18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Koronavírus – Milyen tünetei lehetnek ennek a betegségnek?

Megosztás
Egészség

A Kínából származó koronavírus megérkezett Európába, és ez nem újdonság. Azonban sok a tévhit, rengeteg a kérdés ezzel a betegséggel kapcsolatban. Milyen tünetei lehetnek a koronavírusnak?


A következő tünetek akkor jelentkezhetnek, amikor megfertőződtünk.
Mennyi ideig lappang egy emberben a koronavírus?
Hogyan védekezhetünk a koronavírussal szemben?

Tudtuk-e eddig?
Állítólag a kínai koronabetegség kígyókból vagy denevérekből származtatható. A beteg állatok a vírust átterjesztették az emberekre. A vírus elérte Európát, különösen Olaszországban drasztikus a megbetegedések és halálozások száma, ráadásul a mutatók egyre emelkednek.
Az iskolák bezártak Európa szerte, és már hiteles statisztikák is elérhetők.


De milyen tüneteket okozhat a koronavírus?


Koronavírus tünetei
A Kínából származó koronavírus fertőzés ugyan azokat a tüneteket okozza, mint egy átlagos megfázás, ezek a következők: köhögés, orrfolyás, melyek legyengítik a testet.
Bizonyos agresszívabb koronavírusok súlyos légúti fertőzésekhez is vezethetnek, mint például a tüdőgyulladás. Kísérő tünetek továbbá a magas láz, torokgyulladás, légszomj, légzési problémák.. Ezek mindegyike alapján gyanakodhatunk akár a koronavírus fertőzésre is. 

Kik a legveszélyeztetettebbek?

A Robert Koch intézet felmérése szerint a kockázati csoportba beletartoznak az idős emberek, közülük is legfőképpen, akik már eleve valamilyen súlyos alapbetegségben szenvednek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, légzőszervi betegségek. És nem utolsó sorban a legyengült immunrendszerrel rendelkezők.

Mennyi ideig lappang a koronavírus fertőzés?
A fertőzés akár 14 napig is lappanghat, minden tünet nélkül! Éppen ezért kérik, ha valaki utazott, külföldön járt, és hazatért, akkor minimum 14 napig ne menjen közösségbe. És amennyiben a fentebb említett tünetek valamelyikét észleli, úgy haladéktalanul jelentkezzen orvosánál a rendkívüli helyzetre vonatkozó protokoll előírásokat betartva.

Hogyan lehet védekezni a koronavírus fertőzéssel szemben?

Először is, semmi esetre se utazzunk olyan országba, ahol már megjelent a koronavírus.
A helyes kézhigiénia betartása, állandó kéz és tárgyak fertőtlenítése sokat segíthet a megelőzésben, illetve a járvány továbbterjedésében.
Tartsuk be és nagyon figyeljünk a köhögés és tüsszentés etikettre, miszerint kezünket szánk elé tesszük. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat