18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért olyan vékonyak a japán nők? – Fogyókúra nélkül, csak szokásokkal

Megosztás
Szépség

Fogyókúra nélkül egyszerűen betartható szokásokkal? Igen, ez a japán nők titka, amiért sokan irigykednek rájuk, mert hihetetlenül vékonyak. Mi a titkuk?


A vékony testalkat titka nem is olyan nagy titok, mint azt sokan gondolják. Egyszerű életmódbeli szabályokat lenne érdemes betartani, és máris nem küzdenének annyian túlsúly problémával.
Melyek ezek a szabályok?

Úgy tűnhet, mintha a japán nők csak vízen és levegőn élnének, pedig szinte mindent megesznek, csak más napi rutin szerint.

Kis adagok
Az egyik jellegzetes európai szokás, és sajnos ebben Magyarország kiemelkedő helyezést érhet el, miszerint hatalmas adagokat szedünk tálaláskor.
A japán konyha esetében szó sincsen hatalmas adagokról, sokkal inkább jellemző a kis adag, és azon belül is a rendkívüli minőségű alapanyagok felhasználása. Ennek eredményeként sokkal kisebb adagokat esznek.


Út közben enni
Szintén jellemző látvány hazánkban is, amikor az emberek a tömegközlekedésen esznek, isznak.
Érdekes lehet, hogy a japánoknál nem tilos a csokoládé, péksütemény, de csak elvétve láthatjuk, hogy a tömegközlekedésen ennének.
Az étkezést fontos rituálénak tartják, és evéskor csak a táplálkozásra, ízekre és az étel látványára koncentrálnak.
Még televíziónézés közben sem nassolnak! Ezeknek a tudatosan kezelt szokásoknak köszönhetően szintén csak kevés alkalommal esznek.


Rengeteg hal
Noha a hús és baromfi megtalálhatóak a japán konyhába is, egyértelműen a halakra és tengeri élőlényekre fókuszálnak. Oké, a tengeri élőlények nálunk igen borsos áron beszerezhetők, de halfajták közül mi is válogathatnánk bőségesen, ha csak a hazai halfajokat tekintjük is. Mivel a hal húsa tele van vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal, Omega 3 zsírsavakkal, és ezek nem kedveznek a normál hús által esélyesen kialakuló betegségeknek, a japánok kevésbé fogékonyak a betegségekre. A nagy mennyiségű halfogyasztás és a benne található Omega 3 zsírsavak teszik a japán nők és férfiak bőrét is simává és tisztává, pattanásoktól mentessé.

Zsíros köret zsírszegény ételek mellé
Milyen furcsán hangzik ez számunkra, hiszen a magyar konyha híres a nehéz ételeiről, és a sajnos a hozzájuk tartozó, esetenként szintén nehéz köretiről. Nos a japánok tradicionális étele a tempura éppen zsírszegény ételek mellé kerül köretként. Ez egy tészta panír, amibe akár a zöldségeket is belemártják, és úgy sütik meg.


Tempura
Egészséges desszert
Önmagában hatalmas anomália a desszertet és egészséget, ráadásul még mellé a karcsúságot párosítani.
Japánban ezek azonban mégsem zárják ki egymást.
A japán konyhában nem létezik gazdag desszert fogás, gyakran főétkezés után friss gyümölcsöt esznek. Cukros és zsíros desszerteket csak minimális alkalommal esznek, és ha esznek, akkor is csak pici mennyiségben. Itt is a látvány és az ízek harmóniája dominál, nem pedig a mennyiség. Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat