18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

5 dolog, amit meg kell tenni szakítás után

Megosztás
Szerelem

Szakítás után minden pillanatban emlékeztet valami volt párunkra, azt érezzük, hogy sosem tudjuk majd elfelejteni. Létezik a korlátlan hiányérzet, ami akár testi tüneteket is produkálhat, mint például a végtagfájdalom, állandó fejfájás a sok sírástól. Agyunkat azonban lehet befolyásolni, és akár egy adott személy is törölhető memóriánkból.


Az az érzés, hogy valaki és vele együtt valami hiányzik természetes szakítás után.
A legrosszabb, amikor vágyakozunk valaki után, de nem látunk a jövőbe, és ez szinte őrjítőleg hat ránk. 


Vannak azonban technikák kifejezetten szakítás utánra, melyek külön-külön és egyesével is segíthetnek memóriánkból törölni az adott személyt, a hozzá köthető közös élményeket.
Nem is gondolnánk, milyen jól irányítható az agyi tevékenység!

Tippek szakítás utánra

Távolság tartása
Nagyon fontos, hogy legyen távolság, ne keressük social media felületeken, ne nézzük a közzétett fotóit, és főleg ne menjünk olyan helyre, ahol jó eséllyel összetalálkozhatunk vele.
Távolítsuk el az összes közös emléket, ha csak ideiglenesen is, de semmi esetre se nézzük a közös képeinket vele, a tőle kapott ajándékokat. Kidobni nem kell, de eltenni egy lezárt dobozba igen!

Töröl
Igyekezzünk minden pillanatban gondolatinkat felülírni, amikor eszünkbe jut, milyen közös élményeink voltak, mit csináltunk reggelente közösen vagy lefekvéskor, vagy hétvégén….
Sokaknál ilyenkor a „mi volt” kerül előtérbe szakítás után…
Pedig most az lenne a fontos, hogy olyan dolgokra gondoljunk, amiket elhanyagoltunk, amíg együtt voltunk párunkkal.
Kellenek az új pillanatok! Ha kell, akaratlagosan kezdjünk el foglalkozni otthonunkkal, sportolással, minden olyannal, ami nem volt, vagy kevésbé maradt rá idő, amíg együtt voltunk. Ezek az élmények is segítenek túljutni a hiányérzeten.

Beszéljünk barátokkal
A barátok azért is vannak, hogy a nehéz időszakokon átsegítsenek. És igen, ha hetekig kell nyafogásunkat hallgatniuk, akkor is mondjuk el, éppen mit érzünk, még akkor is, ha fáj.
Egy idő után mi magunk fogjuk úgy érezni, hogy nem szükséges fájdalmunkról beszélni, mert szépen lassan túl leszünk rajta. A barátok szintén segíthetnek új programokat és velük együtt új élményeket gyűjteni. Tehát tudniuk kell, mi hogyan érezzük magunkat.


Helyváltoztatás
Felejtsük el azokat a helyeket, ahova együtt jártunk párunkkal. Miért lenne az jó nekünk, ha újra és újra feltépnénk a sebeket! A legrosszabb ötlet, ha elmegyünk, amolyan zarándoklatként arra a helyre, ahol például megismerkedtünk!
Bár, bulizóhely, pub, étterem, mindegyikből számtalan található közelünkben is. Váltsunk! Alakítsunk ki új szokásokat!
Könnyen megeshet, hogy olyan helyet találunk, ami felülmúlja az addigiakat.

Maradj reális
Az idő sok eseményt képes megszépíteni, és szakítás után könnyen túl szépnek gondolunk olyan dolgokat, amelyek reálisan nem is voltak azok.
Ne idealizáljuk volt párunkat. Gondoljuk át újra és újra az eseményeket, mert biztosan találunk majd olyat köztük, melyek miatt esetleg voltak pillanataink, amikor boldogtalanok voltunk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat