18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan szárítsd a ruháidat télen! – Tuti tipp pára ellen, szárítógép és erkély nélkül! Is!

Megosztás
Otthon

A legtöbb háziasszonynak problémát jelent télen a ruhák szárítása. A lakás párás lesz, penész jelenhet meg, és szinte állandó lakáskiegészítő lesz a teregető. Tuti tipp szárítógép nélkül is, hogy a ruhák hamar megszáradjanak!


Ismerjük az érzést, amikor télen belépve a meleg lakásba, szinte alig tudunk levegőt venni a magas páratartalom miatt.
Sokaknak ismerős lehet ezen felül, amikor penészfoltok jelennek meg otthonukban, hiszen alig száradt meg az előző adag kimosott ruha, máris teregetésre kerül a következő mosás.
Ez az időszak nagyon megterhelheti szervezetünket a magas páratartalom miatt, és otthonunk falait is, melyek szinte nem tudnak kiszáradni. A teregető állandó látványáról nem is beszélve.

Mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy szárítógépet vásároljon, holott szuper hatékony megoldás lenne a fentebb leírt kellemetlenségek elkerülésére, mégis van megoldás.

Hogyan lehet lerövidíteni a száradási időt télen?

Az egyik hatékony tipp, miszerint a ruhákat akkor is kiteregetjük az erkélyre, szabadba, ha az idő borongós, esetleg a hőmérséklet fagypont alatt van.
Ezt sem mindenki tudja kivitelezni, ha nincsen erkélye, tehát mégsem 100% tipp.

De mi történik, ha száraz törölközőt teszünk a már kimosott és kicentrifugált ruhák mellé?

Sokan el nem tudják képzelni ez milyen hatékony lehet.
Különösen azok számára ajánlott ezt kipróbálni, akiknél a centrifuga fordulatszáma alacsony kapacitású.

Tehát mit kell tenni?
Készítsük be a mosást úgy, ahogyan eddig is.

A program fusson végig, centrifugálva a ruhákat.

És most nyissuk ki a mosógép dobját, helyezzünk bele egy nagyobb méretű, de teljesen száraz, jó nedvszívó képességű törölközőt, és indítsunk el csak egy centrifuga programot.

Önmagában, száraz törölköző nélkül ez a plusz centrifugálás nem sokat érne, mert a gép már szinte semmilyen nedvességet nem tud kiszivattyúzni, viszont a száraz törölköző magába tudja szívni a felesleges nedvességet. Így minden ruha nedvességtartalma lecsökken, a ruhák hamarabb megszáradnak.

Ráadásul a száraz törölköző sem fog teljesen elázni. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat