18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

7 jel, hogy a MONOGÁM kapcsolat NEM neked való?

Megosztás
Szerelem

Monogámia, monogámia, ezt hallani mindenhol, és ez az általánosan elfogadott modell, viszont egyre többen vannak, akik ezt nem így gondolják. Nem véletlenül! Ugyanis, van, akinek a monogám kapcsolat egyáltalán nem való. És erre utaló jelek is lehetnek!


Monogám vs nyitott kapcsolat…
Komplex kérdés, és jóval bonyolultabb, mint az pár pontban megkülönböztetésként le lehetne írni, de kivonatolva azért nem lehetetlen.

Szeretsz megosztani
Félreértés ne történjen, a megosztás jelen esetben a közösségi médiára vonatkozik, azon belül pedig annak a mélységére, milyen privát, magánéleti dolgokat osztunk meg magukról, esetleg párunkkal kapcsolatban. Van az a bizonyos „határ”, amit a többség nem lép át, mert túl intimnek gondol. Nos, aki ezt a határt nem érzi „határnak” jó eséllyel bevallhatja magának, hogy bizony jó eséllyel nem feltétlenül a monogámia az erőssége. Ez egy tudat alatti folyamat, amit nem lehet irányítani…. Ezen túlmenően, a megosztás kifejezés mögé lehet még sok más témát is gondolni, érteni…


Nem csak fekete és fehér
Képes érezni, megérteni, hogy létezhetnek ellentétes érzések párhuzamosan. Bonyolult érzelmeket is képes a helyükön kezelni, és teljesen őszinte minden az élete részét képező emberrel. Különleges érzelmi világ rajzolódik így ki, de aki magára ismer, szintén jó eséllyel vágyódik a nyitott kapcsolat után. Azt pedig tudjuk, hogy a vágyak előbb vagy utóbb beteljesülnek…


Nem létezik a féltékenység érzése
Sokak számára a féltékenység a mai napig az „igazi szerelem” egyik jele…
Nyitott vagy nevezzük poligám kapcsolatnak, a féltékenység kifejezés nem létezik. Az érzelmek ilyesfajta tudatos kezelése szintén nem tanulható, ez egy olyan képesség, ami ösztönösen alakul ki. Nem mondhatjuk magunknak, hogy nem vagyunk féltékeny típusok, amikor valójában azok vagyunk.


Örülni annak, ha a másik mással is jól érzi magát
A monogámiától távol eső szerelmi modellek esetében alapvető fontosságú, hogy az a gondolat, hogy a partner intim helyzetekben is létezik más emberekkel, ne okozzon kellemetlenséget. A legtöbb ember számára elképzelhetetlen, hogy párja valaki mással kerüljön intim viszonyba, az még kevésbé elképzelhető, hogy ennek örülni is tudjon, mert tudja, hogy párja jól érzi magát. Aki ezt az érzést képes megélni, szinte biztos lehet benne, hogy egy monogám kapcsolat nem neki való.


Tudsz kommunikálni az őszinte érzéseidről
Bárkinek, bármikor, bármiről…
Ez alapjában véve szintén nem megszokott, de vannak emberek, akik erre ösztönösen képesek. Semmilyen gátlás vagy szégyenérzet nincsen bennük, akármilyen témáról is legye szó. Őszintén elmondják gondolataikat, véleményüket. Nincsenek tabuk!

Extrovertált
Tudjuk mit jelent az extrovertált személyiség jellemző? Nyitott személyiséget!
Ez senkit ne tévesszen meg, nem csak az extrovertált emberek élhetnek poligám, nyitott kapcsolatban, azonban leginkább az extrovertált személyiségek közül kerülnek ki azok, akik szívesen választják.


Sokat gondolsz rá
Sokszor eszedbe jut, milyen lenne, ha lenne még valaki az életedben, aki nem csak lelki társ lehetne. Mindazonáltal azt érzed, hogy párodat szereted. Ez egyszerűen nem más gondolat, minthogy létezhet még párodon kívül valaki, akivel lehetnek közös dolgaitok, akár a hálószobára korlátozódva. De ezért az egy közös dologért semmi esetre sem hagynád el párodat.
Természetesen nem lehet előre megtervezni egy nyitott kapcsolatot sem… De elég jel lehet, ha csak gondolat szintjén is előkerül.

Szerinted mi annak az oka, hogy egyre többen választják a nyitott kapcsolatot?
A: Eddig is sokan éltek nyitott kapcsolatban, csak nem beszéltek róla, nem készültek statisztikák.
 
B: A rohanó világnak, az internetnek köszönhető, hogy az emberek szinte másnap tudják feldolgozni a tegnap eseményeit. 

C: Ez egy betegség…


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat