18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2020 májusi horoszkóp – Átalakulás, magvetés hónapja

Megosztás
Asztrológia

Májust, Maia (termékenység Istennője) Istennőről nevezték el, de hívják az Ígéret havának is. Ráadásul május 1-én van Cordelia ünnepe is, aki a virágtündérek álomszép Istennője és segítségünkre lehet az élet változásaiban, a feszültség levezetésében és az ünneplésben is.


Áldásos segítség lesz ebben a változásokat, átalakulást hozó hónapban. Amikor úgy érzitek, szükségetek van támogatására, csak helyezkedjetek el kényelmesen, képzeljétek el, hogy egy tarka virágokkal teli réten sétáltok és hívjátok őt.

De vajon mit ígérnek a hónap energiái?

Ha a hónap beköszöntének születési ábráját nézzük, akkor az első ami feltűnik, hogy a bolygók nagy része a horoszkópábra alsó részén helyezkednek el, ami a földi síkot jelképezi. Ugyanakkor a lélek szimbóluma, a Hold viszont magasba emelkedne, kiszabadulna, tündökölne, amiben korlátozást érezhet. 

Ez megmutatja, hogy kissé földhözragadtabbak lehetünk a kelleténél, nehezebben követve ösztönös oldalunk szellemi síkok felé való nyitottságát. Ennek azonban megvan a maga oka, mert akkor tudunk valóban emelkedést megélni, ha a belső értékeinkre támaszkodva tesszük ezt, és nem a külsőségekkel, fizikai javakkal törekszünk erre.Nem az a cél, hogy aszkétává váljunk, csakis az, hogy mértékletességet tanuljunk.


A hónap nehézségét az okozhatja, ha ösztönös reakcióinkkal, önérvényesítési mintáinkkal még mindig vissza-vissza térhetünk a régi meggyőződésekhez, nehezebben szakadva el bizonyos dolgoktól, eszméktől, elképzelésektől. Ugyanakkor igen mélyen elnyomott emlékeink, tapasztalásaink kerülhetnek felszínre, amiről már azt gondoltuk, rég megoldottuk, túl vagyunk rajta. 

Nézzetek körül környezetetekben, és vegyétek számba, kik azok az emberek, akik nagyon idegesítőek számotokra. Ők a ti tanítóitok, és azt szeretnék elérni, hogy valamilyen korlátozást megfejtsetek magatokban. Minden csakis segítő szándékkal történik, hogy meglássátok a tudattalan mélyében rejtőzködő belső akadályaitokat. Átmeneti időszakban vagyunk, ami bizonytalanság érzését okozhatja, de ez egy szükségszerű átalakulás, ami nem csak a mi kis életünket érinti, hanem hatással van az egész világra. 

A kérdés, hogy az átalakulást, újjászületést választjuk belső egyensúlyunkra találva, vagy körömszakadtáig ragaszkodunk a régihez, még akkor is, ha ez egyre nagyobb nehézségeket, veszteséget hoz az életünkbe. Ez utóbbi oka, hogy még mindig a megszokások rabjai lehetünk és félünk a változástól, mert tartunk a kudarctól, a bizonytalanságtól. 

Sokszor egyszerűen csak nehezen viseljük a változást, aminek köszönhetően nem tudunk megújulni.


Viszont a mostani energiák, és a sorsbolygók egyöntetű nehezítése egyáltalán nem szimpatizálnak a régi renddel, a régi értékrenddel, változást akarnak és igyekeznek ezt ki is kényszeríteni belőlünk. A hónap érdekessége, hogy otthonunkat biztonságos támogató energia fénye ragyogja be, de az Uránusz bolygó is ezen a területen található, ami a változásokat sürgeti. Tulajdonképpen a jó oldala ennek, hogy a változások közepette is biztonságban érezhetjük magunkat, ha a hónap energiáit a helyén kezeljük.

Ahogy általánosságban is igaz, hogy akarással nem tudunk előrelépni, ha nincs bennünk a sors elfogadása, úgy a hónap elejét is ez az energia jellemzi. Minden önhitt elképzelés, átgondolatlanság esetén azt érezhetjük, mintha valami visszarántana, vagy épp falakba ütköznénk. Viszont minden, amit a feltétel nélküli szeretet, önmagunkra figyelés, és alázat vezérel, az sikerre vihető. 


Ahogy már említettem az átalakulás időszakában vagyunk, ami igényli jövőképünk, világnézetünk átalakítását, és egyben az értékrendünk átgondolását is. 

A stabilitásunkat épp úgy megteremthetjük az új helyzetben, mint ahogy egy pillanat alatt kicsúszhat a lábunk alól a talaj, borulva minden régi mintán alapuló elképzelésünk. 


Tehát változást, átalakulást támogató energiákat élvezhetünk ebben a hónapban, ha mi magunk is aktív cselekvőkké válunk ebben. Az anyagi ügyek tekintetében érezhetünk egyfajta bizonytalanságot, de ennek nem az a megoldása, ha üldögélünk és kesergünk. Új lehetőségeket, új utakat kell keresnünk tudatosan az anyagi biztonságunk megteremtéséhez, de épp ennyire fontos lesz, hogy higgyünk a sors támogatásában. 

Amikor a hiányra, a régi lehetőségeink szerinti pénzkeresésen búslakodunk, akkor azzal csak még inkább teremthetjük meg az anyagi hiányt. Legyetek hálásak, köszönjétek meg a felétek áramló bőséget, bármilyen formában érkezik is, és nem utolsó sorban higgyetek abban, hogy értékesek vagytok és megérdemlitek a jólétet. A hónap energiáiban nagyon jó lehetőségek vannak akár új ötletek megvalósítására, akár tanulásra, vagy új pénzkereseti lehetőségre. Azonban az is tény, hogy az anyagiak tekintetében mindenképpen odafigyelésre lesz szükség.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.
Májusban 4 hátráló bolygó hatásával kell szembenéznünk. Ezeket már nagyjából megszoktuk, hiszen minden évben előállnak a tanulni valókkal, de most a Vénusz is csatlakozik a szokásos hátráló csapathoz.
Kezdjük is rögtön a Vénusz bolygóval, ami május 13-ától június 14-ig az Ikrek jegyében hátrál. Tudatos odafigyelést igényelnek mind a kapcsolataink, mind az anyagi ügyeink. Főleg azért mert a retrográd időszakban a Vénusz kétszer is találkozik égi útján a ködösséget hozó Neptunusszal. Emiatt akár furcsa, később csalódást okozó kapcsolatokba keveredhetünk, vagy nem tudva a határt, túlköltekezhetünk. Emiatt május elején és május 20-a után fokozottan figyeljetek!


A Jupiter bolygó május 15-től kezdi látszólagos hátráló mozgását, amit még hosszabb ideig, egészen szeptember 13-ig folytat is. A hátráló hatásnak köszönhetően erősebben megmutatkozhatnak azok a problémáink, ami miatt nem hiszünk magunkban, kételkedéseket gyártva kihátrálunk a megvalósításunkból. 

A Retrográd időszakban, amiben nehézséget éreztek az jelzés lesz arra nézve, hogy hol biztassátok magatokat, hol dolgozik még bennetek belső önkritikus. A hátráló mozgás abban szeretne segíteni, hogy támogassa belső hitünk átalakulását, megerősödését, ami jövőbeni sikerekhez vezethet bennünket. Minden olyan hamis elképzeléstől meg akar szabadítani, aminek célja az előnyszerzés és az anyagi gyarapodás volt, de boldogságot nem okoztak. 

Amennyiben hajlandóak vagytok ezekkel szembenézni, hamis értékrendedet felismerni, akkor rátalálhattok valódi boldogságotokra. Tehát minden, amiben túllőttetek a célon, átgondolást igényel, és saját magatok hozzáállásának megváltoztatását. A valódi értékek, ideológiák felfedezése a cél. Mivel a bolygó felelős az igazságért és a jogszerűségért, így azokra a helyzetekre is rávilágíthat, ahol úgy érzitek igazságtalanul bánnak veletek. Ezek csakis akkor fognak megoldódni, ha saját felelősségeket megtaláljátok benne, vagyis megnézitek, mit tükröz felétek adott helyzet.
Természetesen ez mindenkinél más életterületet érint, saját személyi horoszkópjától függően.

A Plútó bolygó április 26-tól hátrál, és egészen október 4-ig hátráló mozgásban is marad. A jó oldal, hogy a Jupiter bolygóval összefogva, segít felszínre hozni a tudattalan mélyén lapuló blokkokat, hogy feldolgozhassuk. A hatás nehézségét megelőzhetjük, ha önként folytatunk önvizsgálatot, és igyekszünk előmunkálatokat végezni, tudattalan elfojtásainkkal, mintáinkkal kapcsolatosan.
A retrográd időszakban arra is oda kell majd figyelni, hogy megnövekszik a manipuláció, erőteljesebben hat ránk a média által közvetített negatív híráradat is. A vírushelyzet miatt ez felerősítheti a félelmeket, ha nem teszünk ellene. Egyfelől korlátozzátok a hírek figyelését, másfelől pedig az egészségtudatot erősítsétek magatokban, akár mantrázással, akár vizualizációval. Mindemellett tartsátok be a megelőzés szabályait, és ne lázadozzatok ellene. A Szaturnusz bolygó május 11-én kezdi meg látszólagos hátráló mozgását, ami egészen szeptember 29-ig tart majd.
Aki sorsikus feladatával nincs elmaradásban, annak a valóságban is csak egyfajta „látszólagos” hátrálást kell átélnie, némi finomhangolással. A Szaturnusz bolygó energiája segíteni fog, hogy ezek a kiigazítások megtörténjenek. Mindazok számára, akiknek még problémát okoz a saját felelősség felvállalása, vagy még mindig nehezen szabják ki saját határaikat, már nem lesz ennyire könnyű az időszak, kemény tanításokban részesülhetnek. Ettől sem kell megijedni, figyeljétek tudatosan a jeleket és tanuljatok belőle, változtassatok. Testetek egyfajta jelzőrendszerként működik, így a hátfájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák felerősödhetnek ebben az időszakban.

Mostantól már mindkét sorsbolygó hátráló mozgásban van, ami jelentős feladatot róhat ránk. Mindazok akik ellenállnak a sors akaratának, és a saját akaratukat tartják mindenhatónak, azok kellemetlen helyzetekben találhatják magukat. A két sorsbolygó most azt szeretné elérni, hogy megtanuljuk van egy feladatunk, amivel érkeztünk, és a bennünk dolgozó energiák is ebben tudnak támogatni. És ehhez meg kell tanulnunk az alázatot, a sors elfogadását, amivel a sors akarata szerint tudunk utunkon haladni.

Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

Május 1-én érezhetjük, hogy felgyorsul gondolkodásunk, de most leginkább a változások megvalósításában válik támogatónkká az energia.
Igaz ez a nap munkaszüneti nap, de az energia jó oldala még másnap is érződik. Így üzleti tárgyalásoknál, tervek/ötletek megbeszélésénél támogató lehet, de inkább olyan ügyekben, amiben gyakorlatiasság szükséges.
A hatás okozhat egy kis idegességet, főleg, ha nem gondoskodtok elmétek pihenéséről. Ne akarjatok mindent azonnal, és egyszerre megvalósítani, ütemezzétek a feladatokat.

Május 4-én lesz az első olyan időszak, amire már utaltam a Vénusz bolygó hátrálásánál. Tehát lehetőleg ne ma hozzatok anyagi döntéseket, átgondoltan vásároljatok. Kettős hatás van, ami főleg azokat ösztönzi túlbuzgó vásárlásra, akik nem elégedettek saját magukkal, nem találják a belső boldogságforrásukat.
A Merkúr és a Nap egyesített energiája központi helyre helyezi a gondolkodást és a kommunikációt, ami most könnyen lehet izgató idegrendszeretekre nézve. Így ügyelni kell, hogy le tudjátok valamilyen módon csendesíteni, megpihentetni elméteket. Kicsit tegyétek félre az online világot, maradjatok csendben és csak üldögéljetek a szabadban, hallgatva a természet zenéjét.

Május 7-én 12 óra 45 perckor a Skorpió jegyében köszönt ránk a Telihold.
Mivel a Telihold az elengedést segíti, így a megsokszorozódott energiákat is ezért a célért tudjátok csatasorba állítani. A Telihold témája mindazoknak az áldozatiságot, szeretetlenség érzését okozó lelki terheknek az elengedése, ami a változások útjában állnak.
Napközben az elengedésünkhöz kapunk egy kis Univerzális segítséget. Segít, hogy rálátásunk nyíljon hátráltató gondolati meggyőződéseinkre, amin aztán változtatni is tudunk. Ugyanígy határozottan segítségetekre lehet, ha ezen a napon közös Telihold szertartást végeztek (online formában). Ilyenkor a csoport energiája összeadódik, és az együttes akarattal, amivel elköteleződnek a változás mellett, csodálatos előrelépést és új lehetőségek felbukkanását hozhatja el. Nem elhanyagolható az sem, hogy kimondottan kedveznek az energiák a meditációnak, a közös vizualizációnak.
Aki egyedül tölti ezt a napot, az se tétlenkedjen, ne sajnálja a fáradtságot a befelé figyelésre és az elengedésre. A nap százszoros energiái egyénileg is mindenkit támogatnak.

Május 9-én figyeljünk oda mit gondolunk, mert legyen az akár jó, akár rossz gondolat, szenvedélyes energiát kap a plútós hatástól. Nem mindegy, hogy ennek köszönhetően gondolataink segítenek az emelkedésben, vagy épp ellenkezőleg lefelé húzzák hangulatunkat. Az energia könnyedén belelovalhat bármibe benneteket, hűen tálalva olyan dolgokat, aminek semmi köze a valósághoz. Használjátok a „manipulatív” energiát önmagatok meggyőzésére, így mantrázzátok jó sokszor, hogy „Értékes és szerethető vagyok!”

Május 10-e kimondottan kedvező nap bármilyen üzleti tranzakcióra. Tudom, hogy vasárnap van, de a hatása még megmarad a hét első felében, használjátok ki mindenképpen!
Másik előnyös hatása, hogy támogatja a pozitív gondolkodásunkat, hittel, lelkesedéssel feltöltve azt. Így nagyon jól működnek a pozitív megerősítések is.
Aki már régóta gondolkodik tanuláson, az most bátran vágjon bele, hasznára válik majd az új tudás megszerzése.

Május 11-e kétszeresen is nehezebb napnak ígérkezik, mert a Szaturnusz bolygó ezen a napon kezdi meg hátrálását, ugyanakkor egy másik energiának köszönhetően valahogy nem találja az összhangot gondolkodásunk és a cselekvési vágyunk.

Május 12-én a könnyed Ikrek jegyébe lép a Merkúr
Igazán kellemes változás, a friss fuvallat most gondolatainkra és mozgékonyságunkra is kihatással lesz. Könnyedebben váltunk irányt és hatékonyabban kommunikálunk is. A bolygó uralmi pozícióba kerül, egy olyan jegybe lép égi útján, amiben igazán otthon érzi magát.
Ráadásul ezen a napon a sorsbolygó is segítőjévé szegődik a Merkúrnak, ami összeszedettebbé teszi működését.

Május 13-án Vénusz hátrálni kezd és a Mars átlép a Halak jegyébe.
Kiemelten figyeljetek kapcsolati ügyekre, mert megjelenik a ködösség és ezzel egyetemben a becsapás veszélye is. A figyelmeztetés egyaránt szól párkeresőknek és kapcsolatban élőknek is.
Ugyanakkor kissé energiátlanabbak is lehetünk, most ne erőltessétek a nem szeretem feladatokat.

Május 15-én kezdi meg hátráló mozgását a Jupiter bolygó.
Intenzív és mély tapasztalatokat hozhat, ha befelé figyeltek, vizsgálódtok. Most olyan témák kerülhetnek felszínre, megértést hozva, amik komoly befolyással bírhatnak a későbbiekre, segítve a pozitív átalakulásotokat.
Gyakorlatiasabb témákban gondolkozva a nap energiája segíti saját céljainkat, de mivel a Plútó is benne van a tranzitban, azért arra ügyeljetek, hogy komolytalan csábításokkal (túl szép hogy igaz legyen) ne térítsenek el a helyes útról.

Május 17-e kimondottan szerencsés napnak ígérkezik, amik a jupiteri energiák támogatását érezhetjük. Kedvez a közös programoknak, sétáknak, amiben biztonságban érezzük magunkat. Ugyanígy nagyon kedvező a nap közösen elhatározott változások megvalósítására.
Céljaink tekintetében most gondolkodhatunk nagyban, de az új dolgok indításával várjuk meg az Újholdat!

Május 20-án 15 óra 49 perckor a Nap az Ikrek jegyébe lép, ezzel elkezdődik az Ikrek hava.
Az Ikrek jegyére jellemző a könnyedség, a rugalmasság, változékonyság, ami kimondottan kedvére való az uránuszi energiáknak. Mindenképpen segítőnkké válhat a változások közepette, csak arra kell ügyelnünk, hogy ne kapjunk bele egyszerre több dologba. A kereskedelmi ügyekre, vagy a tudás közvetítésére, prezentációk tartására kitűnő energia.


Május 21-én kezdődik a második időszak, amikor komoly odafigyelés szükséges kapcsolati és anyagi ügyeinkre. Gondoljatok vissza a hónap eleji hatásra, okozott bármilyen problémát? Ha igen, akkor okuljatok belőle és ne kövessétek el még egyszer ugyanazt a hibát.

Május 22-én lesz Újhold a Ikrek jegyében, itt az ideje, hogy megmutassuk magunkat a külvilágnak valamilyen formában, elköteleződve önmagunk, saját értékrendünk mellett. Arra azonban figyeljetek, hogy ne szórjátok szét az energiáitokat, inkább legyen kevesebb célotok, és összpontosítsátok a teremtő energiákat.
Mindemellett elég mozgalmas napunk lesz, mert több hatás is ekkor válik aktívvá. Elköteleződésünket és megvalósításunkat a sors támogatja, de kissé nehezebben összpontosíthatunk, ebben szükség van tudatos önkontrollra. Hallgassatok az első megérzésetekre, és használjátok a vizualizációt a teremtésetekhez!

Május 25-én leginkább azon feladatok elvégzése vonzó számotokra, amihez kedvetek van, minden mást hajlamosak lehettek halogatni. Jól döntötök, ha ezen a napon a változások megvalósításán ügyködtök. Nem biztos, hogy lesz kitartásotok a megoldást be is fejezni, de itt a lényeg az, hogy belevágjatok.

Május 28-án a Merkúr bolygó átlép a Rák jegyébe.
A gondolataink és a kommunikációnk érzelmi befolyás alá kerülnek így racionális dolgokban nehezebben látunk tisztán. Erősebben megjelenhet a család utáni vágy és jobban szeretnétek már közös programokat megvalósítani.
Mivel a múlttal kapcsolatban erősebben jelenik meg a nosztalgiázás, a jövővel kapcsolatosan izgatottá, bizonytalanná válhatunk, félelmek jelenhetnek meg bennünk a változással kapcsolatban. Próbáljatok a jelenben maradni és abban ,megtalálni az érzelmi biztonságot.


Mindenkinek csodás, ígéretes májust kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Hogyan segít a Symbolon kártya?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat