18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2020 február havi horoszkóp – Kiugró változások hónapja

Megosztás
Asztrológia

Az év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi feszültséget érezhetünk a hónap energiájában is. Mi várható februárban? Neked vajon mit hozhat ez a különleges hónap?


Az év 2. hónapja, és a kettes számhoz hűen némi feszültséget érezhetünk a hónap energiájában is. Ekkor van farsang és a legtöbb bál, ugyanakkor a hónap második felében már inkább csökkenő energiát érezhetünk, ami visszahúzódásra, elmélyülésre ösztönöz bennünket. A kettősséget az adja, hogy egyfelől változást siettető energiák dolgoznak bennünk, mégis nehezebben megy a logikus tervezés, és érezhetünk egyfajta zavarodottságot. Ez komoly feszültséget okozhat, ha nem fogadjuk el, hogy most nem fog semmi menni a megszokott módon. 


 
Egyes források szerint a hónap a tisztulás ünnepéről (februarius mennis) kapta nevét, de régen hívták a Böjt elő havának vagy Jégbontó hónapnak is. 

Mindegy is a lényeg, hogy hivatalosan a tél utolsó hónapjához érkeztünk, ami a sokszínű energiáknak köszönhetően nem tűnik egy könnyű hónapnak. 

Zaklatottnak érezhetjük magunkat, ezért tudatosságra van szükségünk, odafigyelve belső jelzésünkre, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon.

Egyfajta szakítópróba lesz, ami lelki síkról indul, és akár családi, akár párkapcsolatokat, de testvéri kapcsolatokat is érinthet. Ez a hónap leginkább az elengedésről szól, hogy megkönnyebbülve lépjünk be a tavasz kapuján.

Retrográd hatás

A hónapban lesz egy komolyabb retrográd hatás, ami nem segíti tisztánlátásunk, hiszen a gondolkodásunkért felelős Merkúr bolygó vált irányt a hónap közepén. Az égitest február 16-án megáll égi útján és 17-én indul a látszólagos hátráló mozgás. 

Mozgásában március 4-én visszatér a Vízöntő jegyébe, majd március 9-én fog megállni és március 11-én elindulni előre. Ebben az időszakban problémákat érezhetünk a kommunikációban, nehezebben értetjük meg magunkkal a másik emberrel, ahogy mi magunk is nehezebben értjük meg mások elképzeléseit. Ugyanezt érezhetjük a kommunikációs eszközök működésében, időnként kisebb vagy nagyobb káoszt tapasztalva.

A január végi Újholdnál lehetőségünk nyílt ahhoz, hogy megújítsuk helyzetünket a családban és kapcsolatainkban is. Ettől még persze lehetnek megoldásra váró feladatok, amik családi kapcsolatainkat érintik, ebben segít a februári Telihold és Újhold, mert a cél az, hogy a tavasz friss energiáját egy minőségileg magasabb szinten élhessük meg. 

A hónap energiája hatással lehet saját belső egységünkre, harmóniánkra, ha ezzel hadilábon állunk. Sokszor hivatkozok a saját felelősség felvállalására, és ez nem véletlen, mert a két sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz) a Bak jegyében áll és tisztító munkájukat segíti a Plútó hatása is. 

Most azonban fontos lesz a közös felelősség felvállalása is, a közös célok érdekében. Tapasztalataink abban segítenek majd, hogy ebben meglássuk a határt, mi valóban a mi feladatunk, és mi az amit közösen kell megoldanunk.
Ebben a hónapban feszültséget főleg akkor érzünk, ha még mindig egy helyben topogunk, és még midig nem teszünk lépéseket azért, hogy sorsunk jobbra forduljon. Érdemes tudatosan figyelni önmagunkra, a nehézséget okozó eseményekre, és változtatni az önkorlátozó viselkedési mintáinkon.

Kezdjük saját magunkkal.
Belső feszültségünk egyre növekedhet, ingerültebbé válhatunk, ha nem vagyunk egységben, ha belső harmóniánk felborult. Ennek oka, hogy lelki szinten igényeljük a változásokat, és ebben most már az Uránusz bolygó is „segít”, nem tűrve a halogató magatartást. 

A sors támogatását akkor élvezhetjük, ha szívünk szerinti dolgokat teszünk, odafigyelve lelki igényeinkre, ellenkező esetben egyre inkább késztetést érzünk arra, hogy kiszaladjunk a világból. A megoldást az hozhatja el, ha nem hallgatunk, hanem kimondjuk azt, amire vágyunk és változtatunk azon, amit korlátozónak érzünk. 

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, egyenlőre nem érzünk erőt ahhoz, hogy változtassunk. Ilyenkor a megoldás az elfogadás és a szemléletváltás. Amikor egyfolytában azon kesergünk, milyen rossz dolgunk van, azzal csak a rosszat erősítjük, és magunkat egyre jobban lelombozzuk. 

Viszont ha keressük a nem annyira jóban a jót, akkor az lelkünknek is jót tesz, és csodás megoldásokat vonzhat be az életünkbe. Bármikor megállhattok egy pillanatra, megpihenhettek és saját magatokra figyelhettek, megadva magatoknak a boldog pillanatot. Nem mindegy hogyan gondoltok saját életetekre és mindez csak két betűn múlik. Gondolhatjátok azt hogy

 „Szar az élet” de azt is hogy „Szép az élet. Nem mindegy melyik verziót erősítetek.Folytassuk a kapcsolatokkal. 


Amikor a családi kapcsolatokat még mindig a felesleges terhek felvállalása, régi korlátozó családi viselkedési minták vezérlik, akkor felerősödhetnek az ellentétek, ami elég hangos robajjal törhet ki. 

Ugyanakkor mi is egyre rugalmatlanabbá, merevebbé válhatunk. 


Testi szinten akár ezt érezhetjük mozgásunkban, térdproblémákban, hát/derék fájásban vagy kövesedésben. A harmóniát viszont visszaállíthatjátok tisztázó beszélgetéssel és egyfajta újratervezéssel, ami mindenki céljaira tekintettel van. 

Egyszerre van szükség csapatmunkára, de a csapatmunka mellett az egyéni célok tiszteletben tartására is. Tehát a megoldást azt fogja elhozni, ha szembenézünk a konfliktusforrásokkal, megoldást keresünk, bízva magunkban és kiállva saját érdekünkben. 

Amennyiben úgy érzitek egyedül nem megy, akkor a hónap energiái segítenek abban is, hogy külső megoldást kérj, valamilyen önismereti módszer elsajátításába kezdve. 

Azt viszont tartsátok szem előtt, hogy senki nem tudja a bennetek lévő blokkot nélkületek kioldani, törölni. A Ti belső munkátok nélkül ez csak látszatmegoldást hozhat, másra hárítva a felelősséget.

Tehát keressétek februárban is a megoldásokat, változtassatok, alakítsátok át, amit szükséges, de ne csak fejben, hanem a gyakorlatban is. Zseniális ötleteitek lehetnek, de azokat helyettetek senki nem fogja megvalósítani, és az Univerzum is csak akkor tud támogatni benneteket, ha belevágtok és kipróbáljátok az ötlet működőképességét.

A hónap vízöntős és nyilasos energiák dominanciájával indul, így érdemes kihasználni az első 2 hetet bolondozásra, mulatozásra, majd az utána következő időszakot már inkább a visszavonulásra, a tavaszra való felkészülésre. Nézzük meg most részletesen a hónap lehetőségeit:


Február 2-án erősödhet a párkapcsolat és a szerelem iránti vágyunk, ami lehet, hogy meggondolatlan helyzetekbe sodorhat bennünket. Legyetek tudatosak, inkább utasítsátok vissza ami túl szép, hogy igaz legyen. Anyagi ügyekben szintén nem árt az óvatosság!

Február 3-án a Merkúr bolygó a Halak jegyébe lép.
A Merkúr a Halak jegyében érzelmekkel töltődik, ami befolyással lehet tisztánlátásunkra, racionalitásunkra. Amíg a bolygó ebben a jegyben tartózkodik, leginkább intuíciónkra hagyatkozhatunk. Az időszakban arra is ügyelnünk kell, hogy kicsit nehezebben szólalunk meg, gondolatainkat inkább magunkban tartjuk. Jusson mindig eszetekbe, hogy a hallgatással nem oldódik meg semmi, a problémákat jobb kibeszélni és megoldást keresni rá.
Ugyanezen a napon már lényegesen tisztábban látunk kapcsolati és anyagi ügyeinkben is, ahogy a vágyainkra is reálisabban tekinthetünk.

Február 5-én fantasztikus ötleteink lehetnek, ha megérzéseinket nem akarjuk a józan ésszel kontrollálni. Csak úgy cikázhatnak a gondolatok elménkben, ami szellemileg lefáraszthat bennünket. Figyeljetek oda a földelésre, hogy kicsit lenyugodjon az elmétek, nem kell egy nap alatt megváltani a világot! Készítsetek tervet, ami tartalmazza a lépéseket, mikor mit kell megtennetek.

Február 7-én este a Kos jegyébe lép a Vénusz bolygó.
A Vénusz bolygó ebben a jegyben nem éppen érzi magát harmóniában, aminek következménye, hogy növekszik a konfliktusok veszélye. Kapcsolatainkban akaratosabbak, hisztisebbek lehetünk, nehezen viselve, ha nemet mondanak nekünk. Ugyanígy a türelemben sem vagyunk túl jók. Egyfelől legyetek aktívabbak, mozogjatok sokat, és ne reagáljatok ösztönösen.

Február 9-én 8 óra 34 perckor lesz Telihold az Oroszlán jegyében. Mivel a Telihold hatásában jelentős szerepet kap a Kos Vénusz, ezért leginkább azokat az önérvényesítő, akaratérvényesítő módszereket kell elengednünk, amivel korlátozzuk magunkat, vagy amivel állandóan konfliktusokat generálunk.

Február 16-án a Bak jegyébe lép a Mars bolygó.
A céltudatos bak jegye megfékezi a Mars forró fejűségét, és komoly kitartással ruházza fel. Most képesek vagyunk lépésenként, de megállíthatatlanul haladni céljaink felé. Telihold utáni időszakban használjátok ezt az akadályok elengedéséhez, változtatáshoz, majd az Újhold után a vágyak teremtéséhez.

Február 17-én a Merkúr bolygó irányt vált, látszólagos hátráló mozgásba kezd.
Ahogy már megszokhattuk ez mindig okoz némi zavart a kommunikációban, kommunikációs eszközökben és műszaki dolgaink is meghibásodhatnak. A hátráló időszakban nem jó szerződést kötni és tudatosan figyelni kell, nehogy félre értsük egymást.

Február 19-én 5 óra 46 perckor a Nap a Halak jegyébe érkezik.
Ettől a naptól kezdve a halakos és földies energiák viszik a prímet, így kissé energiahiányosabbnak, álmodozóbbnak érezhetjük magunkat. Erősebben érezhetjük a visszavonulás, befelé fordulás igényét is, így jó ha tudatosan több időt töltünk töltekezéssel, pihenéssel. A tavaszi energiák érkezéséig érdemes tisztító hatású gyógyteákat inni, vitaminokat szedni és mozogni. 


A Halak jegye tisztánlátásunkat, összpontosításunkat nehezítheti, az érzelmek is túltenghetnek bennünk, így ne feledkezzetek el a rendszeres földelésről. Menjetek a természetbe, pihenjetek, jógázzatok!

Február 20-a kimondottan kedvező nap, amikor elköteleződhetünk elképzeléseink mellett, és erősíthetjük belső hitünket a vágyaink érdekében. Minél többet vizualizáljátok azt amit szeretnétek, és élitek át minél intenzívebben, annál hamarabb valósul meg az az életetekben.

Február 21-e nem is lehetne jobb folytatása az előző napnak, hiszen nyitottak vagyunk az újításokra, az új dolgok kipróbálására. Valódi kiugrási lehetőséget hozhat a hónap vége, viszont kell egy kis rugalmasság, hogy irányt tudjunk változtatni, ha az elképzelt módszer nem visz előbbre.

Február 22-én feltehetjük az i-re a pontot, remek folytatása ez a nap a megelőző kettőnek. Aki eddig szárnyalt az energiákkal, az most még elégedettebbnek érezheti magát, Aki viszont még mindig csak álmodozott arról, mit kellene tennie, arra számíthat, hogy enyhébb esetben egyre inkább érezheti áldozatnak magát, rosszabb esetben viszont sorsikus „segítséget” kaphat.

Február 23-án16 óra 32 perckor lesz Halak Újhold, amivel elkezdődik a teremtés időszaka. Mondhatni álom életet, párkapcsolatot és belső egyensúlyt teremthetünk magunknak a feltétel nélküli szeretet erejével. Mindent úgy alakíthatunk, ahogy szívünk szerint szeretnénk.
Ugyanezen a napon a harcias vénuszi energiákat fékezi a Jupiter bolygó (Kos Vénusz kvadrát Jupiter), hogy korlátozza az akarnokságot és a túlzott önérvényesítést. Arra akar ráébreszteni bennünket, hogy a szívünk szerinti célokat a szeretet erejével tudjuk elérni.
A két hatás összefogása a közös felelősségvállalás felé akar elvinni minket az önös célok helyett.

Február 25-én mondhatni mozgalmas napjaink lesznek. A helyzetet nehezíti a hátrálásban lévő Merkúr bolygó, ami miatt zavarodottságot, káoszt érezhetünk. A vágyaink nagyon erősen dolgozhatnak bennünk, de most nehezebben tesszük meg a lépéseket. Ezek a napok inkább álmodozónak mondhatók, és energiaszintünk sincs most túl magasan. Most válasszátok inkább a pihenést, vagy ha mindenáron valamit tenni akartok, akkor használjátok az energiákat a művészi vagy a segítő területen.

Február 28-án kimondottan kellemetlen helyzeteket hozó energia hat ránk, ami szenvedélyesen hajszolhat bele bennünket a konfliktusokba és hatalmi harcokba. Főleg Hölgyek között robbanhatnak ki parázs viták, de az ingatag párkapcsolatokat sem kíméli.

Február 29-én idegesebbek lehetünk a kelleténél és a tisztánlátásunk is megkérdőjelezhető. Könnyen belelovalhatjuk magunkat egy elképzelésbe, aminek semmi köze a valósághoz. A kommunikációs eszközök is megbolondulhatnak, de szerencsés esetben csak vicces félreértéseket okozhatnak. Figyeljetek nagyon és legyetek óvatosak, mert az idegrendszeri pörgés balesetveszélyes helyzeteket okozhat.Mindenkinek csodás februárt kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Nyári női elvonulás az egyensúlyteremtés jegyében

Minden, ami asztrológia

Angyali üzenetek minden napra!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat