18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mit lehet tenni hangya invázió ellen? És hogyan lehet megelőzni, hogy ellepjék a hangyák a kertes házat vagy lakást?

Megosztás
Kert

Tavasztól őszig, és észtől tavaszig! A hangyák így vagy úgy, de minden háztartásban megjelenhetnek! Mit tehetünk,ha már ingatlanon belül vannak, és mit, amikor még csak kívülről próbálnak bejutni a házba vagy lakásba?


Hangya invázió ellen tenni lehet néhány dolgot:

1. Takarítás és higiénia: Tartsd rendben a lakást, és töröld fel az ételekkel vagy italokkal kifröccsent foltokat azonnal. Az alapos takarítás és higiénia csökkentheti a hangyák vonzódását.

2. Zárd el az élelmiszereket: Tárold az élelmiszereket légmentesen zárható dobozokban vagy zacskókban, hogy ne lehessenek hozzájuk könnyen hozzáférni.

3. Repedések, rések és nyílások lezárása: Ellenőrizd a kertes ház vagy lakás falait, ablakait és ajtóit, és javítsd meg az esetleges repedéseket, réseket, hogy megakadályozd a hangyák behatolását.

4. Használj házi készítésű vagy természetes rovarriasztókat: Citromhéj, fahéj, ecet vagy szódabikarbóna is hatékony lehet a hangyák távol tartásában.

5. Helyezz ki csapdákat vagy rovarirtó szereket: A speciális hangyacsapdák, csapdák vagy rovarirtó szerek segíthetnek kezelni az aktuális hangyaproblémát.

A hangyák kertes házra vagy lakásra történő rátelepedését megelőzheted:

1. Tartsd rendben a kertet: Győződj meg arról, hogy a kertben nincsenek elhagyott tárgyak, szemét vagy élelmiszerhulladék, ami vonzhatja a hangyákat.


2. Vegyszermentes kertészkedés: Használj környezetbarát, vegyszermentes módszereket a kertészkedés során. Különösen, ha van valamilyen házi kedvenced! Rájuk is érdemes gondolni!

3. Tartsd távol a növényeket a falaktól: Ügyelj arra, hogy a növények távol legyenek a kertes ház vagy lakás falaitól, hogy ne legyen egyszerű az átjárás a hangyáknak.

4. Rendszeres ellenőrzés: Időről időre ellenőrizd a kertes ház falait és a lakásodat, és reagálj azonnal, ha észlelsz bármilyen behatolási pontot.

Ezek az intézkedések segítenek csökkenteni a hangyák vonzódását és megelőzni, hogy nagy számban ellepjék a kertes házat vagy lakást. Ha azonban súlyos hangyaproblémával szembesülsz, érdemes lehet szakember segítségét kérni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat