18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kígyók Világnapja: Már 23 éves a világ egyik legidősebb kígyója, mégis imádnak vele játszani

Megosztás
Életmód

A Nokia 5310 és a Nokia 2720 Flip a nosztalgia Snake rajongók kedvence Tudtál róla? Sosem játszotta végig a kitalálója, ma is legalább 400 millió telefonon fut. - Budapest, 2020. július 16.


23 éves a világ legelső mobilos játéka, a Snake, de a retrotech fanatikusoknak 2020-ban sem kell lemondani a „kígyós” élményről! A Kígyók Világnapján hoztunk öt érdekességet a világ kedvenc telefonos játékáról.

#1

Taneli Armanto, szoftverfejlesztő mérnök, nem is sejtette, amikor beadta a jelentkezését a Nokiához, hogy ő lesz az, aki kitalálja és el is készíti a világ első és egyben legnépszerűbb telefonos játékát, a Snake-et 1997-ben. Egyébként a saját bevallása szerint ő sosem jutott el a leggyorsabb pályáig, de üzeni mindenkinek, hogy „valóban a gyakorlat teszi a mestert.”

#2

A hivatalos világrekord a PlaySnake-en: 61 perc és 54 másodperc. Ennyi idő alatt sikerült a lehető leghosszabb kígyóval – betartva minden szabályt – végigmenni az összes pályán. Begyorsítva itt megnézhető: 
Az első pályán 312 pont a maximum, a kilences pályán viszont már 2008 pont kell ahhoz, hogy eldicsekedhessen az ember, begyűjtötte az összes pontot, amit csak lehetett.

#3

Gondoljunk csak bele: mi is volt 1998-ban Magyarországon? Akkor indult a Barátok közt az RTL Klubon. Akkor már a Nokia 7110-es tulajdonosok össze tudták „kötni” infraporton keresztül a telefonjaikat, és párban is tudtak Snake-et játszani. A retró Snake párbaj ebben a videóban megnézhető: #4

Az 1997-es Snake óta már a kilencedik verziónál tartunk, és a világ leghíresebb telefonos játéka most is legalább 400 millió telefonon fut világszerte.

#5

2017-ben debütált a Nokia 3310 4G, amivel nem csak egy klasszikus telefon, hanem a retrojátékok imádóinak kedvence, a Snake, is visszatért.


Játssz és döntsd meg a rekordot az új klasszikus Nokia telefonokon!

Nokia 5310

A Nokia 5310 a klasszikus formatervezést egyszerű, modern vonalakkal ötvözi, a hosszú üzemidőre tervezett akkumulátor pedig napokig bírja töltés nélkül. Így biztos nem kell aggódnod, hogy az új Snake rekordod elérése előtt merülsz le. Az eredeti Nokia 5310 Xpress Musicot újragondolva a Nokia 5310 MP3 lejátszóval, FM rádióval és két erőteljes előlapi hangszóróval van felszerelve, így kedvenc zenéidet is mindenhová magaddal viheted. 

Nokia 2720 FlipA Nokia 2720 Flip kiemelkedő tartóssággal és időtlen dizájnnal büszkélkedik, emellett elég kicsi ahhoz, hogy beférjen a zsebedbe vagy a kézitáskába. Ha gyakorolnál egy kicsit az új Snake rekord megdöntése előtt, akkor bármikor előkaphatod a telefonod. Kemény polikarbonátból készül, ami elég erős ahhoz, hogy kiállja a mindennapok próbáit. A Nokia 2720 Flip nagy gombjaival könnyű a tárcsázás és üzenetküldés, ráadásul két különálló kijelzővel rendelkezik. A külső kijelzőn megnézheted az üzeneteket vagy a hívó felet, mielőtt felnyitnád a nagy kijelzőt. Ha végeztél, egyszerűen csak csukd le.

A HMD Globalról

Az Espoo-i (Finnország) székhelyű HMD Global Oy a Nokia telefonok otthona. A HMD okostelefonokat és mobiltelefonokat tervez és értékesít a fogyasztók széles körének, különböző áron. Az innováció és a minőség felé elkötelezett HMD Global Oy a kizárólagos licencbirtokosa a Nokia márkának a telefonok és a táblagépek esetében. A Nokia a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. Az Android a Google LLC védjegye. Az Android és a Google márkák a Google Inc. tulajdonát képezik.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat