18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Zsíros haj fésülködéstől? – Ez lehetséges?

Megosztás
Szépség

Hetente többször is hajat kell mosnunk? Már szinte minden kenceficét kipróbáltunk? Gyakran fésülködünk? Lehetséges, hogy ez a megfejtés a kérdésre, miét zsírosodik ideje korán hajunk?


Rengetegen szembesülnek a ténnyel, miszerint hajuk jóval hamarabb zsírosodik, mint az normális, nevezzük inkább, átlagos lenne.

 
A haj zsírosodásának számtalan oka lehet, de sokan nem gondolnak az összefüggésre, miszerint a túlzott fésülködés is zsírossá teheti a hajat.

Az ma már köztudott, nem mindegy milyen fésűt vagy hajkefét használunk. Amelyiknek túl kemény a sörtéje, hamar megsértheti a fejbőrt. Ez hosszútávon akár korpásodáshoz is vezethet, hiszen a fejbőrön az apró sérülésekben hamar megtelepedhetnek a kórokozók.

A túlzott fésülködés vajon tényleg eredményezhet hajzsírosodást?
A válasz nyilván nem ilyen egyszerű, de azért lehet benne igazság. Alkattól is függ, kinek, mennyire hajlamos zsírosodásra fejbőre. Akár nőről, akár férfiről van szó.

De maga a tény, hogy a fésű vagy hajkefe aktivitásra, akár túlzott aktivitásra is ösztönözheti a fejbőrön található faggyúmirigyeket, az igaz lehet.

 

Éppen ezért érdemes lehet kipróbálni a következő tippet. Már, akár egy hét elteltével is érezhetjük a pozitív változást.

Fésülködjünk óvatosabban, ami annyit tesz, hogy a fésűt vagy hajkefét nem nyomjuk rá erősen a fejbőrre, a hosszabb hajjal rendelkezőknek pedig ajánlott a hajtőnél kézzel összefogni hajukat, és csak a végeket erőteljesebben kifésülni.

Nehéz ezt betűkbe foglalni, de aki szeretné a változást, és tenni is akar érte, az érti az elvet, és hajához mérten próbálja ki a fentebb leírtakat.

Természetesen garancia semmire nincsen.
 
Sikeres próbálkozást! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat