18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ön is többet mos az elmúlt időszakban?

Megosztás
Életmód

Fontos tippek az otthoni mosás megfelelő higiéniájához és biztonságához


A jelenlegi helyzetben joggal merülhet fel a kérdés: 
Vajon mossuk-e ki azonnal az utcai ruhákat, amint hazaérkeztünk a vásárlásból vagy egy sétából a gyerekekkel? 

Hogyan végezzük el a mosást a lehető leghatékonyabban a kórokozók eltávolítása érdekében? 

Milyen óvintézkedéseket tartsunk be annak érdekében, hogy minimalizáljuk a vírus terjedésének esélyét?

Az elmúlt időszakban a legtöbb háztartásban megnövekedett a mosások száma, így az Ariel kutatói fontosnak tartották, hogy tanácsaikkal útmutatást nyújtsanak, milyen módon fertőtleníthetünk hatékonyan olyan magas kórokozószámnak kitett textíliákat is, mint például a konyhai törlők, takarításhoz használt kendők, fürdőszobai törölközők, szennyes fehérneműk, ágynemű huzatok vagy a betegek ruhaneműi.

5 szakértői tanács a mosás hatékonyságának és biztonságának növelése érdekében
1. Az említett darabokat mindig tároljuk és mossuk külön a többi ruhaneműtől!

2. Indítsunk hosszú mosóprogramokat, magas hőfokon! (<60 Cº)

3. Alaposan szárítsuk meg a mosott ruhákat a friss levegőn, napon vagy szárítógépben!

4. Használjunk aktív-hatóanyag tartalmú, oxigénes fehérítőt, vagy speciálisan kifejlesztett antibakteriális/vírusölő terméket! Az általános mosóporokban - mint amilyen például az Ariel Mountain Spring is, - az oxigénes fehérítőszer jelenléte a címkén, az „Összetevők” listáján kerül feltüntetésre, „oxigén alapú fehérítőszer” néven. Fontos megjegyezni, hogy ez a hatóanyag főleg azokban a mosószerekben van jelen, melyeket a ruhák fehérítésére és alapos tisztítására fejlesztettek ki, nem pedig színvédelemre.

5. Mossunk kezet minden alkalommal, miután érintkeztünk a mosnivaló darabokkal! A piszkos vagy nedves ruhákkal való érintkezés jelentősen megnöveli a kórokozók terjesztésének esélyét.Köszönhetően mélyre hatoló tisztítást végeznek a ruhákon, a ruhák címkéjén található mosási útmutatót és a mosószer adagolásra vonatkozó utasításait követve pedig a várt eredmény érhető el.
FONTOS: 
A gyakori mosás megnövelheti annak az esélyét, hogy kisgyermek vagy háziállat kezébe kerüljön a mosószer, ezért az Ariel ismételten felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a mosó- és tisztítószerek gyermekektől szigorúan elzárva tartandók!
A mosógép tisztán tartása
Az általános higiénia megőrzéséhez javasolt, hogy havonta egyszer elindítsunk egy ruhák nélküli, 60 vagy 90 fokos mosást, mégpedig aktív oxigénes fehérítőt tartalmazó mosóporral. Az egyes mosógépek tisztítására vonatkozó további tanácsok a mosógép használati útmutatóján feltüntetett, ide vonatkozó előírásokban találhatók.

Fontos figyelembe venni, hogy az általános mosószerek nem az antibakteriális hatásaikat vizsgálva lettek kifejlesztve és tesztelve, még akkor sem, ha tartalmaznak aktív oxigénes fehérítőt. Amikor olyan mosást végzünk, ahol fontos a fertőtlenítés, használhatunk kifejezetten baktériumölő mosószert vagy fertőtlenítőszert. 
Ezek a termékek speciálisan arra lettek kifejlesztve, hogy eltávolítsák a kórokozókat, és könnyen felismerhetők a csomagoláson feltüntetett „antibakteriális hatású” jelzésnek köszönhetően.


Amennyiben tudomására jutott, hogy koronavírusos beteggel érintkezett, kérjük, keresse fel kezelőorvosát, a helyi járványügyi hatóságokat vagy az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) kirendeltségeit, hogy még több információhoz jusson az ilyen esetekben alkalmazandó mosási eljárással kapcsolatban! Egészségügyi dolgozóknak javasolt, hogy kövessék munkaadójuk előírásait. Fertőzött betegeknek az orvos tanácsait fontos betartani! Egyéb információk: www.koronavirus.gov.hu


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat