18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Teherbe esést NEGATÍVAN befolyásoló tényezők

Megosztás
Egészség

Létezhet, hogy a teherbe esés befolyásolható? Vannak, akik szinte bármit megtennének a baba áldásért. A következő tényezőkre sokan nem is gondolnának, pedig csökkenthetik a teherbeesés esélyét!


Néhány klasszikus tényező mellett tudunk még újdonsággal szolgálni legfőképpen azok számára, akik mindennél jobban szeretnének kisbabát.
Köztudott, miszerint az elhízás, dohányzás és alkohol fogyasztás nem kedveznek a teherbe eséshez, vannak még érdekességek.

Ki gondolná, hogy a következőkben felsoroltak mindegyike csökkentheti a teherbe esés esélyét?!


Sport
A sport csökkentheti a terhesség valószínűségét - Egy kb. 3800 nővel végzett tanulmány eredményei szerint csak akkor, ha ez szinte napi rendszerességű és és nagyon intenzív. Amennyiben csak hetente kétszer vagy háromszor kocogunk vagy járunk edzőterembe, akkor ez nem számít negatív befolyásoló tényezőnek.

Kávé
A kávé milliók számára nélkülözhetetlen napi akár többszöri bevitellel.
Az, hogy önmagában a kávé egészséges-e, esetleg gyakorol-e valamilyen különleges hatást a szervezetre, más kérdés.
Ez történne szervezeteddel, ha nem innál többé KÁVÉT! - Itt olvashatod el.
Mit tesz egy csésze kávé szervezeteddel! - Itt olvashatod el.

Tanulmányok azonban azt mutatják, hogy egy csésze kávénál több naponta, akár 50 százalékkal csökkentheti a terhesség esélyét.
Szakértők napi maximum 200 mg koffeint javasolnak átlagosan, ami megfelel ~két csésze fekete kávénak vagy egy csésze fekete teának

Időjárás
Először botorságnak tűnhet, miszerint az időjárás befolyással lehet a teherbe esésre. Pedig van benne valami!
Azt mindenki tudja, hogy az időjárás hatást gyakorol kedvünkre.
Egy 2015-ös tanulmány szerint a tudósok rámutattak az időjárás és teherbe esés összefüggésére:
12 000 nőt vizsgáltak, akiken termékenységet ösztönző kezelést végeztek.
Napsütéses időjárási körülmények között körülbelül egyharmadával termékenyek voltak a nők, mint a rossz időjárási körülmények között élők.Lágyító
Előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a lágyítók tartalmazhatnak foszfátokat, melyeket tisztítószerekben is használnak, és ezek negatívan befolyásolhatják a teherbe esést.
Svájci kutatók egy tanulmányban azt is kiderítették, hogy a lágyítókban található bizonyos anyagok hátrányosan befolyásolhatják a még meg nem született csecsemők génállományát. Mellesleg, a lágyítók számos műanyag termékben megtalálhatók, ezért is lehet érdemes inkább üveg alapú tárolóedényeket és üvegeket választani.

Alváshiány
A "Termékenység és sterilitás" ( Fertility and Sterility) folyóiratban 2014-ben publikáltak egy tanulmányt, amely bebizonyította, hogy az egészséges melatonin szint optimalizálja a termékenységet, mivel a melatonin "alváshormon" megakadályozza a petesejtek károsodását.
Annak érdekében, hogy a test elegendő melatonint tudjon előállítani, a nőknek ügyelniük érdemes rá, hogy minden nap, ugyanabban az időben feküdjenek le aludni, és átlagosan 8 órát aludjanak is.

Örökletesség
Sajnos ez egy olyan tényező, amelyen nem sokat változtathatunk: a terméketlenségre való hajlam örökölhető. Amennyiben az anyánknak (szülő) nehézségei voltak a teherbe eséssel vagy a korai menopauzával, úgy hasonlóak lehetünk mi is esélyeinket tekintve.


Pajzsmirigy
Terhesség előtt, már a tervezéskor mindenképpen érdemes ellenőriztetnünk pajzsmirigy működésünket.
A pajzsmirigy hormonok sok folyamatot kontrollálnak és befolyásolnak a testben - beleértve a peteérését is.
Mind a „hypothyreosis”, mind a „hyperthyreosis” befolyásolhatja a terhesség valószínűségét.

Alapvetően a pajzsmirigy úgynevezett TSH-értékének 2,5 uU / ml-nél kevesebbnek kell lennie, hogy javuljon a terhesség esélye.
Amennyiben a családban már volt pajzsmirigy betegség, úgy általában fokozott figyelmet fordítanak erre a területre a vizsgálatokkor.

Azoknak a nőknek, akik 6 hónapos cikluson belül nem esnek teherbe az összes előírás és javaslat betartása mellett sem, mindenképpen meg kell vizsgálni a pajzsmirigy értéküket, és fel kell tárni, hogy a családban volt-e már pajzsmirigy betegség.

Fiú vagy lány lesz a baba? - Itt kiszámolhatod!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat