18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ez a 3 kéztartás lumbágó és még sok más fájdalom esetén alkalmazandó

Megosztás
Életmód

Ez a 3 kéztartás lumbágó (a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló, hirtelen fellépő fájdalom) esetén használható: Vayu-mudra - Tanuld meg az alkalmazását!


Vayu-mudra

Kéztartása: 
A behajlított bal mutatóujj megérinti a hüvelykujj párnáját, míg a hüvelykujj enyhén nyomja a mutatóujjat. A többi ujj kinyújtva. Mindkét kézzel egyszerre és külön-külön is lehet csinálni. Kezeit a köldök előtt tartsa! Észak felé fordulva végezze napi két alkalommal 10-15 percig, közben 11-szer rezegtesse a mantrát!
Mantra: om hung phut.

Testi hatása: 
Puffadás, isiász, reumatikus problémák, kézremegés, Parkinson-kór, bénulás; hatalmas életerővel tölt fel. Segít a légúti betegségek kezelésében, javítja a test működését, harmonizálja a szervrendszerek működését, hatással van az immunrendszerre, a központi idegrendszerre, a májra. 
Segít leküzdeni a lustaságot, a tehetetlenséget és a depressziót. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: 
Izmokban felhalmozódott negatív érzelmi viszonyulások, ragaszkodások elengedése; lelki tisztaság, függetlenség, együttérzés, motiváció, egyetemes törvények felismerése, háttérben lévő okok felismerése, aktív elme, szellemi hatóképesség, feltalálás, alkotó potenciál.

Vata-nashak mudra
Kéztartás:
A bal kéz mutató-és a középső ujja a hüvelykujj párnájára hajlik úgy, hogy a középső ujj nyomja a mutatóujj körömágyát, míg a hüvelykujj a középső ujj felső ujjpercére fekszik. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a problémás (fájdalmas) területek előtt tartsa 5-7 percig, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!

Mantra: óm vam.

Testi hatása:
Állóképesség hiánya, alvászavarok, testrészek zsibbadása, fájdalma, Parkinson-kór, szédülés, instabil járás, osteoarthritis, nyaki ízületek fájdalma, hátfájás, krónikus fáradtság, rekedtség, repedezett bőr/köröm, székrekedés, hirtelen testsúly csökkenés, kevés vizelet, fájdalmas/szabálytalan menstruáció.


Apan-vayu mudra

Kéztartása: 
A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső-és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva).

Mantra: mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.

Testi hatása: a pachaka al-dosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését (méregteleníti a testet);eltávolítja az energiatorlaszokat; kiváló még ízületi fájdalmak, fokozott izzadás és kézremegés esetén;csökkenti a fáradságot, az idegi feszültséget, a vérnyomást, a heves szívdobogásérzést; ellazítja testet és az elmét;szívroham tüneteinél végezve segít a szívizmok károsodásának minimalizálásában; felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: 
Erőszak nélküliség, eufória, kitartás, beteljesedés, lelki önkorrekció, szellemi felébredés, helyes szellemi irány, látnoki erő, szellemi méregtelenítés, költői adottság, meditatív tudatosság, alkotóerő, mély szellemi elkötelezettség, szellemi fény.
Mind a 3 mudrát napi 1 alkalommal végezze (ameddig szükséges)! A 2. mudra felvétele előtt teljen el legalább 2 óra!

Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh Kiadó 2018.

Gyógyító kéztartások

Késmárki László praktikák


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat