18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

4 kéztartás, amely megnyugtatja az elmét, megszabadít a félelmeinktől, negatív érzelmeinktől - Tudatosság mudrák

Megosztás
Életmód

Hosszútávon képes fenntartani a pozitív érzelmi és mentális állapotot (ami nemcsak a fizikai állapot javulását, hanem a gyógyulási folyamat felgyorsulását is eredményezi). Segíti az önmegvalósítást, az egyén teljessé válását, sorstendenciáinak beteljesítését, a személyiség kiteljesítését: Tudatosság-mudrákBrahma-mudra

A mindent átható tudatosság gesztusa.

Kéztartás:
Mindkét kézen a behajlított hüvelyk- ujjakra hajlik a többi ujj. Az ujjpercek mindkét kézen egymáshoz nyomódnak. A kezek finoman a szegycsontot érintik. 5 percig kell végezni, közben 2 percig a mantrát rezegtetni! 

Mantra: sam; így rezegtesse:sssaaammm.

Hatása a fizikai világban: sikeres élet. 
 
Testi hatása:
A pranayama gyakorlatban segít stimulálni a légzést; légúti problémák, felső légúti betegségek, levertség, megfázás, influenza, bal kamra elégtelenség esetén használható.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: 
Együtt érző öröm, tiszta erkölcs, érzelmek feletti uralkodás, szelídség áldásimpulzusa, mindent átható tudatosság, lelki-szellemi útmutatás, szellemi önvédelem.

Chin-mudra

Kéztartása: Mindkét kézen a mutató-és hüvelykujj hegye összeér, a többi ujj egyenesen kinyújtva. Kezét a térdén tartsa! Délkelet felé fordulva végezze naponta 3-szor 7 percig (közben 2 percig zengesse a mantrát)! 

Mantra: úm; így rezegtesse: úúúmmm.

Testi hatása: fülbetegségek, halláscsökkenés.
 
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: 
Világ egységének átélése, erkölcsi makulátlanság, tiszta szellem, egység bölcsessége, bármely állapot előidézésének hatalma minden dimenzióban, következetesség, nehézségek elfogadása, tudatosság, önfeltárás, én-megvalósítás.

Mind a 4 mudrát napi 1-szer végezze (13 napon keresztül). A 2. mudra felvétele előtt teljen el legalább 1 óra!
Adhi-mudra

Kéztartás: 
A bal hüvelykujj a középső ujj tövét érinti. A bal középső- és mutatóujj a hüvelykujj felső ujjpercére dől. A gyűrűs-és kisujj ökölbe görbítve pihen. 5-7 percig a köldöke előtt tartsa, közben 2 percig rezegtesse a mantrát! 

Mantra: lang; így rezegtesse:llaanng.

Testi hatása:
 
Pozitívan befolyásolja a légzést, lecsendesíti az idegrendszert; hatással van a limbikus rendszer működésére; az ízlelőbimbók és nyálmirigyek (nyálkahártya) problémáinál is használják.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: 
Szociális érzékenység, fényadás, formálhatóság, újítókedv, más szellemi előrehaladásának segítése, szándék és cselekedet összhangja, ihlet, spirituális felvilágosultság.

Chinmaya-mudra
Kéztartása:
A bal hüvelyk-és mutatóujj hegye összeér. A többi ujj ökölbe görbítve. 5-7 percig a mellkas előtt tartsa, közben 2 percig rezegtesse a mantrát! 

Mantra:oum; így rezegtesse:oouumm. 

Testi hatása: 
Mellkasi problémák, máj betegségei, felkari fájdalmak esetén alkalmazzák, 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: ragaszkodás, érzelmi spontaneitás, jobbítás, tudatosság, szellemi erő, tiszta öntudat, asszociációs képesség, szellemi gyökereztetés, saját gyengeségek beismerése, mentális összeszedettség.

Mind a 4 kéztartást napi 1 alkalommal végezze (legalább 2-3 napig)! 

Késmárki László: A mudrák tikos kódja Ankh Kiadó 2018.Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat