18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi a különbség a szárnyas és normál hangya között? - Mini hangya LEXIKON - PÁR érdekesség

Megosztás
Kert

Milyen hangyafajták léteznek Magyarországon? Melyik hangya csíp?


A szárnyas hangyák és a normál hangyák közötti különbség az, hogy a szárnyas hangyák rendelkeznek repülőszervekkel, míg a normál hangyák nem.

Magyarországon számos hangyafaj él, például a fekete kerti hangya, a lucfenyő hangya, a réti hangya, és még sok más faj.
Érdekes tudni, hogy a Magyarországon élő hangyák csípése nem veszélyes! 
De allergiás reakcióval párosulva súlyos helyzet is kialakulhat. 
Amennyiben a hangya csípés nem műlik el 2-3 napon belül, úgy érdemes szakorvos segítségét kérni. 


Hasznos állat a hangya vagy sem? 

A hangyáknak számos haszna van a világon. Ezek a kis rovarok fontos szerepet játszanak az ökoszisztémák fenntartásában. Növények és rovarok beporzásával hozzájárulnak a növények termékenységéhez, és a talaj forgatásával segítik a talaj minőségének javítását.

Emellett a hangyák az élőlények közötti táplálékláncban is jelentős szerepet játszanak. Többek között ragadozóként szabályozzák a kártevők populációját, így segítve a mezőgazdaságot és az erdők egészségét. Ezenkívül a hangyabolyok által létrehozott alagutak elősegítik a talaj szellőzését és vízelvezetését.

Összességében a hangyák sokféle ökológiai szolgáltatást nyújtanak, amelyek hozzájárulnak az élővilág sokszínűségének és az ökoszisztémák egyensúlyának fenntartásához.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat