A fehér csokoládés pudinghoz először az apróra vágott fehér csokoládét keverjük össze a forró tejszínnel és a zselatinnal. Az utóbbit előzetesen hideg vízbe áztassuk be, hogy megszívja magát. Addig keverjük, amíg a krémben lévő csokoládé és zselatin fel nem oldódik.
2.) A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
3.) Óvatosan keverjük a tejszín-csokoládé (fehér) keveréket a tojás-cukor keverékhez.
A legjobb, ha a keveréket addig keverjük, amíg kihűl. Ez megakadályozza az összetevők elválását, amikor kihűlnek, egyszerűen fogalmazva, nem csapódik ki a zsír.
4.) Egy kis tepsibe öntjük a fehér csokoládé puding 1/3 -át, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután például csavaros kupakkal vágjunk ki kis köröket.
Tipp:
Amíg ezzel a lyukasztással bíbelődünk, kikeverhetjük a barna pudingunkat. Annak is időre lesz szüksége, hogy kihűljön.
5.) A kiklisézett köröket helyezzük tálba, szépen, egyenletesen elosztva. Ezek lesznek süteményünkön a pöttyök.
6.) Töltsük a formába az étcsokoládés puding 2/3 -át.
7.) Most vegyünk egy kisebb formát, és óvatosan nyomjuk bele a csokipuding közepébe.
8.) Váruk meg, amíg a csokoládé puding megszilárdul, majd óvatosan távolítsuk el a kis tálat.
9.) Most töltsük a fehér csokoládé puding maradék 2/3 -át a kialakított lyukba; Amennyiben a világos puding mostanra megszilárdult, egyszerűen melegítsük fel rövid ideig mikrohullámú sütőben, ekkor ugyanis ismét folyékony lesz. Ezután a pudingot rövid időre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
10.) Végül töltsük a formába az étcsokoládés puding utolsó harmadát. Itt is érvényes, ha a puding idő közben megszilárdult volna, akkor tegyük kis időre mikrohullámú sütőbe.
11.) Utolsó lépésként, tegyük az egészet hűtőbe legalább 12 órára. Tálalás előtt óvatosan borítsuk ki a pudingot. És megjelennek a pöttyök rajta.
Természetesen ezt a süteményt bármilyen más puding variációként is le lehet készíteni. Lehet akár szivárványos, kék sárga, és csak fantáziánk szab határt, hogyan variáljuk.