18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nyitott kapcsolat – Egyre gyakoribb – 5 LEGFONTOSABB szabály

Megosztás
Női lélek

Egyet értünk vele vagy sem, a nyitott kapcsolat egyre gyakoribb. Ez azt jelenti, hogy ugyan van tartós párkapcsolatunk, de beleférnek mások is, és mindez NEM jelent FÉLRELÉPÉST! Azonban vannak szabályok, melyeket érdemes betartani!


Képesek lennénk nyitott kapcsolatban élni?
Amennyiben igen, úgy a következő sorokat mindenképpen érdemes elolvasni, és a szabályok közül, ha nem is mindegyiket, de valamennyit megfogadni, mert sok igazság van benne.

Amennyiben a nem-re szavazunk, úgy sincsen semmi probléma, hiszen nem a nyitott kapcsolat általánosságban az elfogadott, de érdemes tudni róla, hogyan is működhet.

Érdekesség
Egy amerikai tanulmány szerint a 30 év alatti nők és férfiak nyitott kapcsolatra vonatkozó kérdésére közel 50% mondta azt, hogy elfogadottnak tartja. És ez az arány egyre növekszik, ami azt jelenti, hogy mind többen gondolják úgy, hogy szívesen élnének nyitott kapcsolatban.

Főbb szabályok egy nyitott kapcsolathoz

Mindkét partnernek tudnia kell azonosulnia vele

Egy nyitott kapcsolat jó működéséhez mindkét félnek el kell fogadnia azt, amint az egyik fél nyitottsága elmúlik vagy sosem volt, úgy szinte biztosak lehetünk a kapcsolat megszűnésében. Nem szabad megalkuvásból bevállalni a nyitott kapcsolatot.


Érdemes tisztázni, mi hiányzik jelenlegi kapcsolatunkból

Számos oka lehet a nyitott kapcsolatra való igénynek. Általában csak a kíváncsiság hívja életre, de vannak esetek, amikor a párok konkrétan meg tudják nevezni a hiányzó elemeket. Szükséges, hogy képesek legyünk őszintén elmondani, mi hiányzik, mert ennek a megértése, miértje feloldja a későbbi feszültséget.

Rendszeres kommunikáció

Nagyon fontos a nyitott kapcsolatokban, hogy mindig tudjuk, párunk mit érez, és nem utolsó sorban, azt is el kell tudni mondani, mi mit érzünk. Félelmeink, érzéseink, az megélt jó pillanatok, ezek kommunikálása később elvezethet akár odáig is, hogy nem lesz már hiányérzetünk párkapcsolatunkban, és nem lesz szükség a nyitott kapcsolatra.


Nem kívánt terhesség

A betegségek terjedése, és a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében egy nagyon fontos szabály, miszerint mind a 3 félnek tudnia kell a másik védekezési szokásairól, esetleges veszélyekről. Sajnos ma még mindig nagyon sok nő és férfi is védekezés nélkül létesít „forró” kapcsolatot.


Saját szabályrendszer

A fentebb felsorolt szabályok nagyon általánosak és a teljesség igénye nélkül értendők!
Tehát szükséges, hogy felállítsunk egy saját szabályrendszert, ami tökéletesen illik ránk és párunkra. Ehhez tartsuk is magunkat, ne alkudjunk meg, és ne térjünk el tőle, ha már az egyéni szabályrendszer megszületett.

Kiegészítés

Érdemes lehet a szabályok közé venni, amennyiben ez számunkra is elfogadható, miszerint saját ingatlanban, esetleg a családi hálószobába nem teheti be harmadik fél a lábát. Otthonunk ugyanis nem átjáróház, és az elsődleges kapcsolatunkat párunk jelenti.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat