18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bajusz szőkítése – Pigment foltos lehet a SZÍNELŐHÍVÓTÓL

Megosztás
Szépség

Van, aki a bajusz szőrzet szőkítése mellett teszi le voksát. Ebben az esetben azonban érdemes igen körültekintőnek lenni, amennyiben nem szeretnénk csúnya barna, pigment foltokat ajkaink köré. Ezek azon túl, hogy nagyon nehezen múlnak el, optikailag bajuszt kölcsönöznek.


Hogyan szőkítsük ki bajszunkat?
Mire érdemes nagyon odafigyelni?
Miért lesz, és hogyan nem lesz barna pigment foltos a kezelt terület?

Közismert nevén az oxidenta, vagy újabb nevén, a színelőhívó igen intenzív kémiai anyagokat tartalmaz. Ezen túlmenően maga a szőkítő por is többségében kifejezetten bőrszárító hatású alkotóelemekkel készül.
Ezen két anyag keveredése kifejezetten megviseli, mondhatjuk úgy, károsítja a bőr felső és alsóbb rétegeit is. Éppen ez az, ami miatt a bőr védekező mechanizmusa aktiválódik, és akár csak az erős UV sugárzásra, pigmentet kezd termelni.
Erre csak kevesen gondolnak, pedig nagyon fontos lenne odafigyelni! 
Milyen előkészületeket érdemes megtenni szőkítő por, színelőhívó használatkor és bajusz szőkítésekor?

Az első nagyon fontos lépes, hogy a kezelt területet tisztítsuk meg alaposan.

Tisztítás után nézzük meg, nem található-e a területen valamilyen bőrsérülés, akár pattanás…

Ne szőkítsük szőrzetünk abban az esetben, ha 24 órával korábban napoztunk vagy akár szoláriumban jártunk, mert a bőr ennyi idő alatt tud körülbelül normál behatás után regenerálódni.

Szőrzet szőkítése után minimum 24 órával nem menjünk napra , és szoláriumba sem. Mert ebben az esetben maga a szőkítő por és oxidenta az, ami kiváltja a védekezést, pigment termelést, amit hatványozunk, ha napra megyünk. 

Arcon végzett szőrzet szőkítés során ne használjunk 3% erősségnél magasabb elegyet! 

Az arcszőrzet nem ugyan olyan, mint a haj szerkezete, 6% keveréknél megéghet a puha szőrzet, és vele együtt bőrünk is, ami arc területen igen vékony. 


Tartsuk be a hatóidőt, ami sajnos nem miden terméken kerül feltüntetésre.
Honnan tudhatjuk, hogy lejárt a szőkítés hatóideje?
Érdemes 3-4 percenként elhúzni a szőkítő port egy kis felületen és megnézni, milyen színű a szőrzet.

Színátmenet hatóidő szerint
Maga a szőrzet pigment tartalma barnás és fekete alapon nyugszik nem szőke szőrzet esetén. Ezért, amikor a szőkítő por hatni kezd, először barnás, majd vöröses árnyalatokat láthatunk, és csak ezután következik a halványsárga, majd fehér. Ezért az első percekben ne ijedjünk meg.


Szőkítő por használata után
Ahhoz, hogy bőrünkön ne jelenjenek meg barna pigment foltok, nagyon fontos, hogyan távolítjuk el a szőkítő port. 

Előbb spatulával húzzuk la a nagyját, majd langyos vízbe áztatott vattával alaposan törüljük át a területet.

Használhatunk micellás vizet vagy sminklemosó tejet is. De semmi esetre se használjunk alkoholos készítményt szőrzet szőkítése után.

Legvégül, de nem utolsó sorban, nagyon fontos a hidratálás. Ez azt jelenti, hogy a megtisztított területet száradás után extra hatóanyaggal rendelkező hidratáló krémmel bekenjük. Ez is segít a bőr regenerálódásában, a hámfejlődésben.

Eddig melyik lépést hagytuk ki?

Mindent a szépségről és azon belül a bajuszról


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat