18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Összefüggés lehet a fogamzásgátló és laktóz intolerancia között!

Megosztás
Egészség

Már ismert, hogy a fogamzásgátló tablettáknak számtalan mellékhatása lehet, nem véletlen, ha egyre több nő nem kíván élni velük. Új felfedezés szerint összefüggés lehet a fogamzásgátló és laktózérzékenység kialakulása között!


344 nő vett részt a vizsgálatban, melyen azt tesztelték, hogy lehet-e összefüggés a fogamzásgátló tabletta tartós szedése és a laktóz intolerancia között. 


Az eredmény szerint 282 nő számolt be az online felmérés során, hogy laktózérzékennyé vált fogamzásgátló szedése után, melyet átlagosan 1-5 évig szedtek. 

Ezt nevezik másodlagos intoleranciának, mert elsődlegesen egy másik betegség jelentkezik.

A nők 82%-a mondta azt, hogy laktóz intoleránssá vált anti baby tabletta szedése után.

Érdekesség
Azt is megállapították a tanulmány kielemzése után, hogy a fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyás nem azt jelenti, hogy azonnal megszűnik az összeférhetetlenség.

A kutatást végző Elena Harin biztonsággal jelentett ki az összefüggést. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat