18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért éreznek a NŐK kényszert, hogy NŐTÁRSUKAT kritizálják?

Megosztás
Női lélek

Molett, vékony, kövér, - mégis miért érez a nők többsége olthatatlan vágyat, hogy véleményt formáljon nőtársáról esetleg az meg is ossza az érintettel? A nők már csak ilyenek? Erre a kérdésre van tudományos magyarázat is.


Testszabadság mindenkinek!
Őszintén! Ki tudjuk jelenteni magunkról, hogy elégedettek vagyunk kinézetünkkel? Testünk formájával?
Vajon hányan tennék fel a kezüket például egy 20 fős társaságban?
Jó eséllyel lenne 2-4 jelentkező.....

És lehet benne igazság, miszerint mindig a molett vagy kövér nők vannak kipécézve? Igen!
És abban lehet igazság, miszerint a molett vagy kövér testalkathoz az esetek többségében valamilyen negatív tulajdonságot társít az emberek többsége? Igen! Sajnos, igen!

Ezt a témakört sokan és sok fórumon kitárgyalták már, de mindig van valami új, és érdekes.
Edzőterem.. Léteznek ma már olyan edzőtermek a világon, ahol kifejezetten a molett és kövér nőket várják nagy szeretettel. Ezeken a helyeken biztosan nem éri őket semmilyen bántás a testalkatuk matt.
Ilyen hely például Elly Magpie fitness stúdiója Bécsben.

Elly számára a mozgás és az önszeretet összetartoznak. A teljesítmény és a tökéletességet nem azok a fogalmak, melyekkel foglalkozni kell. Miért? Kérdezheti ezt többen!
„Mert nem kell mindannyiunknak versenysportolóvá válnunk.“
Főleg a túlsúlyos embereket szeretné motiválni a testmozgásban, és biztonságos környezetet teremteni, amelyben próbálkozhatnak, még akkor is ha, néha kudarcot vallanak.

Elly csak úgy sugárzik, amikor a munkájáról beszél. 


Azonban kifejezetten felháborítja, amikor előkerül a kérdés, hogy mit gondolnak az emberek általánosságban a testéről. Nagyon sok megjegyzést kap, ráadásul a rosszindulatból nincsen hiány. És nem érti, miért áll az emberek többsége ilyen negatívan a túlsúlyos emberekhez.
Mert van egy dogma…
A testnek meg kell felelnie bizonyos eszméknek ahhoz, hogy elfogadják. Amíg ezek az elvárások fennállnak, addig mindenkinek, főleg a molett és kövér embereknek megvan a joguk hozzá, hogy kérdéseket tegyenek fel, esetleg megpróbálják megérteni, miért ellenséges velük a társadalom nagy többsége.

Van, aki önhibáján kívül hízik el, például betegség okán. És természetesen van, aki egyszerűen nem tud ellenállni az evésnek.
De ezt egyetlen idegen sem tudhatja – amikor véleményt formál egy molett vagy kövér emberről.

Rettegünk az elhízástól?
Miért fél olyan sok nő az el/hízástól?
Mert szinte mindenki tudja, hogyan bánnak a kövér emberekkel. Ki szeretne olyan helyzetbe kerülni, ahol már előre borítékolva van a bántás és kirekesztés?
Ki akarja önként megnehezíteni saját életét?
Testalkatunkat nagyon sok minden határozza meg, amelyek közül néhányat nem tudunk közvetlenül befolyásolni.
 
„Szégyennek tartom, hogy ennyi energiát, motivációt és erőt fordítunk arra, hogy testünket olyan formába kényszerítsük, ami egyesek számára nem természetes.“ – mondja Elly

Miért érzik az emberek mindig szükségét, hogy véleményt mondjanak mások súlyáról?
Ez egy nagyon összetett téma. De azt lehet mondani, hogy egyszerűen társadalmilag elfogadható a testek megítélése, kommentálása, dicsérete vagy sértése. 

És ez szégyen, mert a test azon kevés dolgok egyike, amely teljes egészében a SAJÁT tulajdonunkban van.
A test valójában a legintimebb dolog, amink van, de mégis mindenki látja, mindig magunkkal „hordjuk“
Valójában az olyan szavak, mint a vastag vagy kövér, hájas -csak azt írják le, mintha azt mondanánk mennyire vékony vagy karcsú vagy túlsúlyos.
„Semmilyen személyes érték nincsen mögötte . „ – írta egyszer Elly

Miben más ez a stúdiód, mint a többi hagyományos fitneszstúdió?
„Az én megközelítésem az, hogy minden test testmozgásra van kialakítva, de nem kell minden héten jobbá válnod. Mert ha mindenki ezt csinálná, több évig, mindannyian versenysportolók lennénk.
De nem vagyunk, és nem is kell lennünk. És ha felteszed magadnak ezt a kérdést: "Miért sportolok?", akkor a válasz nem az, hogy teljesíts, hanem hogy gyakorolj és szórakozz. Ez sok nyomást levehet az ember válláról.“ 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat