Ananászos répatorta MINDENKORRA
Megosztás 
Ananász és sárgarépa, ahogyan talán még sosem készítettél répatortát.
Igazi virágkorát éli a répatorta.. Soha nem volt olyan népszerű, mint az utóbbi időben.
A répatorta sosem megy ki a sütemény divatból, ráadásul könnyen elkészíthető, dekoratív, igazi vendégváró.
Akár kezdők is kipróbálhatják.
Ideális sütemény nagyobb vendégsereg várására, ünnepi alkalmakra. Biztosak lehetünk a sikerben, mindenki kérni fog egy második szeletet. IS!
Mi kell hozzá?
1 doboz természetesen édes ananász szeletek
500 g Sárgarépa
6 db Tojás (M méret)
400 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
só
350 ml ízesítés nélküli olaj
200 g őrölt mandula héj nélkül
400 g Liszt
1 csomag sütőpor
Zsír és zsemlemorzsa
900 g Dupla krémsajt
1 kezeletlen citrom reszelt héja
450 g porcukor
zöld és narancssárga ételfesték
2 Eldobható csőzsákok - díszítéshez
Elkészítési idő körülbelül 75 perc + 90 perc várakozási idő... Viszonylag könnyen lekészíthető, de azért a díszítéshez türelemre lesz szükség.. Ennek tudatában kezdj hozzá az ananászos répatorta elkészítéséhez.
1. Az ananászt lecsöpögtetjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a csipet sót a keverőgép habverőjével körülbelül 5 percig krémesre verjük. Vékony sugárban belekeverjük az olajat. Keverjük hozzá a lereszelt sárgarépát, az ananászt és a mandulát. A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos masszába.
2. A tésztát kivajazott sütőformába öntjük, de azt előbb (kb. 32 x 39 cm) kenjük zsírral és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben (elektromos tűzhely: 180 ° C / légkeverés: 160 ° C / gáz: lásd a gyártót) körülbelül 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Vágjuk félbe a tésztát vízszintesen és tegyük két külön tányérra.
3. A krémsajtot és a citromhéjat röviden felverjük a mixer habverőjével. Hozzáadunk 325 g porcukrot, és habverővel röviden hozzákeverjük (nem turmixgéppel, különben a krém túl folyós lesz!). Kenjük a krémet a tésztalapok tetejére egyenletesen, és hűtőszekrényben dermesszük meg. Ez körülbelül 2 órát igényel.
4. 125 g porcukrot és 3-4 teáskanál vizet keverjen össze, hogy viszkózus mázat kapjon. 1 evőkanál jeges zöldre, a többit narancssárgára színezzük. Töltse bele mindkettőt 1-1 eldobható csőzsákba. Ezekkel rajzoljuk meg a krém tetejére a sárgarépákat. Éppen annyi darabot, amennyit mi gondolunk.
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!