18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Új tanulmány – Veszélyes baktériumok a pipere táskákban

Megosztás
Egészség

Az összes kozmetikai táska vagy más néven pipere táska 90% --a veszélyes baktériumokkal fertőzött! Félelmetes eredmény született egy angliai tanulmány kutatása szerint.


Az angliai tudósok aprólékosan megvizsgáltak közel 500 sminktáskát, és ijesztő eredményre jutottak.
10-ből 9 akár életveszélyes baktériumokat is tartalmazott.

Mi lehet az, ami ennyire beszennyezi a pipere táskákat?
Nem is gondolnánk a következőkre!
Ezt elolvasva, jó eséllyel, sosem teszel többet például smink szivacsot pipere táskába, de az is lehet, hogy magát a terméket nem fogod használni az elkövetkezendőkben.


Különösen a sminkszivacsok, mint például a Beauty Belnder…

Ezeken a sminkszivacs termékeken a kutatók olyan E. Coli baktériumokat találtak, melyek súlyos gyulladást, fertőzést okozhatnak a bőr felületén. Ezeket a típusú baktériumokat úgy kell elképzelni, hogy olyanok, mint például a tojás felületén találhatók.

Érdemes elgondolkodni például a következőkön!


Mennyi időnként tisztítjuk például a smink ecsetünket? Vagy a szempillaspirál keféjét?
Ezeknek a termékeknek a tisztítása vagy cseréje szinte sosem történik meg.
Pedig, a különösen érzékeny területeken, mint például a szem környéke, száj környéke, ahol a bőr eleve rendkívül érzékeny, begyulladhat, pattanásos lehet. Legrosszabb esetben kiütések, kötőhártya gyulladás vagy nagyon súlyos esetben akár vérmérgezés is kialakulhat. Amennyiben a ezek a baktériumok nyílt sebbe kerülnek.


Miért érdekes ez a téma?
A kutatók szerint, és ezt nagy valószínűséggel a mindennapi gyakorlat is igazolhatja, miszerint a nők túlnyomó többsége nem fordít kellő figyelmet a kozmetikai termékek higiéniájára, mert arról vagy nincsen tudomása, vagy egyszerűen nem érdekli, mert eszébe sem jut, mennyi bőrfertőzés okozói lehetnek.
Éppen ezért érdemes odafigyelni rá, hogy a sminkszivacsokat, aplikátorokat, ecseteket rendszeresen kimossuk, alaposan megszárítsuk, vagy egyszerűen újra cseréjük.


Tippek kozmetikai táskákhoz

Legyen havi rutin, hogy a kozmetikai táskánkat kipakoljuk, alaposan áttöröljük alkoholos termékkel, kimossuk.
Mindig nézzük át benne a smink termékeket és azok szavatossági idejét.
Aki úgy dönt, hogy kimossa a szivacsokat, táskát, fontos, hogy azt alaposan ki is szárítsa, ugyanis nedves környezetben más baktériumok szaporodhatnak el, melyek beleeszik magukat a smink eszközeinkbe. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat