18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Esélyegyenlőségi programot indított a P&G gyöngyösi gyára

Megosztás
Kultúra

Hat területre kiterjedő komplex esélyegyenlőségi programot indított a Procter&Gamble gyöngyösi üzeme, hogy a gyári dolgozók és a gyöngyösi térség életminőségének javítását elősegítse. A program összhangban áll a vállalat nemzetközi esélyegyenlőségi törekvéseivel egy olyan kultúra és környezet megteremtése iránt, amelyben mindenki egyenlő bánásmódban részesül.


A Procter & Gamble elkötelezett az egyenlőség és a befogadás előmozdítása, a közösségek támogatása és a bolygó védelme mellett, arra törekszik, hogy egy előítéletektől mentes, egyenlő és sokszínűséget támogató világot teremtsen. A több mint harminc éve Magyarországon jelen lévő vállalat korábban is sokat tett az elfogadás és érzékenyítés terén, és most ehhez a szemlélethez csatlakozott egy nagyszabású programmal a vállalat gyöngyösi üzeme, létrehozva egy hat területet felkaroló hálózatot, az Equality & Inclusion Network-öt a befogadó értékrend és munkakörnyezet megteremtésére, valamint a dolgozók és közvetlen környezetük érzékenyítésére.

 

A nemek közti bérszakadék még mindig magas az EU-ban, a nők óránként átlagosan 13%-kal keresnek kevesebbet a férfiaknál. A gyöngyösi Equality & Inclusion Network nemek közti esélyegyenlőséggel foglalkozó csoportjának célja egy befogadó, egyenlő környezet megteremtése, amelyben a vállalat minden szintjén egyenlő arányú a férfiak és nők közötti foglalkoztatottság és jövedelmezési ráta. A vállalat a hazai negatív trendekkel is szembe megy, míg a KSH adatai[1] szerint Magyarországon a nők aránya a vezetők körében az elmúlt évtizedben csökkent, addig a vállalatnál ez a ráta egyre nő, összhangban azzal a törekvéssel, hogy minden egyes szinten 50-50 százalékos nemi arányt teremtsenek. Globálisan 2015 és 2022 között 26-ról 36 százalékra nőtt a női felsővezetők megoszlása, míg a középvezetői menedzsmentben már elérték a fele-fele arányt.

 

A fogyatékkal élők esélyegyenlősége csoport olyan értékrend, vállalati kultúra és munkakörnyezet megteremtésére törekszik, amely mentes a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéletektől, és növeli a bizalmat a gyár külső és belső környezetében. Kiemelt figyelmet szentelnek az érzékenyítésnek a látássérült, hallássérült, kerekesszékes és egyéb fogyatékkal élő kollégák befogadására.

 

Csak a gyöngyösi üzemben több mint húsz nemzetiség dolgozik, így rendkívül fontosnak tartják egy olyan szervezet létrehozását, ahol nemcsak vállalati, hanem egyéni szinten is értékelik a munkatársak kulturális sokszínűségét, a különböző munka- és vezetési stílust. Ezzel foglalkozik a kulturális esélyegyenlőség hálózata, olyan programokat szervezve, amelyek elősegítik a sokszínű kulturális környezet megteremtését.

 

A program negyedik csoportja Gyöngyös és környéke életének fejlesztését tűzte ki célul többek között közösségépítéssel, kommunikációs csatornák fejlesztésével, valamint önkormányzatokkal és más cégekkel való együttműködéssel, illetve a helyi rendezvényeken való aktív részvétellel.

 

A P&G számára kiemelten fontos munkavállalóinak biztonsága és jóléte, valamint a kedvező munka-magánélet egyensúlyának megteremtése, ezért külön munkacsoport foglalkozik a gyári dolgozók elégedettségének megteremtésével. Az üzem számos képzési lehetőséget és béren kívüli juttatást biztosít munkavállalóinak, többek között 13. havi fizetést, egészségmegőrző programban való részvételt, lakhatási támogatást, utazási költségtérítést, sportklub tagságot, saját konditerem és focipálya használatot, hűségjutalmat, életbiztosítást, részvényprogramban való részvételt, önkéntes nyugdíjpénztár belépést, kedvezményes mobiltelefon előfizetés lehetőségét családi csomagban családtagoknak is, nyolc hetes apasági szabadságot, karácsonyi csomagot és személyre szabottan hosszabb távú fizetés nélküli szabadságot. A munkahelyi jelenlétet ingyen kávé és kedvezményes étkezés is segít kellemesebbé tenni.

 

A sokszínűség elfogadása arra is kiterjed, hogy támogatják az LMBTQ+ alkalmazottakat, akik egyenlő esélyeket kapnak, és előítéletek nélküli munkakörnyezetben, a kollégák érzékenyítése révén atrocitások nélkül dolgozhatnak.

 

„Számos dolgot teszünk a kisebbségekért, illetve, hogy ők ne érezzék, hogy kisebbségben vannak, hiszen nálunk mindenki egyenlő, mindenki önmaga lehet, és a lehető legjobbat hozhatja ki magából. – mondja Prikler Éva, a vállalat HR igazgatója. – Rengeteg jó példa van itt Magyarországon belül is, hogy mennyire támogatók a kollégák, az Equality & Inclusion, vagyis az egyenlőség és befogadás ma már pont olyan alapvető eleme a működésünknek, mint az, hogy dolgozóink fizetést kapnak, azaz a legtermészetesebb. Igyekszünk minél több információt átadni és érzékenyíteni a kollégákat, minden évben hosszabb időszakot szentelünk egy-egy témának, és új aktuális trendek alapján mutatjuk be azokat. A március például nálunk mindig E&I hónap, számos aktivitással, külsős előadókkal, filmvetítésekkel, ahol a kollégáink, felső vezetőink is elmondják saját tapasztalataikat, véleményüket.”

„Hisszük, hogy egy színes, változatos csapat változatos és jobb megoldásokat kínál a problémák kezelésére is. Ha csapatainkban egyenlően képviseljük a világ sokszínűségét, és azon dolgozunk, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat, alkalmazottjaink a lehető legjobb eredményeket érhetik el, és közvetlen környezetükön keresztül a fogyasztók érzékenyítése is lehetővé válik.” – teszi hozzá Krubl Yvette, a P&G kommunikációs vezetője.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat