18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Megújuló belső erőnk – Mert állandóan szükség van a lelki megújulásra

Megosztás
Női lélek

A modernkori parázson járást, mint a személyiség belső erőit feltáró és fejlesztő módszert - ami napjaink egyik legnépszerűbb, egyben legtöbb ellentmondást kiváltó programja - nem lehet szóba hozni anélkül, hogy ne tennénk említést Peggy Dylan-ről.


Parázson járás - kitekintés a nagyvilágba. (Ebben a blokkban rövid történeti áttekintést adunk a parázson járás világából.)


A perui sámánizmusban a spirituális utat három állat szimbolizálja: a kígyó, a puma és a kondor. A kígyó segít a múlt terheit letenni, a puma szembesít a jelen fizikai valóságával, majd a kondor segítségével kiterjesztjük képzeltünk szárnyait új magaslatok felé. 

A tűzön járás a legjobb „puma” gyakorlat, ami arra tanít bennünket, hogyan használjuk fel eddig ki nem használt, rejtett energiánkat, és olyan eredményeket érjünk el, amiket ez idáig elképzelhetetlennek tartottunk. 

„A tűzön járás programok során azt látom, hogy a puma által megtestesített figyelem az, ami leginkább hiányzik a résztvevőkből ezen a szellemi úton. Meggyőződésem, hogy azok, akikben megvan a spirituális kapcsolódásra való képesség, különösen a nőkben, új perspektívákat és gyengédséget kell adniuk ennek a mai világnak. A tűzjárás megtanítja nekünk, hogyan.
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a nyugati tűzön járás mozgalom női kezdeményezőjeként, elismerést nyerhettem, de mégis gyakran éreztem magam olyan anyaként, aki figyelve gyermekeit, rá kellett jönnie, hogy a munkának még nincs vége. A tűzön járás imázsát, amelyet Tony Robbins népszerűsített, meglehetősen agresszív, hódítás-orientált módon, a személyes haszon elősegítésére való felhasználása meglehetősen fájdalmas azoknak, akik megpróbáljuk kommunikálni és felfedezni az átalakulás ezen elemének szépségét és mélységét.”
By Peggy Dylan /Sundoor alapítója

Ezt az ősi rituálét évezredek óta alkalmazzák intenzív gyógyító rituálékban, vad dobolás kíséretében az afrikai égbolt alatt, a Himalája hegyei között lágyan búgó énekekkel, miközben a szerzetesek 108-szor sétálnak át az izzó parázson. 

Fidzsi-szigeteken a lányok a klánjuk által támogatott asszonyi jogként járnak parázson, míg Észak-Amerikában a Zuni-k és a Cherokee-k Kahunas-i titkos rituálékon vesznek részt, a hawaii-szigeteki misztikusok lávakövön járva erősítik meg szeretetüket Pele iránt, aki a Föld és a Tűz istennője. 

A tűzön járást mindig a szellemi, érzelmi vagy fizikai gyógyulás keretében gyakorolták, ami napjainkban is olyan erős és megmagyarázhatatlan, mint a történelem előtti időszakban. A tudomány változó sikerrel próbálja magyarázni a jelenséget, néhol hihető, néhol abszurd válaszokat adnak arra, hogyan lehetséges mindez, mint például a talon lévő bőrkeményedés, a lábon keletkező verejték, vagy a parázs vezetőképességének hiánya, és ehhez hasonló magyarázatokkal próbálkoznak
Az egyik legjobb magyarázat a Kalahari sivatag Bushman embereitől származik. 

A !Kung azt állítja, hogy a parázson járás akkor lehetséges, ha a parázson járó n/um értéke megegyezik a tűz n/um értékével. Az n/um legjobb fordítása: energia. Amikor belső energiánk megegyezik a tűz energiájával, biztonságosan járhatunk rajta. Amikor életünk valódi tűzön járói belső energiája megegyezik a jelen kihívásával, legyen szó betegségről, kapcsolati vagy érzelmi válságról, környezeti katasztrófáról, változás vagy gyógyulás lép fel. 

Jó lenne, ha a tudományos közösség felhagyna a tűzön járás jelenségének leleplezésére tett kísérletezésről, és az erre szánt erőforrást annak a kérdésnek a kutatására fordítaná, hogy ezt az n/um-ot (energiát), amely lehetővé teszi a tűzön járást, hogyan lehet akár más módon elérni, tartósan fenntartani, és arra összpontosítani, hogy elérjük valós vágyott céljainkat
A parázson járóknál megfigyelhető eredmény, hogy alapvetően megváltozik a nézőpontjuk az után, hogy olyat tesznek meg, amiről korábban azt hitték, hogy az lehetetlen. 

Ez a tapasztalat önbizalmat és lendületet ad számukra, hogy az élet más területein fellépő akadályokat is sikerrel vegyék.


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés
Hirdetés