18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hasi fájdalom -7 jel, amit komolyan kell venni

Megosztás
Életmód

Hasfájás étkezés után vagy reggel, sok ember számára normálisnak tűnhet. De a következő jelekkel társulva már érdemes komolyan venni!


*Hasfájás zsíros ételek után…

*Hirtelen hasmenés, haspuffadás…

*Fájdalom a bordák között…

*Fájdalomérzet jobb oldalon, alhas tájékon…

*Gyomorfájdalom émelygéssel…

*Hirtelen gyomorfájás…

*Éles, nyilalló fájdalom a hasban…A hasfájás gyakori jelenség lehet.

Az irritábilis bél szindróma vagy élelmiszer intolerancia, valamint az egyoldalú táplálkozás nagyon gyakori jelenségek sajnos egyre több embert érintve.
Szinte elfogadott és normálisnak számít a többségnél, ha fáj a hasa…
Hasi fájdalom nehéz, zsíros ételek után
A jó ízű pizza vagy finom pörkölt után hirtelen hasi fájdalom jelentkezik. Fáj, kényelmetlenül érezzük magunkat, ez azonban normális érzés lehet. De érdemes tudni, hogy epehólyagunk az, ami jelzést ad, és különösen a nőket érinti. A fájdalom közvetlenül étkezés után jelentkezik, és eltarthat 30-60 percig is. Aki gyakran eszik túl nehéz, zsíros ételeket, fennállhat a veszélye, hogy epeköve keletkezik, ami különösen erős fájdalmat okozhat. Amennyiben ez a jelenség gyakran visszatér, úgy haladéktalanul forduljunk orvoshoz.


Hirtelen hasmenés, haspuffadás
A belekben hirtelen fellépő görcsök ijesztők és kellemetlenek, intenzitástól függően még a légzést is megzavarhatják. Amennyiben hasmenés is jelentkezik, jó eséllyel lehet gondolni az irritábilis bél szindrómára.
Az irritábilis bél szindróma a bél funkcionális betegsége. Vagyis a bélben betegségre utaló jelenségeket észlel az alany, ám ez mégsem nevezhető súlyosnak.
Az irritábilis bél szindrómát gasztroenterológus segítségével jól lehet kezelni, a betegek közel 50%-nál hatékony.


Fájdalom a bordák alatt és között
A has felülső részén, a bordák alatt és fölött jelentkező hirtelen görcsök nagyon fájdalmasak lehetnek, ráadásul érdemes komolyan venni, mert szívproblémára utalhat! De ne essünk pánikba! Gyakran ez a fájdalom csak attól keletkezik, mert levegő jut a gyomorba. Amennyiben gyakran előfordul ez a fajta fájdalom, úgy érdemes kivizsgáltatni magunkat.Felső hasi fájdalom émelygéssel
Idősebb korban gyakran jelentkezik a has felső tájékénál a fájdalom, melyet hányinger és émelygés is kísér. Sajnos ez a fájdalom jelezhet szívinfarktusra való hajlamot, ezért mindenképpen ajánlott a szakorvosi kivizsgálás.


Éles, nyilalló fájdalom
A fájdalomérzet hirtelen jelentkezik a has alsó, oldalsó részénél, nagyon éles, nagyon erős, és olyan, mintha kést döfnének belénk. Ez utaló jel lehet veseproblémára, azon belül is leginkább vesekőre. Aki ilyen típusú fájdalommal szembesül, haladéktalanul vizsgáltassa ki magát!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat