18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ananászos répatorta MINDENKORRA

Megosztás
Konyha

Ananász és sárgarépa, ahogyan talán még sosem készítettél répatortát. Igazi virágkorát éli a répatorta.. Soha nem volt olyan népszerű, mint az utóbbi időben.


A répatorta sosem megy ki a sütemény divatból, ráadásul könnyen elkészíthető, dekoratív, igazi vendégváró.
Akár kezdők is kipróbálhatják.

Ideális sütemény nagyobb vendégsereg várására, ünnepi alkalmakra. Biztosak lehetünk a sikerben, mindenki kérni fog egy második szeletet. IS!

Mi kell hozzá?
1 doboz természetesen édes ananász szeletek
500 g Sárgarépa
6 db Tojás (M méret)
400 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj

350 ml ízesítés nélküli olaj
200 g őrölt mandula héj nélkül
400 g Liszt
1 csomag sütőpor
Zsír és zsemlemorzsa
900 g Dupla krémsajt
1 kezeletlen citrom reszelt héja
450 g porcukor
zöld és narancssárga ételfesték
2 Eldobható csőzsákok - díszítéshez

Elkészítési idő körülbelül 75 perc + 90 perc várakozási idő... Viszonylag könnyen lekészíthető, de azért a díszítéshez türelemre lesz szükség.. Ennek tudatában kezdj hozzá az ananászos répatorta elkészítéséhez.

1. Az ananászt lecsöpögtetjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a csipet sót a keverőgép habverőjével körülbelül 5 percig krémesre verjük. Vékony sugárban belekeverjük az olajat. Keverjük hozzá a lereszelt sárgarépát, az ananászt és a mandulát. A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos masszába.


2. A tésztát kivajazott sütőformába öntjük, de azt előbb (kb. 32 x 39 cm) kenjük zsírral és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben (elektromos tűzhely: 180 ° C / légkeverés: 160 ° C / gáz: lásd a gyártót) körülbelül 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Vágjuk félbe a tésztát vízszintesen és tegyük két külön tányérra.



3. A krémsajtot és a citromhéjat röviden felverjük a mixer habverőjével. Hozzáadunk 325 g porcukrot, és habverővel röviden hozzákeverjük (nem turmixgéppel, különben a krém túl folyós lesz!). Kenjük a krémet a tésztalapok tetejére egyenletesen, és hűtőszekrényben dermesszük meg. Ez körülbelül 2 órát igényel.

4. 125 g porcukrot és 3-4 teáskanál vizet keverjen össze, hogy viszkózus mázat kapjon. 1 evőkanál jeges zöldre, a többit narancssárgára színezzük. Töltse bele mindkettőt 1-1 eldobható csőzsákba. Ezekkel rajzoljuk meg a krém tetejére a sárgarépákat. Éppen annyi darabot, amennyit mi gondolunk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat