18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Dominó fertőzés és felülfertőzés – Így nem esel vissza ÚJRA és ÚJRA!

Megosztás
Egészség

Láncreakciók, amelyet mindannyian ismerünk - klasszikusan a dominó játékból. Különösen megfázásos időszakban tapasztalható, de lehet tenni ellene! Hogyan lehet elkerülni, hogy egész télen betegek legyünk?


A „Dominó” fertőzés tulajdonképpen nagyon egyszerűen megmagyarázható jelenség.

Alig lábaltunk ki az egyik influenza szerű megbetegedésből, szinte már teljesen gyógyultnak mondhatjuk magunkat, amikor ismételten megbetegszünk.

Ugyanis az előző betegség okozta sokkból a szervezet még nem épült fel teljesen, az immunrendszer gyenge és védtelen.

Nehéz megállni egy-két hét betegeskedés után, hogy ne találkozzunk barátainkkal, ne mozduljunk ki otthonról. 

Pedig meg kellene tudni állni!Mit tesznek a legtöbben?
A legtöbben, akár úgy is bemennek dolgozni, ha még csak szinte éppen túl vannak a betegségen.
Pedig 3 plusz nap otthon töltve csodákra lenne képes!

A probléma lényege, miszerint az meggyengült immunrendszernek is időbe teleik regenerálódnia, és ezzel csak kevesen számolnak.
Eltelik az első pár nap láz és orrfolyás nélkül, máris közösségbe mennek.
Ekkor a legkönnyebb újra megbetegedni!
És ekkor fordulhat elő az, hogy akár az egész téli szezont egyik betegségből a másikba esve töltjük, halomnyi antibiotikum kúrán esünk át. 

Úgy érezzük, sosem leszünk teljesen egészségesek.Ezért!
A legjobb, ha már úgy érezzük, kilábaltunk az influenzából, még 2-3 napot otthon eltölteni a melegben, amikor teát iszunk, pihenünk, sokat alszunk és az addiginál is nagyobb dózisban szedünk például C-vitamint vagy immunerősítő készítményt.
Ezen a pár napon érdemes keveset kimenni a szabadba, jól felöltözve, hogy szervezetünk szokja a friss levegőt. De semmi esetre se menjünk közösségbe!

Aki ezt elsőre nem tudja betartani, fogadja meg a tanácsot, és amikor másodszorra is lebetegszik rövid idő alatt, ismerje fel, hogy ez bizony a dominó fertőzés jele. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat