A tészta ételek világszerte népszerűek, több millió tonna fogy belőlük, és azt gondolnánk, hogy az elkészítése is egyszerű….
A következőkben megmutatjuk, hogy lehet akár a főtt tésztát is elrontani, vagy pozitív oldaláról nézve, sokkal inkább még finomabban elkészíteni.
Az emberek 95%-a például sót tesz a tészta vizébe még forralás előtt, vagy lemossa a tésztát, amikor úgy gondolja, hogy az elég puhára főtt.
Sőt! Van, aki olajat is tesz a tészta vizébe, hogy az ne ragadjon össze….
10 ilyen is van!
Olajat tenni a tészta főző vizébeKi gondolná, hogy nem ajánlatos a tészta főzővizébe olajat tenni!
A tésztát teljesen puhára főzniTermészetesen ez akkor érvényes, ha a tésztát nem mossuk le hideg vízzel…
A tészta főzővizét megsózniÓÓÓ, mennyien tesznek a tészta főzővizébe sót!
Hideg vízHihetetlen, de vannak, akik a tésztát már akkor beleteszik a vízbe, amikor az még hideg. Gondolván ez lerövidíti a tésztafőzés idejét. Aki nem így tesz, számolhat vele, hogy még a legjobb minőségű tésztából is egy ragacsos, mancsos egyveleg lesz.
Túl kicsi lábosAmennyiben a lábos nem elég nagy és nem elég magas, úgy a tésztát hiába állítjuk bele, túl sok idő telik el, hogy az meggörbüljön, és végül a tészta teljes hossza a vízbe kerüljön. Fennáll a veszélye, hogy a tészta egyik fele még extrán nyers lesz, míg a másik már túlfőtt.
Rossz időbeosztásMég a tészta kifőzése előtt érdemes előkészíteni a szószhoz vagy feltéthez szükséges összes alapanyagot.
A főzővizet kiönteniHmm…. Milyen érdekes… Miért nem ajánlatos a tészta főzővizét kiönteni?
Forró szósz hideg tésztáraA hideg tészta nem tudja kellően hatékonyan magába szívni a szószt, ráadásul szembesülhetünk vele, hogy a tányér alján ott marad a szósz, mert az lecsúszik a tészta szálairól.
És még mindig hiányozhat valami!Vajon mi?
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat