18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2020 júniusi horoszkóp – Önvizsgálat hónapja

Megosztás
Asztrológia

Júniust, Juno Istennőről nevezték el, de hívják Napisten havának is. A hónap energiái most mégsem annyira a Napságról, mint az önvizsgálatról és a változások megszilárdításáról, saját felelősségről szól.


Már az elmúlt hónapokban úgy érezhettük, mintha egy helyben topognánk, nem akart semmi normál ütemben haladni. Kezdve a karantén miatti visszavonulással, ami időt adott arra, hogy átgondoljuk életünket, a napi rutinokat, és meglássuk min is kellene változtatnunk. 


A lelassulás közepette átélhettük azt az érzést is, hogy most nem mi irányítunk, nem tudjuk kiszámítani a történéseket. Egy pillanatig se higgyük azt, hogy ez véletlen volt, ugyanis meg kellett értenünk, hogy a régi rutin már nem működőképes, és talán oda is eljutottunk, hogy már mi magunk sem szeretnénk, hogy visszatérjen. Azonban lehet, hogy a változásokhoz még sem érzünk elég erőt, még ijesztő az új, mert ismeretlen, kiszámíthatatlan és nem biztos, hogy megegyezik azzal, amit mások elvárnak tőlünk. Azonban az új a működőképes, az előrelépést hozó, de el kell köteleződnünk mellette, fel kell vállalnunk saját felelősségünket és mernünk kell a bennünk lévő értékeket megmutatni. 


Ahhoz, hogy belevágjunk a megvalósításba, bizonyos feladatokat el kellett/kell végeznünk, önkorlátozásainkat önként lerombolva, hogy ne a változást sürgető energiák tegyék ezt meg helyettünk.

A változások tehát folytatódnak, és minden helyzetben meglapulhat a sorsikus helyreigazítás. Ha hisztek abban, hogy minden értetek történik, akkor egy sokkal jobb lehetőség kapujában találhatjátok magatokat. Választhatjátok azt, hogy engeditek a negatív érzéseket eluralkodni magatokon, indokot találva az önsajnálatra. Vagy megértitek az időszak tanításait, amik igaz nem mindenki számára könnyűek, igyekeztek a jóra fókuszálni, nem félni, mert ekkor élhetitek át a sorsikus gondoskodás csodáját. Hinnetek kell abban, hogy elengedve a régi megszokásokat, megszokott utakat, megvalósításokat és mintákat, felszabadulva léphettek a boldogság útjára. Ha nem tettétek meg eddig, akkor most fel kell végre vállalnotok a felelősséget életetekért, nem mutogathattok továbbra is a környezetetekre, vagy várhatjátok a csodát. Cselekednetek kell aszerint, amit a szívetek diktál. 


Érdemes átgondolni saját értékrendeteket, mi volt az, amit eddig értéknek tekintettetek? Mik szerepeltek saját céljaitokban? És nem utolsó sorban mennyire éltetek eddig? Nem a külső terjeszkedés időszakát éljük, a lelassulás ezt is gátolja. Ez sem véletlen, mert így tudunk jobban magunkra és az érzéseinkre figyelni. A felismerések hozzák a gyarapodást, amik saját belső bölcsességünket erősítik.

A végső cél az, hogy a belső átalakulásotok a külső világotokban is megjelenjen. Amint változik viszonyotok a kapcsolataitokhoz, a pénzhez, a természethez, a saját belső értékeitekhez, úgy fog életetek is változni ennek tükrében. Egyszer csak azt érzitek majd, hogy élvezitek az életet, nem dolgozik bennetek félelem, mert megtapasztaltátok az Univerzum energiáinak csodás működését. Nem elég elméleti síkon tudni, hogy mire van szükségetek, mit kellene tennetek, miben hisztek, hanem eszerint is kell életeteket átalakítani, biztonságossá tenni magatok számára. A szépet, a jót, a lelki értékeket kell megtalálnotok a mindennapokban, az itt és mostban, ettől fogjátok magatokat egyre boldogabbnak és elégedettebbnek érezni. És ahogy eléritek ezt az állapotot, energiátokat a pozitív dolgokra irányítva, úgy fogtok egyre több csodát megtapasztalni életetekben.Ehhez azonban folytatnotok kell a belső munkát, hogy szembenézzetek a múlt démonaival, generációkon átívelő családi problémákkal és nem utolsósorban a bennetek dolgozó téves meggyőződésekkel. 

Ebben segítségetekre lesz a hónap Új és Teliholdja, mindkettő segítve a tudattalan rejtelmeiben dolgozó korlátok lebontását. Ugyanígy támogatja az önvizsgálatot az egymáshoz újra közelítő Plútó és Jupiter energiája, aminek egzakt együttállása a hónap végén fog bekövetkezni. Nem utolsó sorban a sok hátráló bolygó, ami szintén a lelassulást támogatja.

Nem mondom, hogy a hónap energiái könnyen megélhetőek, főleg akkor nem, ha úgy érezzük folyamatosan küzdenünk kell, hogy megtaláljuk egy helyzetből a kilábalást. 

Amint eldöntitek, hogy nem a mások elvárásai, a megszokások és a régi rutinok irányítanak, máris sikerül elkezdeni egy új életformát kialakítását, ami túlkontrollálás és túlzott ellenőrzés mentes. Munkátok jutalma a boldogság, felszabadulás és félelemmentesség lesz. 

Kezdjétek el tudatosan keresni az életetekben a jó dolgokat, legyetek hálásak azért amitek van, és ne azon sopánkodjatok, amitek nincs vagy amit elvesztettetek. A problémákat pedig ne utáljátok, ne küzdjetek ellene, hanem értsétek meg és keressétek a megoldást!Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
A hónapban elég sok retrográd hatás működik, így a tudatos odafigyelés elengedhetetlen. Ezek a hátráltatások már ismerősek, lehet jól is kezeljük őket, de mindig hozhat új feladatot, ami megoldásra vár. Most azonban két hatás is kissé zavarodottá tehet bennünket és nehezítheti tisztánlátásunkat. Viszont pont ennek köszönhetően jobban odafigyelünk a gondolatainkra és próbáljuk megfejteni a bennünk és körülöttünk lejátszódó folyamatokat.

A Vénusz bolygó még hátráló mozgásban van, de június 25-én irányt vált és elindul előre. A hónap végéig még szükség lesz a tudatos odafigyelésre mind a kapcsolataink, mind az anyagi ügyeink tekintetében. A Jupiter bolygó május 15-től végzi látszólagos hátráló mozgását, amit még egészen szeptember 13-ig folytat is. A hátráló hatásnak köszönhetően erősebben megmutatkozhatnak azok a problémáink, ami miatt nem hiszünk magunkban, kételkedéseket gyártva kihátrálunk a megvalósításunkból. 

A Retrográd időszakban, amiben nehézséget éreztek az jelzés lesz arra nézve, hogy hol biztassátok magatokat, hol dolgozik még bennetek belső önkritikus. A hátráló mozgás abban szeretne segíteni, hogy támogassa belső hitünk átalakulását, megerősödését, ami jövőbeni sikerekhez vezethet bennünket. 

Minden olyan hamis elképzeléstől meg akar szabadítani, aminek célja az előnyszerzés és az anyagi gyarapodás volt, de boldogságot nem okoztak. Amennyiben hajlandóak vagytok ezekkel szembenézni, hamis értékrendedet felismerni, akkor rátalálhattok valódi boldogságotokra. A valódi értékek, ideológiák felfedezése a cél. 

Mivel a bolygó felelős az igazságért és a jogszerűségért, így azokra a helyzetekre is rávilágíthat, ahol úgy érzitek igazságtalanul bánnak veletek. Ezek csakis akkor fognak megoldódni, ha saját felelősségeket megtaláljátok benne, vagyis megnézitek, mit tükröz felétek adott helyzet.

Természetesen ez mindenkinél más életterületet érint, saját személyi horoszkópjától függően.


A Plútó bolygó április 26-tól hátrál, és egészen október 4-ig hátráló mozgásban is marad. A jó oldal, hogy a Jupiter bolygóval összefogva, segít felszínre hozni a tudattalan mélyén lapuló blokkokat, hogy feldolgozhassuk. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan. 

A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, hogy megnövekszik a manipuláció, erőteljesebben hat ránk a média által közvetített negatív híráradat is. A vírushelyzet miatt ez felerősítheti a félelmeket, ha nem teszünk ellene. Egyfelől korlátozzátok a hírek figyelését, másfelől pedig az egészségtudatot erősítsétek magatokban, akár mantrázással, akár vizualizációval. Mindemellett tartsátok be a megelőzés szabályait, és ne lázadozzatok ellene. 

Hátráló Szaturnusz

A Szaturnusz bolygó május 11-én kezdte meg látszólagos hátráló mozgását, ami egészen szeptember 29-ig tart majd.
Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, annak a valóságban is csak egyfajta „látszólagos” hátrálást kell átélnie, némi finomhangolással. A Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Testetek egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák felerősödhetnek ebben az időszakban.

Két sorsbolygó

A két sorsbolygó még jó ideig hátráló mozgásban lesz, ami jelentős feladatot róhat ránk. Mindazok akik ellenállnak a sors akaratának, és a saját akaratukat tartják mindenhatónak, azok kellemetlen helyzetekben találhatják magukat. A két sorsbolygó most azt szeretné elérni, hogy megtanuljuk van egy feladatunk, amivel érkeztünk, és a bennünk dolgozó energiák is ebben tudnak támogatni. És ehhez meg kell tanulnunk az alázatot, a sors elfogadását, amivel a sors akarata szerint tudunk utunkon haladni. 

Merkúr

A hátrálók csapatához csatlakozik a Merkúr bolygó június 19-től, ami gondolkodásunkra és kommunikációnkra van hatással. Hátráló időszakban végig a Rák jegyében tartózkodik majd, felerősítve az érzelmek gondolatainkra gyakorolt hatását, és segítve a mélyen meghúzódó meggyőződéseink tudatos szintre helyezését és megváltoztatását. A bolygó július 13-áig marad hátráló mozgásban. Ebben az időszakban lehetőleg kerülendő a szerződéskötés, nagyobb érték vásárlása, vagy komolyabb döntés meghozatala. Mindemellett okozhat kommunikációs, technikai problémákat is a hatás.

Szintén csatlakozik a hátrálókhoz június 23-án a Neptunusz bolygó és november 27-éig így is marad. Az irányváltás energiáját már a hónap közepén érezhetjük, de főleg akkor tapasztalhatunk erősebb zavarodottságot, szétszórtságot, amikor a Merkúr bolygó irányváltása megtörténik. Felerősödhetnek ennek köszönhetően a pszichés problémák és egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.


Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

Június 3-a intenzív érzelmi megéléseket hozhat kapcsolatainkban, ami inkább a negatív irányt erősíti, és könnyen konfliktusok kirobbantója lehet. A hullámzó érzelmeket érdemes tudatosan kezelni, nem ösztönösen reagálva, hanem megvizsgálva a bennünk folyó érzelmi folyamatokat. A fizikai feszültség levezetésére inkább válasszátok a sportot vagy a táncot.
A negatív hatás ellenoldalaként, a nap jó oldala, hogy a támogató energiák segítik a harmónia, békesség helyreállítását, amit azonban először magunkban kell megtennünk. Erősödhet bennünk a nagyobb a társaság igénye, szeretnénk már kicsit kimozdulni a bezártságból. Költekezés igénye is megnőhet, ezzel azonban csak óvatosan! A hónap a belső értékek felismeréséről, erősítéséről és nem a külsőségek hangsúlyozásáról szól.

Június 5-én 21 óra 12 perckor lesz Telihold a Nyilas jegyében. Ugyanezen a napon lesz Tízmilliószoros nap is, ami igencsak komoly segítség az elengedésünkhöz. A tüzes és a megsokszorozódott energiák segítenek abban, hogy az elengedés időszaka igazán hatékonyan teljen. Elengedhetjük azokat a hátráltató meggyőződéseket, családi mintákat, amik akadályoznak abban, hogy szívünk szerinti útra lépjünk.
Ugyanezen a napon izgalmas híreket kaphatunk, ösztönző beszélgetésekben lehet részünk. A napi rutinok könnyen felborulhatnak és izgalmat ígérő módon változhatnak meg. Hagyjuk magunkat sodorni az eseményekkel, ne ragaszkodjunk semmilyen elképzeléshez. Ez vonzhat be életünkbe eredeti ötleteket, új barátságokat és lehetőségeket. A tanulmányokban előrelépést a vizsgákban is sikereket hozhat a nap.

Június 6-án a versenyhelyzetek, hatalmi villongások konfliktushelyzeteket okozhatnak. Ki tudjátok ezt kerülni, ha tudatosan figyeltek reakcióitokra. Ugyanakkor, ha valamiért komolyabb tanításra van szükségetek, akkor ellenséggel is szembe találhatjátok magatokat. Kerüljétek a provokációkat, és ne reagáljatok ösztönösen, inkább kerüljétek el a vitákat. Ha biztosak vagytok saját igazatokban, akkor teljesen mindegy, hogy a másik ember mit gondol, illetve mond.

Június 11-én fáradtabbnak, kedvetlenebbnek érezzük magunkat. Ez megjelenhet a legapróbb dolgokban, hogy nincs kedvünk mozdulni sem, de tágabb formában céljaink tekintetében is felmerülhet a megingás, elkedvetlenedés. Emellett erősödhet a csalódottság, lelkiismeret-furdalás és bűntudat érzése bennünk.
A nap nem alkalmas üzleti, pénzügyi tárgyalásokra, mert nagy a becsapás, kihasználás esélye. Szintén nem a legjobb orvosi diagnózisokra, műtétekre, mert a tisztánlátásban van némi zavar. A drog, alkohol és a mentális problémák nehezebben kezelhetőekké válhatnak.
A jó oldala a napnak, hogy segítésben, jótékonyságban és spirituális területen támogató az energia.

Június 13-a nem mondhatni túl energikus, aktív napnak, teljesen indokoltan érezhetjük magunkat fáradtabbnak a szokásosnál. Ma ne erőlködjetek semmin, inkább azokat a feladatokat részesítsétek előnyben, amihez kedvetek van. Álmaink érdekében tettre késznek érezhetjük magunkat.
Lehetőleg kerüljük a negatív, erőszakos környezetet, mert most érzékenyebbek lehetünk. Túlzott segítőkészségünk miatt könnyebben becsaphatnak minket. A jó oldala a napnak, hogy a romantika, érzékiség erősödik.

Június 16-án a nap tanító energiái feszültséget kelthetnek, ha nem bízunk magunkban, vagy ha nem vagyunk a helyünkön és irányváltásra van szükség. Akik érintettek tanításában azok az energiák hatását válságként élhetik meg pl. munkájukban, de akár általánosságban is. Azoknak viszont segítőkezet nyújt, akik vették a jeleket, és megtették a szükséges változtatásokat.
Olyan bolygók egyesítették energiájukat, amik a tudattalanra erős hatásra vannak, így komoly felismeréseket hozhat a nap.

Június 19-én hajnalban hatalmas energiát kapunk céljaink, vágyaink megvalósításához. A szenvedélyes energia egyfajta kitartást is adhat számunkra. Azonban ehhez határozott energiáknak kell működnie bennünk is, mert akkor tudunk nyíltan és ellentmondást nem tűrve lépni. Az inogó önbizalomnál elbizonytalanodhatunk, és kerülőutakat keresve próbálkozhatunk célba érni. Ennek eredménye azonban a feladás és a mások okolása lehet. Konfliktushelyzetek is feltűnhetnek, de itt nem annyira az agresszív megnyilvánulását inkább az érzelmi nyomasztást tapasztalhatjuk.

Június 20-án 23 óra 44 perckor a Nap a Rák jegyébe lép, ezzel elkezdődik a Rák hava. Ebben az időszakban nagyobb az igényünk arra, hogy családtagjainkkal legyünk, érzelmileg töltekezzünk, és közös programokat tervezzünk. Könnyebben alakítjuk ki belső egyensúlyunkat, és hozzuk egyensúlyba az érzelmi igényeinket és tudatos fejlődésünket.
A mai nap van a Nyári napforduló, így ismét lehetőségünk van elvégezni a lencsemágiát, a nyári időszak boldogságáért és bőségéért.

Június 21-én 8 óra 41 perckor lesz Újhold a Rák jegyében. Teremtő időszak kezdődik, ami segít abban, hogy érzelmileg is biztonságban érezzük magunkat a változások közepette. Ehhez semmiről nem kell lemondanotok, saját önmegvalósításotokat kell szolgálnotok, elszakadva a régi rutintól.
Teremtésünkhöz segítséget nyújt egy sorsikus tanító fényszög, felvetve a kérdést milyen kötelezettséggel vagy önkorlátozásokkal akadályozzuk szabadságunkat, önkifejezésünket. A felesleges tehervállalásra mutat rá, amit mások elvárása miatt vettünk magunkra. A feladat, hogy a felelősséget saját magunk életéért vállaljuk és hagyjuk, hogy érzéseink vezéreljenek életünkben.

Június 28-án a Kos jegyébe lép a Mars bolygó.
A Mars bolygó uralmi helyzetbe került, igazán erőben és otthonosan érzi magát a Kos jegyében. Ez ránk is jó hatással lehet, energikusabbnak, önérvényesítőbbnek érezhetjük magunkat, és a dolgaink is határozottabban haladhatnak.

Mars szextil Szaturnusz

A Mars bolygóra ható szaturnuszi energiák kitartást adnak, azonban figyelnünk kell arra, hogy ne legyen rajtunk úrrá a görcsös akarás. Nem kell mindenben a legjobbnak lenni, tökéletességre törekedni, elég ha csak tesszük a dolgunkat.
Mindazonáltal jobban viselhetjük, ha nem azonnal látjuk munkálkodásunk eredményét.

Június 30-án egzakttá válik a Jupiter-Plútó együttállása. Akik figyelemmel kísérik írásaimat, azok tudják, hogy a két bolygó egyesült energiája, már jó ideje a téveszméinkre, téves meggyőződéseinkre szeretné felhívni figyelmünket. 

A jó oldala, egyéb feladat híján, hogy szenvedélyes hajtóerővel és hittel támogat bennünket feladataink elvégzésében. Átélhetjük a sikert, lelkesedést, ha valóban tudatosan figyeljük életünk eseményeit és magunkban keressük a megoldást a problémáknál. 

Azonban a túlzások is megjelenhetnek, könnyen fejünkbe szállhat a siker, aminek aztán egónk látja a kárát, mert jöhet a kijózanítás. Legyünk hálásak magunknak, a sorsnak, mindazért amit elértünk, de legyen bennünk alázat és segítőszándék.

Használjátok ki a hónap utolsó napját egy záró önvizsgálatra. Gondoljátok át a történéseket, nehéz napok voltak? Vagy épp ellenkezőleg sikereket, elismeréseket hoztak? A tapasztalatok megmutatják a további fejlődési lehetőséget.Mindenkinek csodás, szeretetteljes júniust kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002


Varázslatos női elvonulás szeptemberben!

Angyali üzenetek minden napra!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat