18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi ne hiányozzon sosem HÁZI PATIKÁDBÓL – Mire jó a zsálya olaj?

Megosztás
Egészség

Nedves idő, nyári forróság, és éppen ideje, hogy átnézzük házi patika készletünket, vajon mit találunk benne! Több, mint valószínű, lesz mit pótolni!


Készüljünk fel a megfázásra, lázra, fájdalomcsillapításra, vagy akár az otthoni apróbb balesetre, amikor egyszerű eszközök is nagy segítséget nyújthatnak, mint például a csipesz, sebkötöző termékek.
Ne akkor jusson eszünkbe, amikor a baj megtörtént...

Milyen egészségügyi eszközöknek és gyógyszereknek vagy gyógyszer készítményeknek lenne szükséges megtalálhatónak lenniük házi patikánkban?
Kenőcsök, tabletták, csipesz, sebtapasz, fertőtlenítő készítmények, stb...

Évente egyszer legalább

Igen, évente egyszer legalább át kellene néznünk gyógyszeres dobozunkat, hogy biztosan ne hiányozzon semmi, ráadásul a lejárt termékeket sem árt kidobni.


Mi legyen mindenképpen gyógyszeres dobozunkban?

Sürgősségi telefonszámok

Nagyon sokat segíthet, ha a gyógyszeres dobozban vagy könnyen megtalálható helyen listán is tartjuk a fontosabb telefonszámokat, hogy baj esetén azonnal elérjük, akit kell.

Eszközök

Alapvető eszköznek számít ma egy házi gyógyszeres dobozban a csipesz, olló, például, ha szilánkot kell eltávolítani. És csak kevesen gondolnak rá, de nem árt pár steril gumikesztyűt is tartani ebben a dobozban.

Különböző sebek kötszerei

Ezt nem igazán érdemes részletezni. Elég, ha most belenézünk gyógyszeres dobozunkba, és levonjuk a konklúziót, miszerint egy nagyobb sebet is el tudnánk-e látni most azonnal.Ide tartoznak a sebfertőtlenítés termékei is, mint például a Betadine.


Kenőcsök, olajok

Gyógyító kenőcs, például hámfejlesztéshez, nyugtató kenőcs szúnyogcsípésre, véraláfutás kezelésére szolgáló készítmények. És ide tartozik a zsálya olaj is, amit szintén kevesen ismernek, de nagyon hatékony, ha például a száj nyálkahártyáját kellene összehúzni, vagy egy nyílit sebet megvédeni a vírusoktól.


Hideg időben

Orrspray, torokfájás kezelésére készítmények, forró italporok vagy influenza tüneti kezelésére szolgáló tabletták.

Láz és fájdalomcsillapítás

Fejfájás, fogfájás, ízületi fájdalmak, végtagfájdalom, lázcsillapítás... Ezek a készítmények sokat segíthetnek adott pillanatban, amíg esetleg másnap elmegyünk orvosunkhoz.


Gyomorfájdalom, bélpanaszok

Amikor gyomrunkkal nincsen valami rendben, minden perc számít. Éppen ezért legyen gyógyszeres dobozunkban hasmenésre például széntartalmú készítmény, nem árt, ha az mindjárt gyomorfertőtlenítő is egyben. Legyen székrekedésre is orvosságunk, mert ez legalább olyan kellemetlen lehet, mint a hasmenés, ráadásul veszélyes is, mert bélelzáródást okozhat.
Számoljunk a gyomorégéssel, haspuffadással is.

A fentebb felsoroltak általánosságban ajánlott témakörök, de természetesen, aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, visszatérő tünetei vannak, melyekkel számol is, úgy ezekre az esetekre is legyen mindig legalább 1 hétnyi gyógyszer megtalálható a gyógyszeres dobozban.


Külön témakör az allergia, de, ha tudjuk, mire és milyen időszakban vagyunk allergiásak, úgy ezekkel a készítményekkel se legyünk szűkmarkúak.


Macskaszőr allergia és a megoldás rá

Allergia
Fájdalomcsillapítás
Haspuffadás


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat