18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Állandóan fázol? – Ezek a betegségek állhatnak a háttérben!

Megosztás
Egészség

Mindegy hol vagy, egyfolytában majdnem megfagysz? Ennek oka van, ráadásul több is állhat a hátterében! Mi lehet az oka, ha mindig fázol?


Mindig fázol, annak ellenére, hogy fel vagy öltözve. Mindegy, hogy a munkahelyeden, otthon, fűtött helyiségben tartózkodsz…
Az állandó fázó érzet mögött betegségek állhatnak, és nem árt odafigyelni erre a fagyos jelzésre!

Mi lehet az oka, ha mindig, mindenhol fázunk?

Biológia tény, miszerint a nők fázósabbak, mint a férfiak. De figyelmeztető jel is lehet, ha állandóan fázunk.
A következő betegségek mindegyike vezethet állandó fázó érzethez, és érdemes komolyan venni őket!


Állandó fázó érzet mellett…

Száraz bőr, és hajhullás
(hypothyreosis)
Rosszul hangzik, és valóban az is. Amennyiben a pajzsmirigyben nem tud elég hormon felszabadulni, csökken az anyagcsere, a test energiafelhasználása szintén lelassul, ezért érezzük, hogy fázunk.
Amennyiben olyan további tüneteket észlelünk, mint a hajhullás vagy extrán kiszáradt bőr, fáradtság, rekedtség, úgy haladéktalanul vizsgáltassuk ki magunkat szakorvossal, mert pajzsmirigy működésünkben lehet zavar.


Vitaminhiány
Lám, lám, erre csak kevesen gondolnának, pedig a vitaminhiány is okozhat állandó, tartós fázó érzetet.
Mely vitamin hiánya lehet felelős a fázásért?
A szervezetnek szüksége van B12 vitaminra, hogy kellő mennyiségű vörös vértestet tudjon termelni. Ezek a vörös vérsejtek látják el a test egészét oxigénnel. Amennyiben a szervezet nem jut elég oxigénhez, fázunk.
Például egy felnőtt napi B12 vitamin szükségletét fedezi 150 g Edami sajt, 100 g Camembert, 300 g hal, 75 g tonhal vagy 150 g marhahús.


Vashiány
A Vas hiánya nem csak fáradtságot és vérszegénységet okozhat, hanem vezethet fázó érzethez is.
A Vas szintén fontos szerepet tölt be a vérkeringés folyamatában. Amennyiben túl kevés Vashoz jut a szervezet, kimerültséget, sápadtságot és fázó érzetet érezhetünk. Ezek együttesen is megjelenhetnek.
Vashoz a szervezet természetes úton leginkább megfelelő étrend mellett juthat.
Nagy mennyiségben tartalmaz vasat a hús, kolbász, hüvelyesek, gabonafélék és magvak.

Extra érdekesség
A szervezetben a Vas szuper hatékonyan tud felszívódni, ha C-vitaminnal kombináljuk. Ez származhat narancsból, mandarinból, citrusfélékből, de C-vitamin tablettából is. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat