18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pöttyös PUDING sütemény SÜTÉS NÉLKÜL

Megosztás
Recept

Amikor nincsen kedvünk bekapcsolni a sütőt. Vagy éppen nincsen kedvünk órákat pepecselni desszert készítéssel a konyhában. És mégis szeretnénk kreatív édességet készíteni...


Dekoratív, kreatív, sütés nélkül, egyszerű alapanyagokat használva, színesen!
All in!

Hogyan készíts pöttyös puding süteményt, ami ilyen jól fog kinézni, mint ez!

Hozzávalók :

A fehér csokoládé pudinghoz

 • 350 g finomra vágott fehér csokoládé
 • 400 ml forró tejszín - főzőtejszín
 • 6 lap zselatin – por alapú is lehet
 • 6 tojássárgája
 • 50 gramm cukor

A barna csokoládé pudinghoz

 • 250 g finomra vágott étcsokoládé
 • 500 ml forró tejszín - főzőtejszín
 • 4 lap zselatin – por alapú is lehet
 • 6 tojássárgája
 • 50 gramm cukor

1.) A fehér csokoládés pudinghoz először az apróra vágott fehér csokoládét keverjük össze a forró tejszínnel és a zselatinnal. Az utóbbit előzetesen hideg vízbe áztassuk be, hogy megszívja magát. Addig keverjük, amíg a krémben lévő csokoládé és zselatin fel nem oldódik.2.) A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.3.) Óvatosan keverjük a tejszín-csokoládé (fehér) keveréket a tojás-cukor keverékhez.

Tipp: 
A legjobb, ha a keveréket addig keverjük, amíg kihűl. Ez megakadályozza az összetevők elválását, amikor kihűlnek, egyszerűen fogalmazva, nem csapódik ki a zsír.

4.) Egy kis tepsibe öntjük a fehér csokoládé puding 1/3 -át, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután például csavaros kupakkal vágjunk ki kis köröket.Tipp:
Amíg ezzel a lyukasztással bíbelődünk, kikeverhetjük a barna pudingunkat. Annak is időre lesz szüksége, hogy kihűljön.

5.) A kiklisézett köröket helyezzük tálba, szépen, egyenletesen elosztva. Ezek lesznek süteményünkön a pöttyök.

 
6.) Töltsük a formába az étcsokoládés puding 2/3 -át.


7.) Most vegyünk egy kisebb formát, és óvatosan nyomjuk bele a csokipuding közepébe.8.) Váruk meg, amíg a csokoládé puding megszilárdul, majd óvatosan távolítsuk el a kis tálat.9.) Most töltsük a fehér csokoládé puding maradék 2/3 -át a kialakított lyukba; Amennyiben a világos puding mostanra megszilárdult, egyszerűen melegítsük fel rövid ideig mikrohullámú sütőben, ekkor ugyanis ismét folyékony lesz. Ezután a pudingot rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

 

10.) Végül töltsük a formába az étcsokoládés puding utolsó harmadát. Itt is érvényes, ha a puding idő közben megszilárdult volna, akkor tegyük kis időre mikrohullámú sütőbe.

 

11.) Utolsó lépésként, tegyük az egészet hűtőbe legalább 12 órára. Tálalás előtt óvatosan borítsuk ki a pudingot. És megjelennek a pöttyök rajta.

 

Természetesen ezt a süteményt bármilyen más puding variációként is le lehet készíteni. Lehet akár szivárványos, kék sárga, és csak fantáziánk szab határt, hogyan variáljuk. 
Megosztás


 • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

 • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat