18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Alkohol – Mikor NE igyál semmi esetre sem! - Magnézium hiányt is okozhat!

Megosztás
Életmód

4 alkalom is létezik, amikor semmi esetre sem ajánlott alkoholt fogyasztani... Van köztük olyan, amelyikre az emberek többsége nem is gondolna.Az alkohol megzavarhatja a menstruációs ciklust, felerősítheti a görcsöket, és még ásványi anyag hiányt is okozhat.

PMS-ben szenvedőknek szintén nem ajánlott alkoholt fogyasztaniuk.

Magnézium szint, magnézium hiány és az alkohol összefüggése.

Hangulatingadozás, és ennek összes következménye.

A fentebb leírt esetekben semmi esetre sem ajánlott alkoholt fogyasztani, és ezt el is magyarázzuk, miért.

Menstruációs időszak alatt nyilván nem érezzük komfortosan magunkat, olyan dolgok történnek, melyeket nehezen tudunk megmagyarázni, mint például vágyódunk az édesség után, egy komplett ”hűtőszekrényt” képesek lennénk megenni...

Sokan gondolják úgy, hogy esetleg egy pohár vörösbor segíthetne enyhíteni a menstruációs görcsöket, pedig éppen ellenkező hatást vált majd ki.

Menstruációs zavar alkohol hatására
Időnként 28, esetleg 25, és van, hogy pontosan 21 napra megjön...
Amikor a ciklus nem teljesen szabályos, annak több oka is lehet. Többek között, ha valaki rendszeresen alkoholt fogyaszt. Ez azért lehetséges,mert az alkohol befolyásolja a tesztoszteron és ösztrogén szintet, ami nagyban befolyásolja a menstruációs ciklust.


Felerősödhet a menstruációs fájdalom
Eleve az a típus vagyunk, akinél a menstruáció fájdalommal jár?
Ebben az esetben egyáltalán nem szabad az alkoholt választani fájdalomcsillapításra! Ugyan aznap talán jobban érezzük majd magunkat, másnap azonban a fájdalom még erősebben jelentkezhet.
PMS esetén
Aki PMS betegségben szenved, egyáltalán nem ajánlott számára az alkohol fogyasztása, mert éppen úgy, mint maga a betegség tipikus tünetei (hangulatingadozás, fejfájás, görcsös fájdalom), az alkohol hatására jelentkezhetnek.

Az alkohol csökkenti a magnéziumszintet
Nagyon divatosak lettek mára a Magnézium tartalmú készítmények, mert segítenek az idegrendszer és ízületi rendszer kiegyensúlyozott működésében. Azonban csak kevesen tudják, hogy az alkohol extrán kivonja a magnéziumot a szervezetből.
Erre a magyarázat nem más, mint az, hogy az alkohol növeli a magnéziumigényt a szervezetben. Ezzel párhuzamosan pedig, ha a az ásványanyag szintje túl alacsony a szervezetben, akkor csökken a vércukorszint, ami miatt éhesek leszünk.


Hullámvasút szerű hangulatingadozás
A hormonkáosz általában kihatással van a hangulatunkra is. Aki egy ilyen időszakban alkoholt fogyaszt, számolhat a következménnyel, miszerint hatványozottan megnő majd a hangulatingadozásainak gyakorisága, ráadásul az adott hangulat tovább is fog tartani, elnyúlhat.
Ebben az esetben szintén az alkohol ösztrogén hormonszintünkre gyakorolt hatása a magyarázat. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat