18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Pattanások nyak tájékon – Miért jelennek meg?

Megosztás
Szépség

A pattanások arcunkon igazán kellemetlen érzést keltenek, és van, akinél ezek a nyakra is átterjednek. Miért lesz pattanásos a nyak területe? Mit lehet tenni ellene?


Pattanások egész testünkön megjelenhetnek, de a nyak területe igazán hangsúlyos, hiszen messziről is jól látható.
Oka van annak, ha a pattanások a nyakon jelennek meg.
Amint ezt megértjük, sokkal egyszerűbb lesz a kezelés és megelőzés is.


Miért lesz pattanásos a nyaki terület?
Alapvetően a hormon ingadozás az oka, de kiválthatja kiegyensúlyozatlan étrend is.
Éppen úgy, ahogyan a test bármely területén megjelenhetnek ezen okok miatt a pattanások.

Ezen túlmenően szerencsétlenül, de a nyaki terület az, ahol a legtöbb faggyúmirigy található. Amikor ezek a faggyúmirigyek eltömődnek, pattanások és mitesszerek alakulnak ki.

Különösen csúnya látványt kelthet, ha valakinek érzékeny és extrán vékony a bőre ezen a területen, mert a vörös foltok hatványozottan színeződnek le.


Hogyan lehet megakadályozni a pattanások kialakulását nyaki területen?
Szerencsére vannak hatékony intézkedések, hogy ezt a bőrhibát megelőzzük.

  • Arcunk tisztításakor ne hagyjuk ki a nyaki területet sem! Ugyanis, sminklerakódás, maradvány nem csak arcunkon lehet, hanem nyakunkon is, és éppen ezek azok, melyek eltömítik a pórusokat.

  • Peeling alkalmazása nyaki területen. Ne csak arcunkon végezzük el heti rendszerességgel a bőrhámlasztást, hanem fókuszáljunk nyakunkra is.

  • Kerüljük a szintetikus anyagból készült sálakat, magasított nyakú pulóvereket. A túlzott izzadás ösztönzi, serkenti a faggyútermelést. Viseljünk inkább gyapjú, pamut, bambusz, természetes alapanyagból készült ruhákat.

  • Ne vegyünk fel úgy újonnan vásárolt ruhát, hogy nem mossuk ki előtte.Pattanásos nyak kezelése
A legfontosabb, hogy ne nyomjuk ki a pattanásokat. A pattanások kinyomásával növeljük az esélyét a felülfertőzésnek, és annak is, hogy a pattanás a későbbiekben maradandó nyomot-foltot hagyjon bőrünkön.

Teafa olajjal érdemes átkenni a nyaki területet, mert ez csökkenti a gyulladást, hidratál és megnyugtatja a bőrt, miközben elpusztítja a baktériumokat.
Tartsuk mindig szárazon a kezelt területet, viseljünk jól szellőző ruházatot. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat