18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajfesték helyett – Hogyan használd a HENNÁT hajfestékként! - HENNA LEXIKON

Megosztás
Szépség

Még mielőtt elkezdenéd a Hennát hajfestékként használni, mint vegyszermentes megoldást, nem árt, ha a következőkkel tisztában vagy! Így nem ér csalódás! És így lesz tökéletes a hatás!


Sokan keresnek alternatívát a hajfestékek és hajszínezők helyett, mert hajuk már nehezen viseli a kémiai vegyületek terhelését, kiszárad, törik, fénytelen lesz…
A következőket érdemes tudni, mielőtt hennát elkezdjük természetes hajfestékként használni!

1. A henna nevezhetjük úgy is, mint kondicionáló fog majd hatást kifejteni hajunk szerkezetére, ami azt jelenti, hogy a haj erősebb, stabilabb szerkezetű és fényesebb lesz.

2. Segíthet a haj és a fejbőr természetes pH-egyensúlyának helyreállításában is!

Mennyi ideig marad meg a henna színhatása a hajon?
A henna tartós természetes hajfesték. A színe az első 4-6 hétben a legerősebb, és tapasztalatok szerint ezután fokozatosan elhalványul, de nem lehetünk benne biztosak, hogy teljesen ki is kopik majd hajunkból. Ez nagyban függ hajunk minőségétől és szerkezetétől.

Tehát!
Ne feledjük, ha később esetleg világosítani szeretnénk hajszínünket, akkor ez henna hajfestés után nehézséget okozhat.
Ugyanis szintén tapasztalatok alapján, előfordulhat, hogy a henna akár egy év elteltével is csak nehezen távolítható el a hajból.

A henna felvitele hajfestékként
Nos, mint azt sokan gondolhatják, ha a henna a test bármely felületén tartósan nyomot hat, így nincsen ez máshogyan a fejbőr esetében sem.
Tehát nem árt odafigyelni, mert megfoghatja a fejbőrt, és, ha elmaszatolódik a homlok felső részénél, akkor ott is meglátszik majd.

Mit lehet tenni?

Van megoldás, csak egy pici előkészületet és precizitást igényel.
Először is, érdemes a hajfestést a fürdőszobára optimalizálni, mert a henna lecsöpöghet, és a fürdőszobában gyorsan és egyszerűen eltakaríthatjuk majd a nyomait.

Még hajfestés előtt érdemes vastag textúrájú balzsammal vagy olajjal bekenni a homlokot, fül körüli területet és a nyakat, mert így a henna nem fogja majd meg bőrünket.

Lehetőleg igyekezzünk a fejbőrbe nem belemasszírozni a hennát, ettől még ügyesen teljesen a hajtőhöz felvihető a henna.

Tartós hatás érdekében a HATÓIDŐ
Ahhoz, hogy a henna valóban tartós hajfedést nyújtson, nem árt tudni, hogy a hatóideje jóval hosszabb, mint a normál hajfestékeké. Henna esetében a hatóidő akár 1-6 óra is lehet!
Általában 2 óra is elég lehet, hogy a henna tartósan fejtse ki hajszínező hatását.

Ajánlott!


Hatás fokozása érdekében, és a hatóidő lecsökkentésére érdemes zuhanysapkát húznunk fejünkre, mert ez melegen tartja a hajat és stimulálja a henna hatását. Ezen túlmenően nem csöpög le a festék, és nem maszatolunk össze mindent.

Alkalmas-e a henna ŐSZ hajszálak elfedésére?
Általánosságban igen, de ez is nagyban függ hajunk szerkezetétől, és minőségétől.
Érdemes tudni, hogy a henna a fehér, ősz hajszálakon igen intenzív színű lesz, tehát hajszínünk nem lesz egyenletes, már amennyiben ezt szeretnénk elérni. Ettől még csodaszép hajszín kombináció érhető el általa. A barna, a vörösön és majdnem fekete árnyalatin keresztül. 

Lehet-e a hennát normál hajfestékkel vagy hajszínezővel keverni?
A válasz sajnos az, hogy nem!
És NEM IS SZABAD!

A hennában ugyanis fémsók vannak, és ha éppen ezért nem szabad hajfestékhez vagy hajszínezőhöz keverni! Ugyanis az eredmény nem más lesz, mint egy FÜSTÖLŐ reakció! Ezt eredményezi a kémiai vegyületek keveredése!
Ezért nagyon fontos, hogy fodrászunkat tájékoztassuk, amennyiben hennával van hajunk festve, mert ezt TUDNIA KELL!
Mert a henna nem csak tálkában összekeverve normál hajfestékkel fog füstölni, hanem a már henna festett hajunk is, amennyiben normál hajfestéket viszünk fel rá!

Előfordulhat!
Érdemes szintén tudni róla, hogy henna festett hajunkat, amennyiben át szeretnénk színezni, lehetséges, hogy többszöri próbálkozásra sikerül majd, mert hajunk nem szívja fel a normál hajfesték hatóanyagait a henna felületen keresztül.

Henna után hajszőkítés?
Elég hosszú és nehézkes folyamattal számolhatunk.

Fémsók nélküli henna
Létezik fémsókat nem tartalmazó henna is, de ennek érdemes alaposan utána járni, és tüzetesen elolvasni a termékösszetevő leírást.

Hajfestés tippek és érdekességek


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat