18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Az elhízás lelki háttere és öngyógyító praktikái - 4 kéztartás elhízás esetére

Megosztás
Egészség

Létezhet, hogy az elhízásnak fizikai és lelki okai is lehetnek? A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is.


Az elhízás fizikai testi okai: 

A leggyakoribb oka a sok kalóriabevitel és a kevés mozgás. 

Létezik idegrendszeri betegségből (depresszió, neurózis, hisztéria, bulimia) származó elhízás is. 

Alkohol és bizonyos gyógyszerek, szteroid hormonok, fogamzásgátlók szedése is okozhat túlsúlyt. 

Lelki okai: érinthetetlenség, lappangó késztetések, elfojtott türelmetlenség, hamis világkép miatti szenvedés, lelki nyomorúság miatti szenvedés, elzárkózás, rossz kapcsolat tanárral, státusz-szimbólumokhoz ragaszkodás, túlzott érzéketlenség, tudatalatti félelem a meztelenségtől, átok miatti gerinctelenség, elfojtott félelem az érzelmi megnyílástól, gátlás miatti elhanyagoltság, haláleset miatti szorongás, intrika miatti szorongás.

Mentális okai: önáltatás, görcsös akarat, terjengős beszéd, szélsőséges nézetek, fantáziálás miatti bűntudat, elfojtott alkotóerő, ártószándék miatti áskálódás, életuntság miatti bűntudat, munkába menekülés, kudarcra ítéltség tévhite miatti negatív jövőkép.

Vayan-mudra

Kéztartása: Mindkét kézen a mutató-és a középső ujj a hüvelykujj párnájára hajlik. A hüvelykujj a felső ujjpercükre fekszik. A többi ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát a köldök előtt tartsa 5-7 percig, közben 2 percig rezegtesse a mantrát!
Mantra:hum. 
 
Testi hatása: szabályozza az idegrendszer működését; idegi kimerültség, fáradtság, álmosság esetén kiváló; növeli az életenergiát;vizeletürítési zavarok, elhízás, fokozott izzadás, hőérzékenység, elzáródással járó betegségek esetén használható.Khagda-mudraKéztartás: A bal hüvelykujj a behajlított gyűrűs-és kisujj középső ujjpercén pihen. A mutató-és középső ujj egyenesen kinyújtva. A mudrát köldöke előtt tartsa 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 2 percig zengesse!
Mantra:amam; így rezegtesse: aammaamm.

Testi hatása: krónikus fáradtság szindróma, hatalmas életenergiával tölt fel; gyomorfájás, emésztési zavarok, vastagbél-és vékonybél problémák esetén segít;zsíros bőr, zsíros haj, étvágytalanság, szembetegségek, önbizalom hiánya esetén is használható. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: kölcsönös megbecsülés, céltudatosság, megmagyarázhatatlan jelenségek iránti érdeklődés, rejtett képességek felszínre hozása, szellemi megújulás.

Linga-mudra

Kéztartása: A jobb hüvelykujjat körbefogja az összeérintett, bal mutató-és hüvelykujj. A többi ujj az alsó ujjpercnél külső kulcsolással van összecsomózva. A mudrát ölbe ejtve (a gát vonalában) tartsa 10 percig (naponta 3-szor), közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! 

Mantra: jam ham hum;így rezegtesse: jjaamm hhaamm hhuumm.

Testi hatása: kedvező hatással van az immunrendszerre, a légzőszervekre, az emésztőrendszerre, a kiválasztó rendszerre és az idegrendszerre; hatékony öregedésgátló szer, megakadályozza a bőr öregedését, sejtszinten megújítja az idegsejteket és a belső szerveket; javítja a látást, a hallást, aktiválja az energiacsatornákat.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: éles ítélőképesség, gyors megfigyelő képesség, frekvencia-átalakítás, értelem vezérelt érzelmek, tudatos eszmélés, életprogram-változtatás, karma uralása.

Surya-mudra

Kéztartása: A bal gyűrűsujj a hüvelykujj párnáját érinti, míg a hüvelykujj ráhajlik a gyűrűsujj középső ujjpercére (és enyhén nyomást gyakorol rá); a többi ujj egyenesen kinyújtva. Kezét a köldök előtt tartsa! 25 napon keresztül 5-15 percig végezze ezt a kéztartást, közben rezegtesse 1 percig a mantrát!

Mantra: vv;így rezegtesse: vvvvvv.

Testi hatása: Növeli a tűz elemet a szervezetben, és csökkenti a föld elemet. Beállítja a vércukor szintet normális értékre; depresszió ellen is hatásos. 

Javítja a látást, a memóriát, segíti az emésztést, harmonizálja, erősíti az immunrendszert, tisztítja és regenerálja az összes testszövetet, megakadályozza a daganatok kialakulását, hozzájárul a lipid anyagcsere normalizálásához, növeli a szexuális aktivitást, véd a toxinok káros hatásaitól és az idő előtti öregedéstől. 

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: derű, fiatalos közérzet, csodálat, szexuális kreativitás, tisztázott kérdés.

Mind a 4 mudrát napi 1 alkalommal végezze (legalább 2 hétig)!

Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh Kiadó 2018.

Gyógyító kéztartások

Gyógyító kéztartások közösség

Késmárki László írásai


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat