18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Éves HOROSZKÓP 2020 - 2020 A HOLD ÉVE

Megosztás
Asztrológia

Az elkövetkezendő év a hagyományok szerint a Hold uralma alatt áll. Milyen is a Hold viselkedése? A legjellemzőbb szó, talán a változékonyság lehet rá. Egyszer Újhold, másodszor növő Hold, harmadszor Telihold, negyedszer fogyó Hold. Ezek a fázisok folyamatosan váltakozva követik egymást.


Mi vár rád a 2020-as évben?
Szerelem, karrier, család, barátság, jobb és rosszabb napok és hónapok...
Igazán változatos lesz ez az év!

Kezdjük az általános hatásokkal

Az elkövetkezendő év a hagyományok szerint a Hold uralma alatt áll. Milyen is a Hold viselkedése? A legjellemzőbb szó, talán a változékonyság lehet rá. Egyszer Újhold, másodszor növő Hold, harmadszor Telihold, negyedszer fogyó Hold. Ezek a fázisok folyamatosan váltakozva követik egymást. 

Mit várhatsz a 2020-as évben?

2020-tól pontosan ezt várhatjuk. Folyamatos változékonyságot, mind érzelmileg, mind anyagilag. És, hogy mely területen jelentkezik ez majd leginkább? 

Természetesen a holdi analógiáknak megfelelően, ez pedig a horoszkóp IV. asztrológiai házának felel meg, ami életünkben leginkább az otthon, család, szülők (főleg apa), illetve tágabb értelemben a hazát is jelenti.Természetesen azt is nagyon fontos látni, hogy a Hold a női oldal jellemző bolygója, vagyis megnövekszik az érzékenység, a szeszélyesség, és erősebbé válnak az anyai ösztönök. Gyors hangulatváltozások jöhetnek, látszólag minden ok nélkül. 

Mindenkire igaz, de azért mégis inkább a nők fő jellemzője lesz, a megnövekedett gondoskodási vágy. Amikor nőkről, anyákról esik szó, elkerülhetetlen, hogy a gyermekek is szóba kerüljenek. Erősödik bennük az anyaság vágya, így a gyermektelen hölgyek most jobban vágynak arra, hogy végre beköszönjön életükbe a várva várt baba, a gyermekes anyukák pedig egyre inkább úgy látják, újra belevágnának a gyermekvállalásba. Figyelemmel kell lenni arra is, hogy az új évbe lépés pillanatában a Hold együtt áll a Neptunusz bolygóval. Ez a kapcsolat még tovább növeli az érzékenységet, melynek hatása az álmodozásban, képzelgésben, az arra fogékony emberek esetében, pedig az egészen képszerű látomásokban is megjelenhet. 

A jó oldala, hogy ez a teremtő képzelet rendkívüli hatással lesz minden olyan művészeti ágra, mely a vizualitást helyezi előtérbe, elképesztő, különleges, kitűnő művek születhetnek. Önkéntes áldozatvállalásra is könnyebben leszünk képesek, megnövekszik a segítőkészség, jótékonyság. Nagyobb, akár tengeren-túli utazások is bejöhetnek a képbe, álomszerű módon. 

Fontos tudni

Fontos tudni, hogy valójában csak tavasszal, 2020. március 21-én lépünk be a Hold évébe, de januártól már érzékelhetünk egyfajta átmeneti állapotot. 2019. a Merkúr éve volt, ami az értelmet, a logikát helyezte előtérbe, most pedig az érzelmek veszik át az irányítást.
Eddig az értelem uralkodott az érzelmek felett, az új esztendőben pedig pont fordítva, az érzelmek uralta értelem lesz a jellemző.
2020. januártól – március 21-ig ez a váltás egy lassú folyamatban, fokozatos átmenetben lesz érzékelhető.

A Hold évének általánosságai után, nézzük meg a legfontosabb bolygómozgásokat, melyek leginkább meghatározzák az előttünk álló évet.

A rövidebb, gyengébb hatásokról most nem írok, azokat majd elolvashatjátok az aktuális havi előrejelzésekből, melyet folyamatosan olvashattok honlapunkon, és facebook oldalunkon.
A legnagyobb jelentőséggel bíró bolygókapcsolatok az évben

2020-ban a LEGFONTOSABB, sorsunkat leginkább meghatározó hatás, a JUPITER, a PLÚTÓ, és a SZATURNUSZ bolygók találkozása lesz. Ebből a Jupiter (nagy szerencse bolygója) és a Szaturnusz (nagy szerencsétlenség bolygója) a két klasszikus sorsbolygó, a Plútó pedig a legmélyebb tudattalanban működő erő, melynek hatása nagyon erős, és képes minket annyira elvarázsolni, hogy ettől nehéz beazonosítani, felfedezni, lebuktatni. A plútós energiák nagyon könnyen rászedhetnek, becsaphatnak minket. 

Ez az állás attól nagyon nehéz, hogy eltérő hatásokat kell megtanulnunk összehangolni, egyensúlyban működtetni, ráadásul nem is kettőt, hanem rögtön hármat. Természetesen a feladat nem lehetetlen, csupán folyamatos, tudatos odafigyelést igényel.Először rögtön az újévbe lépés után, Január 12-én a Szaturnusz éri utol a Plútót, ami egy nagyon nehéz bolygó kapcsolatot eredményez. Ízelítőt már kaphattunk belőle 2019-ben, hiszen a két planéta már többször is megközelítette egymást, depressziót, nyomott hangulatos hozva életünkbe. Ennek az oka, hogy a Plútó különböző, nagyon vonzó, ám hazug csábításokkal igéz meg bennünket, amit a belső rendőrünk, azaz a Szaturnuszunk igyekszik elfojtani a lelkiismeretünkre, kötelességtudatunkra hatva. 

A helyzet eredménye pedig, hogy hol az egyik győz, hol a másik, de egyensúlyteremtés nélkül, sosem érezzük igazán jól magunkat. Nagyon nehéz kiegyensúlyozni a helyzetet, leginkább akkor érhetünk el eredményt, ha felfogjuk, hogy a plútói csábítás bármilyen édes, mégis el kell engednünk, mert ha elcsábulunk, akkor később biztosan bőségesen meg kell fizetünk az árát, az pedig akkor nagyon fájdalmas lesz. A legrosszabb, amit tehetünk ebben az időszakban, ha bezárkózunk és önsajnálatba menekülünk.

A másik már jól ismert hatása, hogy erőteljesen felbolygatja a tudattalanunkat, felszínre hozva még a változásért kiáltó elavult meggyőződéseket, és generációs mintákon keresztül átívelő családi problémákat. Az elmúlt évben már sokat dolgoztunk tudatosan azon, hogy ezekkel szembe nézzünk és megváltoztassuk őket. Április 5-én éri utol először a Jupiter a Plútót, ezzel táptalajt adva a tévhitek megjelenésének. Mivel a Jupiter elsősorban a hitünket képviseli, áldozatul eshet a Plútó csábításának és így fordulhat elő, hogy valamilyen fals dologban kezdünk hinni. 

Érdemes 2020. április elején odafigyelnünk, hogy milyen dologban kezdünk túlságosan is lelkesedni, és nem árt, ha erősen kontrolláljuk, megkérdőjelezzük azt. Itt ismét meg kell említenem a generációs mintákat, amik ez esetben a hitrendszereket, beépült téves meggyőződéseket érinti. Lehetőséget kapunk igen nagy mélységben meghúzódó problémákkal való szembenézésre, amik megoldása a felszabadulást hozzák el életünkbe.

Ennek a folyamatnak a második együttállása 2020. július 1-én lesz, amikor ez a kérdéskör kiéleződik, a harmadik találkozásuk pedig november 12-én történik meg, amikor végérvényesen lezárhatjuk ezeket a dolgokat, természetesen az addigi döntéseink, tudatos munkánk függvényében.2020. december 21-én a Jupiter éri utol a Szaturnuszt, ami egy igen nagy horderejű együttállás, sorsikus eseményeket jelöl, leginkább arra ösztönöz, hogy végre belássunk valamit, meghajoljunk a sors akarata előtt, és ezáltal letegyünk valamilyen lelki terhet. Mindazok számára, akik saját útjukat járják, és dolgoznak a sorsfeladatuk megoldásán, igazán nagy előrelépést, megkönnyebbülést hozhat ez az időszak.

Az előzőekben említett 3 bolygóhoz 2020. márciusban csatlakozik a Mars bolygó is. A hónap közepén a Jupiter, Plútó együttállást éri el, amikor is olyan lépések megtételére ösztönöz, melyek téves elképzeléseinken, tévhiteken alapulnak, és eltéríthetnek céljainktól. Próbáljatok résen lenni, még akkor is, amikor szenvedélyesen lelkesedtek valami iránt.
Ez az egész hármas együttállás (Mars, Jupiter, Plútó) trigonba, vagyis harmonikus fényszögbe kerül a Vénusszal, így olyan csábító szerelmi, szexuális kapcsolatba is belebonyolódhatunk, mely ugyan nagyon vonzó, de meglehet, hogy később kemény árat fizetünk érte, és megbánjuk az egészet.

Március legvégén a Mars bolygó égi útján eléri a Szaturnuszt, egyesített energiájukkal lehetőséget nyújtva arra, hogy sokkal megfontoltabb, és reálisabb lépéseket tegyünk céljaink elérése érdekében. Fontos, hogy kitartóan haladjunk vágyaink felé, ugyanakkor ne görcsöljünk rá a problémák megoldására. Ha most kerülünk szerelmi kapcsolatba, az lehet, hogy kevésbé intenzív, de sokkal hosszabb életű lehet, mint a 2 héttel ezelőtti időszakban születettek.

Az év második felére lesz jellemző, hogy a fentebb említett 3 bolygó (Jupiter, Szaturnusz, Plútó) együttállása újabb égi játszótársra talál, hol gyengébben, hol erősebben sextilbe, vagyis pozitív fényszögbe kerül a Neptunusszal. Ennek eredményeképpen intuíciónk, megérzéseink fokozódnak, érdemes lesz rájuk hallgatnunk. Spirituális érdeklődésünk, művészetekkel kapcsolatos vágyaink előtérbe kerülnek, fontosabbá válhatnak. Érdemes kipróbálnunk többféle művészeti ágat, hátha valamibe felfedezzük tehetségünket. Emellett segítség, ha tudatosan áldozatot vállalunk bizonyos dolgokban, vagy lemondunk mások javára saját előnyünkről.

Az év legvégét befolyásolja, hogy a Jupiter és a Szaturnusz együttállása kvadrátba, nehéz fényszögbe kerül az Uránusszal, amitől bezártnak, korlátozottnak és hitevesztettnek érezhetjük magunkat. Ez a hatás majd a 2021-es esztendőben válik igazán jelentőssé, de 2020. decemberben már ízelítőt kaphatunk belőle.Bolygók jegyváltásai
Nagyon fontos megvizsgálnunk azokat az időpontokat, amikor egy lassú járású bolygó jegyet vált, mert mindig hosszú időre kiható jelentősége van.

A Jupiter az év nagy részében a Bak jegyében található, de 2020. december 20-tól a Vízöntő jegyébe lép, és ott 1 nappal ezután találkozik a Szaturnusszal. Különösen érdekes, hogy ez két, egymást követő napon történik meg. További érdekesség, hogy ez közvetlenül Karácsony előtt áll be. Egyes kutatások szerint a „betlehemi csillag” ami a Három Királyok számára mutatta az utat a kis Jézushoz, tulajdonképpen a Jupiter és a Szaturnusz bolygók együttállása volt a Halak jegyében. Most a Vízöntő jegyében találkoznak, amitől egy nagy jelentőségű megújulási folyamat kezdetét látom, így igazán érdeklődve várom 2020 Karácsonyát. 

A Jupiter belépése a Vízöntő jegyébe nagy, forradalmi változtatásokra ad lehetőséget. Segít abban, hogy olyan lépéseket, sőt ugrásokat tegyünk meg az életünkben, amiket eddig nem mertünk bevállalni. Ez nemcsak egyéni szinten igaz, hanem társadalmi szinten is.
Szokatlan, mások számára bolondosnak tűnő ötletekkel állhatunk elő és ezeket meg is lépjük. Kevésbé korlátoz, hogy ki mit szól hozzá, nagyon erősen érezhetjük a változtatások szükségességét.

A Szaturnusz bolygó is átlép a Vízöntő jegyébe, ami szintén jó hatásnak számít, hiszen az asztrológiai hagyományok szerint, az említett bolygó a Vízöntő jegynek is uralkodó planétája.
Ez az átlépés azonban bonyolultabb lesz, mint a Jupiteré, mert itt 3 dátumot is figyelembe kell vennünk, melyek a következők:

2020. március 23-a, először átlép a Vízöntő jegyébe (ízelítőt kapunk hatásából)
2020.július 2-a visszalép a Bak jegyébe (elrendezi a még folyamatban levő gyakorlati dolgokat)
2020.december 18-a újra és tartósan átlép a Vízöntő jegyébe (teljesen kifejti szellemi hatását)

Ebben a jegyben a Szaturnusz, a gyakorlatias, praktikus dolgok helyett, amit a Bakban képviselt, sokkal inkább a szellemi eltökéltséget, a komoly, mély gondolkozást támogatja.
Arra viszont vigyázni kell, hogy előfordulhat eltúlzott, gondolati merevség is, a rugalmasság teljes hiányával.Retrográd időszakok

Ezek azok az időszakok, amikor a bolygók látszólagos hátráló mozgásban lesznek. Ilyenkor hátráltató, lassító, akadályozó hatásukat érzékelhetjük, mindenképpen nehezebb időszaknak számítanak.

A Merkúr bolygó 2020-ban is háromszor változtat haladási irányt. 


Elsősorban kommunikációs és közlekedési nehézségeivel hívja fel magára a figyelmet. Akadályozza a logikus gondolkodásunkat, ezért ezekben az időszakokban lehetőleg kerüljük a szerződéskötéseket. Külön figyelmet érdemel, hogy mindhárom hátráló mozgás vizes jegyben történik, így értelmünk mellett, az érzelmi ügyeinkkel kapcsolatosan is nehezítést érezhetünk.

Először 2020. február 17-től, március 9-ig érezteti hátráló hatását, a Halak jegyében. Itt nagyon erősen befolyásolja a tisztánlátásunkat, ezért vigyáznunk kell, mert könnyen becsaphatnak bennünket, sőt önmagunkat is becsaphatjuk.
Másodszor június 18-tól, július 11-ig a Rák jegyében hátrál a Merkúr, ezzel gondokat okozhat a családdal, otthonnal kapcsolatos gondolatainkban, nehezíti az érzelmek kinyilvánítását.
Harmadszor október 14-től, november 3-ig nehezíti életünket, a Skorpió, majd a Mérleg jegyében. Az előbbi jegyben a gondolatainkat befolyásolja valótlan dolgokkal, amikbe egészen belecsavarodhatunk, az utóbbiban emberi kapcsolatainkat, főleg párkapcsolatunkat akadályozhatja.

A Vénusz május 13-tól, június 24-ig jár visszafelé az Ikrek jegyében. Ebben az esetben a könnyed emberi kapcsolataink válnak nehezebbé, és a pénzteremtést is befolyásolhatja, problémásabbá teheti. A Mars szeptember 10-től, november 13-ig halad hátrafelé a Kos jegyében, és mivel itt uralkodónak számít, negatív hatása is erősebben jelentkezik. Elhamarkodott tettekhez vezethet, vagy ellenkezőleg is elsülhet, hogy nem cselekszik az ember akkor, amikor kellene.

A Jupiter május 15-től, szeptember 12-ig van retrográd időszakban, a Bak jegyében. A törvényesség betartására különös figyelemmel kell lenni ez idő tájt. Fontos, hogy hitünket minden körülmények közt megőrizzük! Külfölddel kapcsolatban is felmerülhetnek problémák, hogy a politikáról már ne is beszéljünk!

A Szaturnusz május 11-től, szeptember 28-ig hátrál szintén a Bak jegyében. Amit leginkább okozhat, a görcsösség, akadályoztatás, „mindenért én vagyok a felelős” érzése. Életünk számos területén nehezített „vizsgákra” számíthatunk. A dolgok komolyan vételére, felelősség vállalásra tanít. Mindenben tudatosan keressük a helyes mértéket!

Az Uránusz augusztus 15-től, egészen év végéig retrográd mozgást végez a Bika jegyében. Felboríthatja mindazt, amit ideáig biztonságosnak véltünk, „csontvázak kerülhetnek elő a szekrényekből”! Meglepő váratlan fordulatok, amelyek sokszor nem túl kellemesek. Szabadságigényünk különleges megnyilvánulásokban mutatkozhat meg.

A Neptunusz június 23-tól, november 28-ig halad visszafelé a Halak jegyében. Ekkor jobban érezhetjük a zavarodottságot, a csalódottságot, könnyen illúziókat kergethetünk. A tudatmódosító szerekkel különösen vigyázni kell! Hallgassunk megérzéseinkre.

A Plútó április 26-tól, október 3-ig húzódik vissza a Bak jegyében. Elfojtott indulatok kerülhetnek színre, melyek minden korlát nélkül törnek elő. Ez hatalmas energia lehet, viszont ha nincsenek határai, borzasztó következményei lehetnek. Tudatossággal oldható meg a helyzet.


Még érdemes megnéznünk az Újévbe lépés pillanatát.

Hiszen mint minden kezdetben benne van a sors, és a vég is. Ilyen szempontból nagyon meghatározó, hogy milyen állásokkal indul az Új Esztendő.
Rögtön feltűnik egy jelentős együttállás, azaz stellium. A Merkúr, a Jupiter, a Leszálló holdcsomópont és a Nap állnak együtt a Bak jegyében a 3-as, vagyis egy Ikrekes életterületen. Egy nagyon jó pozitív fényszöggel – trigon – állnak kapcsolatban az Uránusz bolygóval a Bikában, a VII. házban, vagyis a párkapcsolat, a társulások, a nyilvánosság területén.Mindennek a jelentése valami olyasmi, hogy a múlthoz való ragaszkodással felhagyva, itt van az ideje új dolgokat tanulni, vagy másoknak új dolgokat tanítani, de ehhez teljes hittel kell utunkon haladni, megélve saját szabadságunkat. Ehhez meg kell újítani, meg kell reformálni párkapcsolatunkat, vagy egyes esetekben lehet, hogy fel is kell adnunk ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a bennünk rejtőzködő tehetségünket. De az is lehet, hogy a nyilvánosság elé kell állnunk végre, és megmutatni másoknak is talentumunkat. 


Figyelmet érdemel még a Szaturnusz, Plútó együttállás a IV. asztrológiai ház területén, mely főleg a család, otthon, tágabb értelemben a haza területén okozhat olyan eseményeket, melyektől lelkileg nyomott, elkeseredett állapotba kerülhetünk. Ebből azután elég nehéz kijönni, csak a tudatosságon; és az elengedésen keresztül válik lehetségessé.

A képletben találunk még egy együttállást, mégpedig a Hold és a Neptunuszét, egészen az 5-ös asztrológiai ház végén, szinte a 6-os ház kezdetén. Ez a szép érzésekről, az érzékenységről, az álomvilágról, a vágyakról, valamint a feltétel nélküli gondoskodásról, a gyógyításról, a művészetekről illetve a szociális érzékenységről beszél. A bolygók elhelyezkedése arra utal, hogy az előbb említettek főleg egy vállalkozásban, vagy valamilyen munkaviszonyban tudnak realizálódni.


Összefoglalás

2020. a Hold Éve lesz, amikor is az érzelmek veszik át a főszerepet, vagyis az értelem az érzelmek befolyása alá kerül.

Az esztendő legfontosabb bolygóállása a Jupiter, Szaturnusz, Plútó planéták együttállása, aminek hatása nagy jelentőséggel bír, mondhatni sorsikus eseményeket jelöl.

Jegyváltások tekintetében a Jupiter év végi, és a Szaturnusz szinte egész évet átívelő átlépése lesz lényeges hatású, mindkettő a szabadabb Vízöntő jegyébe. Az év vége lesz még különösen érdekes, amikor ez a 2 bolygó találkozik egymással.
Retrográd (látszólagos hátráló) mozgások lesznek a Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó planéták esetében, amikor nehezebben haladnak a dolgaink.

Összességében elmondható, hogy tudatosság hiányában, nem nézünk könnyű év elé, sorsszerűen nehéz hatásokkal találkozunk, melyeket annál könnyebben tudunk abszolválni, minél inkább elfogadóak, alázatosak leszünk, és végre belátunk valami olyasmit, amit eddig nem akartunk észrevenni. Nagy változtatásokra is szükségünk lesz, az egyik legfontosabb területe ennek a tartós párkapcsolat, illetve társulásokban való szerepeink megreformálása, megújítása és a nyilvánossághoz való hozzáállásunk változtatása.

Véleményem szerint 2020-ban az év vége lesz a legfontosabb időszak, amikor az elkövetkezendő néhány évre, egyfajta iránymutatást kaphatunk.


Mindenkinek Boldog Új Esztendőt kívánok!


Sebestyén Attila asztrológus
063083322545


Mi vár rád 2020-ban?

Angyali üzenetek minden napra!

Minden, ami ASZTROLÓGIA


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat