18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Családon belüli erőszak 14 formája, melyeknek SEMMI köze a veréshez

Megosztás
Női lélek

A családon belüli erőszaknak ijesztő formái lehetnek, még akkor is, ha azok nem fizikai bántalmazást takarnak. Milyen viselkedésformák utalnak visszaélésre a kapcsolatban?


8 Sosem vagy elég jó!
Visszaélésszerű kapcsolat esetén minden, ami rólad szól, lehet és lesz is rossz! Ez vonatkozhat a megjelenése, intelligenciája, stílusra vagy baráti körünkre.
A női önértékelés meggyalázása, lábbal tiprása, az érzelmi visszaélés egyik tipikus formája és módja annak, hogy a férfi megszerezze az irányítást. 

9 A lojalitás, hűség csak a NŐRE vonatkozik!
A bántalmazó férfiak gyakran hűtlenek, ők azonban azzal vádolják őket, hogy megcsalják őket, és ezzel folyamatos bűntudat érzése alakul ki. Mindemellett sok nő esetében a férfi ezt a mintát úgy állítja be, mintha ez teljesen normális lenne, és végül a nő maga is elfogadja. 

10 A hálószobai örömök feltétellé válnak.
A szexuális és családon belüli erőszak gyakran nemi erőszakkal és erőszakkal is párosul.
Nagyon vékony a jég ebben a témában, és tulajdonképpen penge élen „táncol a nő”. 
Az férfiak gyakran nemi sztereotípiákra támaszkodnak, hogy érvényesítsék akaratukat, és a szexet szerelem és szeretet kifejezésének formájában állítják be. Ezt valaki vagy érti, és esetleg már érzékelte, vagy nem…

11 Reprodukciós jogai korlátozottak
Tabletta, spirál vagy óvszer? A családon belüli erőszak egyik formája a fogamzásgátlással kapcsolatos választási szabadság korlátozása. A testünkkel kapcsolatos döntések szabadságának mindig meg kell maradnia! És ha ezt egy férfi nem fogadja el, akkor az LEGYEN nagyon KOMOLY intő jel! 

12 Minden esetben TE vagy a hibás.
Ide illik a legjobban a nárcisztikus férfi jellemzése. 
Milyen jellemvonásai, személyiségjegyei vannak egy nárcisztikus férfinak? – Olvasd el ITT

13 A valóság és képzelet
Amikor tudat alatt érzed, hogy valami nincsen rendben, de mégis bizakodsz, hogy semmi baj nincsen, mert az agy így védekezik. 
Miközben a valóság nagyon is egyértelmű. 
A férfi ezekben a bizonytalan pillanatokban el is éri célját. Amikor nem tudjuk a valóságot helyesen értékelni, tulajdonképpen „meggyújtja azt a bizonyos benzines öngyújtót”, és ezzel a sorsunk megpecsételődik. 


Megosztás
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat