18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

70-es évek divatja: 9 retro trendi darab, ami nem hiányozhat a ruhatáradból – A nagy RETRO LEXIKON

Megosztás
Stílus

Hippik, disco, punkok és társaik, mind a 70-es évek divatjának összetéveszthetetlen stílusához készültek. Mely 70-es évek divattrendjei kerüljenek most feltétlenül a szekrényedbe?


Mi volt divat a 70-es években?
70-es évek divatja: Milyen színeket és mintákat viseltek a 70-es években?
Mely anyagok voltak divatosak a 70-es években? Ma már léteznek modernebb, bőrbarátabb anyaggok! Még szerencse!
70-es évek divatja: 9 divatos darab a tökéletes retro megjelenésért

Egyetlen évtized sem olyan színes és változatos, mint az 1970-es évek . A hippi mozgalomtól a diszkókoron át a punk korszakig a 70-es éveknek ezer oldala volt a divatnak, amelyek mindegyike különböző divatirányzatokat eredményezett.
Míg a diszkó színes és káprázatos volt, a hippik légies ruhákkal és sok virágerdővel fejezték ki békességre és szabadságra hívást.
Bármennyire is változatos volt az 1970-es évek divatja, minden trendben van egy közös vonás: folyamatosan visszatérnek.

Minden évtizedben mindig van egy kis divatújjászületés.

A 90-es évek és a 2000-es évek eleje után a vad 70-es évek ismét nagy népszerűségnek örvendenek. Még egy ok, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a 70-es évek divatját. Mi volt akkoriban a „modern“, milyen színeket, mintákat és anyagokat viseltek, és mely 70-es évek trendi darabjai nem hiányozhatnak a ruhatárból a trendi retro megjelenéshez?

Mi volt divat a 70-es években?
Az 1970-es éveket különböző mozgalmak jellemezték, amelyek a békéért tiltakoztak, harcoltak a mainstream ellen vagy ünnepelték a zenét. Mindegyik megalkotta a saját divatirányzatait. És még a diszkó, hippi vagy punk színtértől távol is egy nagyon sajátos öltözködési stílus érvényesült.Flower Power: Hippi ruhák, kiszélesedő nadrágok és horgolt felsők

Közülük a legismertebb a hippi mozgalom , amely az 1960-as években indult, és az 1969-es legendás Woodstock Fesztiválnak köszönhetően a hetvenes évek szerves részét képezi. Szabadság, béke, szerelem, hierarchia és osztályrend nélküli világ a hippik a divatot választották életszemléletük kifejezéseként.

Szinte minden hippi hordott széles lengő maxiszoknyát és bohó stílusú ruhát, kiszélesedő nadrágot, horgolt felsőket, tunikákat, átlátszó nyakkendős blúzokat , rojtokkal ellátott velúr mellényeket vagy platformcipőt, például klumpát. A ruháknak általában légies csengőujjak voltak, amelyek sok felsőn is megtalálhatók voltak.A hippik mottója a virágerdő volt , ezért a virág kötelező volt. Akár a hajban, akár a hímzett farmereken és kabátokon, akár mintaként ruhákon és felsőkön. A batik és a paisley minták divat szempontjából is nagyon népszerűek voltak a hippik körében.

A 70-es évek divatja: A káprázatos diszkókorszak


A diszkókorszak kezdetével az éjszakai klubok váltották fel a fesztiválokat. Cher stílusikon lett. A diszkók, akárcsak a hírhedt New York-i Studio 54 klub, voltak a megfelelő helyek, és egy teljesen új divatirányzatot indítottak el.
Bárki, aki igazi diszkókirálynő akart lenni, mindent megtett, hogy diszkógömbként csillogjon és csillogjon.
 

A 70-es évek vad bulijain káprázatos és fémes anyagokat hordtak , mint például a magasfényű és feszes elasztán diszkónadrágot , amelyet valószínűleg mindenki Olivia Newton-John legendás "Grease" öltözékeként ismerhet.Csillogás, flitterek, szatén és élénk színű pszichedelikus minták szerepeltek a diszkóruhában. Legyen szó rövid ruhákról, szűk macskaruhákról, csillogó, széles szárú overallokról, színes csengő alsókról vagy rövid nyakkivágású felsőkről bárki, aki a 70-es években diszkóba járt, fel akarta hívni a figyelmet esetenként nem csak magára.
Nem csoda, hogy az 1971-ben megalkotott szenzációs hot nadrág nagyon népszerű volt a diszkólátogatók körében. Szédítő platformcipő, amely a 70-es évek megjelenését tükrözi minden táncoló királynő számára.Idővel azonban sok ilyen megjelenés a mindennapi ruhákban is megtalálható volt. A 70-es évek lányainak mindennapi egyenruhája volt a színes csengőalsók és a keresztezett pántokkal ellátott „kötőfékes“ felsők…

70-es évek irodai stílusa: kordbársony, garbós pulóverek és csokornyakkendős blúzok


De még a vad 70-es években is komolynak kell lennie a dolgoknak valamikor. Útban az irodába a 70-es évek női szűk garbós pulóvereket , felsőket és nyakkendős blúzokat viseltek.
A kordbársony blézerek és nadrágok kiegészítették a 70-es évek irodai stílusát.
A vékony garbót a hosszú V-nyakú maxiruhák alatt hordták ősszel és télen, míg a merev csokornyakkendős blúzok kikandikáltak a pinafore ruhák és blézerek alól.
Akik pedig nem nélkülözhették a szemléltetőeszközöket, modern szarvkeretes szemüveget viseltek .

Lakk, bőr és szegecsek: Az 1970-es évek lázadása
Az 1970-es évek vége felé a lázadó punk szcéna elindult azzal a céllal, hogy harcoljon a mainstream ellen. Összetéveszthetetlen stílusukat saját maguk alkották meg, védjegyük volt a biztosítótűkkel összefogott szakadt ruha, lyukas farmer, pántos ing, bőrkabát és nadrág, valamint a bakelit . Ami flitter volt a diszkólátogatóknak, az szegecs volt a punkoknak . A hegyes díszektől nem lehetett eltekinteni, így minden ruhát beborítottak velük.

70-es évek divatja: Milyen színeket és mintákat viseltek a 70-es években?
Az 1970-es évek divatjának színpalettáját meleg színek, semleges földszínek és egy-két erős árnyalat jellemzi. Különösen népszerű volt a konyakbarna, a mustársárga, a csokoládébarna, az okker, a rozsdavörös és mindenekelőtt a narancs . De a zöld és a kék tónusok, például a fenyőzöld és a benzin is keveredtek. Az éles és rikító színek, mint a neonzöld és a narancssárga népszerűek voltak a diszkó szcénában.

Ami a mintákat illeti, a dolgok nem voltak kevésbé vad a 70-es években. Akár ruhákon, felsőkön vagy hajpántokon a virágminták, a paisley minták és a batikolás nagyon népszerűek voltak. De a pszichedelikus minták és az élénk színű hullámok is népszerű nyomatok voltak. Az 1970-es évekre jellemző színű kockák túlságosan népszerűek voltak a mindennapi életben.

Mely anyagok voltak divatosak a 70-es években?
A 70-es évek divatjának sokoldalúsága a vad évtizedben népszerűvé vált különféle anyagokban is megmutatkozik.

Ha a 70-es évekre gondolunk, azonnal egy anyag jut eszünkbe: kordbársony. A szilárd anyag különösen népszerű volt a munkaruha, például blézer és nadrág formájában.
Az a poros előítélet, hogy a kordbársony fülledt, semmiképpen sem igaz. A fiatal nők a 70-es években is hordtak kordbársonyból készült „csengőt“, élénk színekben. A kordbársony karbantartása:

Hogyan tisztítsa meg kordbársony ruházatát! - Nem is gondolnánk, hogy a MICELLÁS VÍZ mire képes+ Érdemes kiprúbálni. Mi mér teszteltük, és bevált!
A velúr a 70-es években is az egyik legnépszerűbb anyag volt. A ruhák, szoknyák, kabátok, csizmák és társaik a nemes anyagból készültek, és különösen népszerűek voltak a farmerrel kombinálva.
Velúr tisztítása és ápolása: - Szintén a MICELLÁS VÍZ lesz a nyerő!

A farmer is a 70-es évek szerves része. Hiszen ez a legnépszerűbb szövet, amelyből az évtized legnépszerűbb trendi darabja készült: a kiszélesedő nadrág. De nem csak a 70-es évek divatos lányainak kedvenc nadrágja volt kék farmer.

Szintén farmerdzsekik, amelyek túlságosan feltűnőek voltak a hímzéssel, foltokkal ellátva vagy kiszakadva. A stílustól függetlenül a farmer a 70-es években a divat minden területén helyet kapott.
A 70-es évek divatja gyakran saját készítésű volt. Legyen szó punk rongyos megjelenésről, bohó batikolt mintáról, saját varrt patchwork ruhákról , nadrágokról és kabátokról vagy horgolt crop topokról a 70-es évek legmenőbb megjelenése pillanatok alatt létrejött.
A sima bőr a 70-es években is népszerű volt, különösen rövid kabátok, cipők és övek formájában. A rendkívül divatos bőrkabátok egyébként az úgynevezett „bozontos“, rolytos kabátok lennének, amelyek a gallér, a szegély és az ujjak bozontos szőrmeelemeivel írták be a divattörténelmet.

70-es évek divatja: 9 divatos darab a tökéletes retro megjelenésért
Nem kell messzire keresned ahhoz, hogy a 70-es évek retró varázsát behozd saját ruhatáradba.
Az elmúlt évtized legfrissebb trendjeit megtalálhatod a H&M-ben, a Zara-ban, az Asos-ban, a Zalando-ban. Természetesen érdemes átböngészni a használt boltokat az igazán autentikus darabokért a 70-es évek apró divatkincseit biztosan megtalálod. Elmondjuk, mely kulcsfontosságú darabok nem hiányozhatnak a modern vintage megjelenéshez, és amelyek könnyen beilleszthetők a gardróbba.

Csillogó és „csengő“ fenekek
A fényes nadrágok az elmúlt években újra népszerűvé váltak. Nem csoda, hiszen gyönyörű sziluettet varázsol nekünk. Éppen ezért 2021-ben sem hiányozhat a ruhatáradból. Legyen szó a 70-es, 90-es vagy 2000-es évek ruhájáról, ha van a szekrényedben kiszélesedő szárú farmernadrág, bármilyen stílust létrehozhatsz. A 70-es évek tökéletes megjelenéséhez kombináld a népszerű farmernadrágot konyakszínű bőrövvel, csengőujjú blúzzal vagy felsőrészekkel. Farmer helyett természetesen használhatod a 70-es évek legfinomabb anyagát, a kordbársonyt is.

A vastag anyag tökéletes a hűvös évszakokhoz, és ősszel barna, sárga és narancs színnel kombinálva álmodozó - romantikus ruhákat varázsol. Ha szeretnéd feldobni a stílusodat a divat terén, akkor a színes szövetekből készült, kiszélesedő nadrágok, kockás mintával vagy kígyómintával pont Neked valók. Velúr csizmákkal és kötött pulóverekkel párosítva a nadrágok maradnak a középpontban.Bőr kabátok
A trench kabátok az abszolút divatklasszikusok közé tartoznak, amelyek minden nő ruhatárába tartoznak. A népszerű szezonközi dzsekik a 70-es évek fejlesztését kapják, ha bőrből készülnek.
Lehetőleg konyakszínű sima bőr (lehetőleg műbőr), amely csodálatosan harmonizál a kiszélesedő nadrágok gazdag színeivel-mintáival. Aki különösen merész a divatban, annak érdemes krokodil-dombornyomásos vagy kígyómintás trench-kabátot vásárolnia.Mivel ez a trendi darab többnyire tompított földszínekben található, könnyen kombinálható, és egy midi és/vagy mini ruhával is különösen stílusosnak tűnik. A ruha és a kabát egy magasságban végződik? IGEN!

Boho ruhák
A széles lengő, bohó megjelenésű, széles ujjú maxiruhák nem hiányozhatnak egy modern 70-es évekbeli gardróbból.
A divatos, széles ujjú ruhák évek óta a divatradaron vannak. Legyen szó paisley mintás, Milles Fleurs mintás vagy sima fehér, csipkés ruhákról a hosszú, légies ruhák univerzálisan kombinálhatóak, nyáron és ősszel is. A 70-es évek maxiruhái, amelyek általában mély V-nyakkivágással érkeznek, könnyen őszre készülhetnek. Egyszerűen viseljünk egy szűk garbó pulóvert a ruha alatt, és kombináljuk velúr csizmával. Ez a sokoldalúság teszi a bohó ruhát a ruhatár elengedhetetlen kellékévé.

Nyakkendős blúzok
Ha a 70-es években a dolgok egy kicsit komolyabbá váltak, a nyakkendős blúzok népszerűek voltak. A magas nyakú blúzokat ma is szívesen hordjuk masnival , hiszen elegánsan és lezseren is formázhatóak. A széles lengő ujjú blúzok tökéletesen passzolnak a kék farmerhez és a scream bohóhoz. A fényes szaténból vagy finom selyemből készült blúzok fantasztikusan formázhatók különleges alkalmakra . Párosítsd őket kiszélesedő nadrággal és magassarkúval, és minden esti eseményhez tökéletesen felöltözöl. Ha a 70-es évek csillogását szeretnéd karácsonyra vagy szilveszterre varázsolni, akkor különösen tetszeni fog ez a fémes, csillogó flitteres nadrág.
De a csokornyakkendős blúz még a 70-es évekre oly jellemző pinafore ruhák alatt is remekül mutat ma is. Egyszerűen nem szabad kihagyni egy olyan sokféleképpen kombinálható ruhadarabot, amely retró bájt áraszt.

Retro napszemüveg
A harmonikus retro megjelenéshez elengedhetetlen a napszemüveg. Aligha más kiegészítő van, amely önmagában is egy fémjelzés és felteszi az íre a pontot, mint a napszemüveg.De mely árnyalatok voltak a legnépszerűbbek a 70-es években, és melyek ma is modernek?
Ha ragaszkodunk a kerek és szögletes napszemüvegekhez, nem tévedhetünk. A kerek napszemüvegek à la John Lennon valószínűleg soha nem mennek ki a divatból.

De a nagy, szögletes, meleg narancssárga és barna lencsékkel és vintage szarv megjelenésű szemüveg is a 70-es évek divatjának része, és a 70-es évek pilótaszemüvegéhez hasonlóan könnyen kombinálható bármilyen öltözékkel.

Még több kreatív ötlet a galáriában - kattints a képre


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat