltok fertőzőek lehetnek - ami azonban nem így van. Kirekesztés és gúnyolás is lehet a következménye a vélt másság miatt, ami pszichés terhelést és akár depressziós időszakokat is okozhat. Németországban például a vitiligo szenvedők harmadikának a közepes vagy súlyos depresszió tünetei mutatkoznak.Még ha a fehér foltok eleinte ártalmatlannak tűnnek is, az orvoshoz fordulás fontos - lehetőleg minél hamarabb. Így nemcsak más betegségek zárhatóak ki, hanem a lehetséges pszichológiai következmények is enyhülhetnek. Először az orvos diagnosztizálja és egyéni terápiát javasol.

Intenzív kutatómunka ad reményt

Egy jó hír azoknak, akik ezen a betegségen szenvednek: a gyógyászatban erőfeszítéseket tesznek az új vitiligo-terápiák kifejlesztésére. 

Évekig nem volt olyan speciális, hosszú távon ígéretes kezelés a fehér foltok betegségére. 

Jelenleg intenzív kutatómunka folyik annak érdekében, hogy végre megváltozzon ez a helyzet és célzottan segítsenek az érintetteknek.”


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat