18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szokásaink rabjai vagyunk? A Wick felmérést végzett a téli megfázások körüli gyógyszer választási szokásokról

Megosztás
Életmód

2019 során a Wick fogyasztói felmérést végzett, amely feltárja a vásárlói szokásokat és a gyógyszerek kiválasztását befolyásoló tényezőket. Az öngyógyítás bevált módszerei vagy a gyógyszerész véleménye döntő a megfázás és influenza tüneteinek kezelésében.


A Wick egy hét alatt 400, 20-55 év közötti vásárlót kérdezett meg, akik az elmúlt 12 hónapban megfázás vagy influenza tüneteit enyhítő készítményt vásároltak.

A kutatásban egyrészt a megfázással és az influenzával kapcsolatos vásárlói szokásokra voltak kíváncsiak, mi jellemzi a fogyasztói igényeket, milyen termékeket és márkákat használnak, másrészt felmérték a vásárlói tudatosságot.


Kutatás eredménye

A kutatás eredménye megmutatta, hogy a megfázás és az influenza tüneteinek kezelésére a vásárlók (80%) leginkább a forró vízben oldódó készítményekhez fordulnak, és a legelterjedtebb márkákat használják, amelyektől gyors megkönnyebbülést várnak, valamint bíznak benne, hogy elviselhetőbbé teszik a betegen töltött időt. A vásárlók rendszerint ugyanazt, a már számukra bevált terméket keresik. Ha kipróbálnak mást, akkor is visszatérnek az eredetileg bevált termékhez. Fény derült arra is, hogy bizonyos esetekben a fogyasztók nem ismerik a termékek összes alkalmazási módját, tehát nem használják ki a termékben rejlő összes alkalmazási módot. 
 
Ilyen, többféleképpen alkalmazható gyógyszer a Wick VapoRub kenőcs. Jellegzetes illatát a világ harmadik legismertebb illataként tartják számon . 

A náthával, köhögéssel, torokfájással és eldugult orral járó meghűléses panaszok esetén ajánlott és kámfort, tengerparti fenyőből származó terpentinolajat, levomentolt és eukaliptuszt tartalmaz. A Wick VapoRub nem csak a sokak által ismert módon, a nyak, hát, mellkas bedörzsölésével, majd az illóolajok kipárolgásán és az ezek belélegzésén keresztül tisztítja a légutakat, hanem kevés mennyiséget forró vízbe téve inhalálással is enyhíti a megfázásos tüneteket. 

Tünetek helyes felismerése  

A megfázás leggyakoribb és legzavaróbb tünete a köhögés, torokfájás, a folyamatos orrfújás, vagy az eldugult orr, ami tompítja az érzékeinket és az éjszakai alvást is megnehezíti. 

Megfázás esetén szinte mindenki küzd az alvással, és általában nem alszik eleget. Pedig épp az elegendő alvás lenne az, ami segítene a megfázás elleni küzdelemben.  

A Wick egy korábbi kutatása arra is rávilágított, hogy tízből kilencen felébrednek minimum egyszer éjszaka, mert köhögnek, orrot fújnak, vagy mert éppen eldugult orruk miatt nem kapnak levegőt.
A kenőcs már 4 éves kortól, gyermekeken is alkalmazható, és az órákon át tartó illóolaj kipárolgásnak köszönhetően tisztítja a légutakat, és így az egész családnak nyugalmas éjszakai alvást biztosít.

A tünetek súlyossága és mennyisége is befolyásolja, hogy a betegek kérnek-e segítséget és hogy hol. A felmérésből az is kiderült, hogy amennyiben nincs lázunk, otthoni öngyógyításba kezdünk, citromos teával, mézzel, forró fürdővel, húslevessel vagy kamillavirágos inhalálással. A válaszadók többsége csak ezek után fordul vény nélkül kapható, forró vízben oldódó termékekhez, és amennyiben még ezek után sem tapasztal javulást, akkor keresi fel a háziorvost. A kutatásban megkérdezettek 20%-a kérte gyógyszerész tanácsát, 15% viszont semmit sem tett, csak várakozott, hogy a tünetek enyhüljenek.

A Wick VapoRub kenőcs nyugtató eukaliptuszt és mentolt tartalmaz, alkalmazása után perceken belül hatni kezd, és hármas hatásának köszönhetően a megfázás bármely szakaszában enyhíti az orrdugulás, a köhögés, a torok- és hörghurut tüneteit, ezáltal könnyű légzést biztosítva akár 8 órán keresztül.

Fontos!
Wick VapoRub kenőcs ( 50 g) vény nélkül kapható gyógyszer.
P&G Hungary Kkt., 1082, Budapest, Kisfaludy u. 38 Tel.: +36 1 451 13 01
MAT-HU-VICKS-19-000006
A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat